КИТАЙ- НЕОБЯТНОТО РАЗНООБРАЗИЕ- Шанхай, Сиан, Пекин и река Яндзъ✈

КИТАЙ – НЕОБЯТНО РАЗНООБРАЗИЕ
Дати:
09.10.2021, 11.11.2021
Продължителност: 13 дни, 11 нощувки

Маршрут: Шанхай, Ичан, Яндзъ, Сиан, Пекин
Китай не е просто страна, тя е един цял нов свят. Зашеметяваща дестинация, която не може да се сравни с никоя друга на планетата. Дом за почти една пета от човешкото население. Голямата и площ предлага изключително много места, чакащи да бъдат посетени.

ПРОГРАМА
ДЕН 1 | Полет до Шанхай
Полет до Шанхай, най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е наричан „Източния Париж“ или „перлата на Изтока“.

ДЕН 2 | Пристигане в Шанхай
Mестният екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще Ви придружи до хотела, в който ще бъдете настанени за 3 нощувки.
Вечеря. Нощувка

ДЕН 3 | Шанхай
Закуска. Днес ще посетите храма на „нефритения Буда“. Това будистко светилище е построено преди повече от 100 години. Следва разходка в градината „Ю Юан“, намираща се в центъра на Стария град. Построена е преди 400 години по време на династията Мин. Ще можете да посетите Шанхайската френска концесия, която някога е била известна с игралните си домове и пушалните на опиум. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 | Шанхай
Закуска. Ще посетите древния град Джуджаджао, който се намира в едно от предградията на Шанхай. Известен като “водния град“ или „шанхайската Венеция“, той е прорязан от различни по форма и големина канали. Връщане в Шанхай. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 | Шанхай – Ичан
Закуска. Ще имате възможност да разгледате крайбрежната ивица „Бунд“ – символа на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския булевард „Нандзин“.
След това ще отпътувате с високоскоростен влак към Ичан. Пътуването отнема около 8 часа. Влакът разполага с ресторант, който осигурява храна, напитки и леки закуски.
След пристигането Ви в Ичан ще се качите на борда на вечерен круизен кораб. Осигурени са ви 4 нощувки на борда на 4-звезден кораб.

ДЕН 6 | Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Плаването започва срещу течението на Яндзъ – най-дългата река в Азия и минава през първото и най-дълго ждрело – Силинг. След обяда е предвидено посещение на язовира „Трите ждрела“, който представлява все още строящата се, най-голяма водно-електрическа централа в света. Преминава се покрай храма на язовира. Вечерята е отново на кораба.

ДЕН 7 | Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Ще преминете през живописната местност Ву – едно от трите известни ждрела на реката. Следва екскурзия с лодка по брега на река Шенонг. Обядва се на борда на кораба, а по-късно пътуването Ви отвежда до най-късото, но най-зрелищно ждрело Чутанг, където ще останете без дъх от невероятните гледки към високите планини от двете му страни. Денят приключва с вечеря на борда на кораба.

ДЕН 8 | Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Ще се отправите на екскурзия до хълма Шибоаджай, разположен край брега на Яндзъ. Обяд и вечеря на борда.

ДЕН 9 | Яндзъ – Сиан
Закуска на борда на кораба. Пристигате в Чонгкинг, където ще се качите на влак за Сиан – столицата на провинция Шаанкси. Нощувка.

ДЕН 10 | Сиан
Закуска. Екскурзия (без включен обяд)с посещение на Теракотената армия с нейните 6000 войници. След това ще отидем до железопътната гара, където ще се качите на нощния влак Сиан-Пекин.

ДЕН 11 | Пекин
Закуска. Ще посетите Летния дворец – най-голямата и запазена императорска градина в Китай. Двата най-атрактивни елемента са Дългият Коридор и езерото Кунмин. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 12 | Пекин
Закуска. Екскурзия (без включен обяд) до Великата стена „Мутиняу“ и парка „Олимпия“. Можете да се снимате на Пекинския национален стадион. Вечерята (с допълнително заплащане) включва печена патица по пекински. Нощувка.

ДЕН 13 | Пекин – Полет до България
Закуска. Екскурзия (без включен обяд) до „Забранения град“ – бившия императорски дворец. Посещение на „Небесния храм“ – даоистки комплекс. Трансфер до летището и полет към България.

Дата Нощувка + закуска Нощувка + закуска+ вечеря+ екскурзии Доплащане за ед. Настаняване
09.10.2021 2899 3597 799
11.11.2021 2699 3397 799

* Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.
Цената включва:
– ПОЛЕТИ  с реномирана авиокомпания;
– Всички летищни такси;
– Багаж – 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж;
– Tрансфер с модерен автобус с климатик;
– Настаняване – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация и 4 дни на круизен кораб с пълен пансион.
– Храназакуски +“Пакет богати вечери“в хотелите, и закуска, обяд и вечеря по време на круиза.
– „Пакет допълнителни екскурзии“: 399 лв. на човек, който Ви осигурява:

• Екскурзия до Шанхай: градина „Ю Юан“, храм „Нефритения Буда“, водния град „Джуджаджао“;
• Екскурзия до Сиан: Теракотената армия;
• Екскурзия до Пекин: Великата стена „Мутиняу“, парк „Олимпия“, „Забранения град“, „Небесния храм“.
Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Цената не включва
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.- 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване -799 лв. (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая):
– Туристическа виза за еднократно посещение в Китай: 80 USD
– При качване на круизния кораб се заплаща такса:- около 50 лв. на човек.
– В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
– Застраховка „Отмяна на пътуването„.
(На място се заплаща такса обслужване за местния екскурзовод и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой.)
Примерни хотели по програмата:
– 3 нощувки в хотел Zhong Xiang Grand Hotel, намиращ се в Шанхай;
– 4 нощувки в 4* круизен кораб President Cruises Yangtze
– 1 нощувка в хотел Titan Jincheng Art Hotel, намиращ се в Сиан;
– 1 нощувка в спален салон на високоскросостен влак Сиан-Пекин;
– 2 нощувки в хотел Riverside Hotel Beijing, намиращ се в Пекин.

Начини на плащане
Депозит- 400 лв. при направа на резервацията.
Финално плащане по резервацията се извършва спрямо Общите условия по Договор.
В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
До  7 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото. Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни