ИТАЛИЯ- ТОСКАНА- Романтичната въздишка- 8 дни в сърцето на Италия! ПРОМО цени с включени отстъпки!✈

ТОСКАНА – РОМАНТИЧНАТА ВЪЗДИШКА
8 дни, 7 нощувки
Дати:
15.09.2022, 22.09.2022, 06.10.2022, .13.10.2022
Тоскана е един от най-красивите райони на Италия, предлагащ на туристите истински празник на виното, отлична храна,
достатъчно време за отдих и почивка, и дори малко магия.
Безкрайните хълмове, поръбени с кипариси, са запазената марка на Тоскана – романтика и наслада!

Маршрут: ТОСКАНА, РИМ, АСИЗИ, САН МАРИНО, СИЕНА
 ДЕН 2 | Монтепулчано
Закуска.
Отправяте се към Монтепулчано – един от най-високо разположените тоскански градчета. Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, цр. „Сан Биаджо“. Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano. Връщане в хотела.
Връщане в хотела.
ДЕН 3 | Перуджа и Асизи (по желание- пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
По желание- Ще посетите столицата на Умбрия – Перуджа, както и Асизи, родното място на св. Франциск. Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа предлага чудесен изглед към езерото Тразимено. Посещение на гр. Асизи, пълен със следи от Св. Франциск и Св. Клеър. Това е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници.
Връщане в хотела.
ДЕН 4 | Вал Дорчия – Пиенца – Бано Виноне
Закуска.
Ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса
(под егидата на ЮНЕСКО) и Бано Виноне, средновековно селище, известно със своите термални бани.
След това Връщане в хотела.
ДЕН 5 | Флоренция (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
Културното и историческо влияние на Флоренция е поразително. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Флоренция се счита за люлката на Ренесанса, където са живели и творили майстори като Леонардо да Винчи, Джото и Микеланджело, обогатили историята и наследството на този пленителен град. През 1982 г. това незабравимо и красиво място е обявено от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Основните забележителности включват една от най-големите катедрали в Италия – „Дуомо“, с уникалните си камбанария, проектирана от великия Джото, и купол, дело на Филипо Брунелески. Куполът е един от архитектурните шедьоври на Ранния Ренесанс и върхово постижение на инженерната мисъл.
Връщане в хотела.
ДЕН 6 | Сан Джиминяно (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
Известен със своя средновековен облик, Сан Джиминяно очарова и привлича множество туристи с многобройни кули (72). Днес от тях са останали само 14. Ще видите двореца с чудно красив двор и изографисани стени, забележителна църква и музей на виното.
Връщане в хотела.
ДЕН 7 | Сиена (по желание- пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на „Пиаца дел Кампо“, построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена, в романо-готически стил се смята за една от най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона.
Връщане в хотела.
ДЕН 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

Дати и цени 2022 г.
ПРОМО цени 

Заминаване Връщане Нощувка със закуска Пакет 7 вечери Пакет допълнителни екскурзии MEGA пакет 7 вечери+ екскурзии
22.9.2022 29.9.2022 1149 159 279 399
06.10.2022 13.10.2022 1049 159 279 399
13.10.2022 20.10.2022 999 159 279 399

 Цената включва

– ПОЛЕТИ  с реномирана авиокомпания;
– Всички летищни такси;
– Багаж – 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж;
– Tрансфер с модерен автобус с климатик;
– Настаняване – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация;
– Храна – 7 богати закуски на блок маса.
– 2 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ включени в цената:
Посещение на Монтепулчано;
Посещение на Вал Дорчия, Пиенца, Бано Виноне.
– Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва
– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до  65 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 299,00 лв.
– Туристическа такса- заплаща се на рецепция.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 1 евро на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

Ние Ви препоръчваме:
– „Пакет допълнителни екскурзии“: 279 лв. на човек, който Ви осигурява:
• Екскурзия до Флоренция;
• Екскурзия до Сан Джиминяно;
• Екскурзия до Сиена.
– „Пакет 7 вечери“: 159 лв. на човек.
– Застраховка „Отмяна на пътуването
Или МЕГА ПАКЕТ- ЕКСКУРЗИИ + 7 ВЕЧЕРИ- 399 лв.

Хотели към програмата
7 нощувки в хотел HOTEL POSTA 4*, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.

Начини на плащане
Депозит- 200 лв. при направа на резервацията.
Доплащане на цялата сума – съгласно условията по договора.

  • При наложена забрана за пътуване поради непреодолима сила, вашите клиенти ще получат обратно 100% от заплатената сума по договор, в рамките на 14 дни.
  • При прекратяване на екскурзията поради непреодолима сила, Туроператорът организира връщането на всички туристи и поема 100% от свързаните с това разходи.
  • До 45 дни преди пътуването можете да промените началната дата на пътуването, при това без допълнителна такса (с изключение на дестинациите, за които се изисква виза).
  • 20 дни преди заминаването можете да смените име на пътуващ, отново без да заплащате такса.
  • При наличие на положителен PCR тест, доказан с цифров COVID сертификат на ЕС за изследване, можете да презаверите датата на пътуване на вашите клиенти, без начисляване на допълнителни такси (важи дори в рамките на последните 14 дни, преди началната дата на събитието).

В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
До  7 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.