ОСТРОВ МАДЕЙРА- Островът на цветята!✈️

МАДЕЙРА – ОСТРОВЪТ НА ЦВЕТЯТА
Дати: 30.10.2024, 06.11.2024, 13.11.2024, 20.11.2024, 27.11.2024, 04.12.2024
8 дни, 7 нощувки

Островът е открит от португалски моряци през 1419 г., а през следващите 5 години първите заселници започват да го колонизират.
От 1433 г. името остров Мадейра започва да се появява в документи. В буквален превод означава дърво и е свързано с големите и гъсти гори в района. На 1 юли 1976 г. Португалия предоставя политическа автономия на Мадейра. В днешно време туризмът е важен сектор за икономиката на региона, като всяка година е посещаван от близо 14 млн.туристи.

Маршрут: ФУНШАЛ – РИБЕЙРО ФРИО – ФАЙАЛ – САНТАНА – КАБО ЖИРАО – ФУНШАЛ – МОНТЕ – ПОРТО МОНИЗ

ДЕН 1 | Полет до Фуншал
Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището и съпроводи до хотела. През остатъка от деня ще разполагате със свободно време.
Нощувка в района на Фуншал.

ДЕН 2 | Фуншал

Закуска.
Ще започнете с полудневна пешеходна обиколка на столицата на о. Мадейра – Фуншал (включена в цената).
Първо ще минете покрай театър Балтазар Диас, датиращ от XIX век. Построен е по типичния италиански модел, подобно на Театро Ла Скала в Милано. Ще продължите към катедралата на града „Успение Богородично в Се“, където ще посетите наскоро реновираната мавританска килия – истински шедьовър. Оттук се изкачвате до Общинския площад, където се намира сградата на кметството на Фуншал. Бивш дворец от XVIII век с вътрешен двор, украсен с плочки „Батистини“, както и фонтан, украсен с мраморна статуя на „Леда и лебеда“. Сега пътят е към местния пазар: Mercado dos Lavradores, минавайки по оживената улица Rua Fernão de Ornelas, където можете да посетите магазини за обувки, кафенета и фабриката за бродерии „Bordal“. На пазара, на приземния етаж, можете да се полюбувате и да кошниците с местни зеленчуци и плодове, а горе на 1-вия етаж ще опитате 5 различни тропически плода, след което е време за бърз поглед към рибния пазар. Следва свободно време за обяд.
След това ще продължите с посещение на градините на официалната резиденция на президента на Мадейра „Quinta Vigia“, датиращ от XVI век (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще се полюбувате и на очарователния параклис „Nossa Senhora das Angustias“, а в края на градините има балкон, от който можете да се насладите на красивита гледката към китното пристанище на Фуншал. Продължавате пеша до следващата градина „Parque Santa Catarina“. Можете да се насладите на красиви цветя и екзотични дървета. Тук се намира и статуята на Христофор Колумб, минал два пъти покрай острова. Последният парк за деня ще бъде до известната Ботаническа градина, над град Фуншал. Тук може да се намери огромно разнообразие от ендемични и вносни растения. По ваше желание можете да посетите и природният музей.
Нощувка в района на Фуншал.

ДЕН 3 | Национален парк „Рибейро Фрио“ – Фаял – Сантана

Закуска.
Следва целодневна  обиколка из националния парк „Рибейро Фрио“ (пакет „Допълнителни екскурзии“). Първо ще се изкачите до един от най-високите върхове на острова – Пико Ариейро, 1818 м. Ще се насладите на невероятна гледка към целия остров. При ясно време е възможно да видите вятърните мелници в Paul da Serra. Оттук ще се спуснете към гората Laurissilva, в долината Ribeiro Frio, където ще спрете за кратка разходка до красивата местност “Balcões”. След това ще продължите към градчето Faial и общината Santana, където ще посетите типичните цветни триъгълни къщи.
Свободно време за обяд.
След обяд ще минете покрай Орловата скала (Penha D’Águia). В Порто да Круз, малко морско селце, ще спрете за посещение на фабриката за ром „Engenho do Norte“. За да завършим деня с още една красива гледка ще отидете в източната част на острова до Ponta S.Lourenço, където можете да видите както северния, така и южния бряг с невероятните им пейзажи.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 | Скалата Кабо Жирао – Фуншал

Закуска.
Свободно време или посещение на скалата Кабо Жирао (пакет „Допълнителни екскурзии“), морска скала на 580 м височина, на която има стъклена платформа с невероятна гледка към морето.
После ще отпътувате за Estreito de Câmara de Lobos, където ще започне вашето винено пътешествие (пакет „Допълнителни екскурзии“). Островът е световно известен със своето вино „Мадейра“, вие ще опитате две различни тригодишни вина във фабриката Vinhos Barbeito и ще определите кое е по-доброто. После ще посетите една от най-старите винарски къщи във Фуншал – Blandy’s Madeira Wine Lodges. Посещението започва с едноимения музей и завършва в стая, наречена Max Roomer, където ще има дегустация на вино (2 вида вино).
Следобед ще имате възможност за една вълнуваща обиколка с високо проходими 4×4 автомобили, която ще отведе до различни пътища и невероятни места със страхотни гледки (предлага се на място). Маршрутът се простира от Câmara de Lobos – Estreito Câmara de Lobos – Jardim da Serra до Boca dos Namorados, където от панорамна площадка се открива спираща дъха гледка към Долината на монахините.
Нощувка в района на Фуншал.

ДЕН 5 | Монте

Закуска.
Следва полудневна обиколка на най-изящните гледки на острова (включена в цената). Първата гледка ще бъде от терасата Pico dos Barcelos (350 м). Тази тераса бе наскоро реновирана, намира се над Фуншал с прекрасна гледка към целия градски залив.
След това продължавате към Ейра до Серадо (1094 м) с красива панорамна гледка към най-високите върхове на Мадейра и долината на монахините „Curral das Freiras“. Тук ще опитате местната Ginja (черешов ликьор).
Следващото посещение е Монте, най-известното предградие на Фуншал, където туризмът е започнал в началото на 19 век. След кратка разходка из красивите градини на Монте ще посетите черквата „Дева Мария от Монте“.
Можете да опитате едно от най-старите транспортни средства на острова – плетените шейни по протежение на 2 км надолу до Ливраменто (пакет „Допълнителни екскурзии“) – не работи в неделя!!
Свободно време за обяд и релакс. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 | Порто Мониз

Закуска.
Вълнуващ целодневен тур на западната част на острова, където ще видите басейни с угаснала вулканична лава (пакет „Допълнителни екскурзии“).
Първата спирка ще бъде в Câmara de Lobos – „Залив на морските вълци“. Това е рибарско селище, вдъхновило картините на Уинстън Чърчил. Ще имате кратка разходка наоколо, за да се полюбувате на декорациите на уличното изкуство – обикновено направени от деца. Ще продължите по южното крайбрежие до Рибейра Брава, където ще спрете, за да посетите местния пазар и църквата „Sаn Bento“.
Следващата спирка ще бъде в Serra D’água, до местен бар, за да опитате традиционната „poncha“ – местна напитка (ром, мед и лимонов сок). След това ще продължите в посока Sãо Vicente, столицата на севера. Там ще преминете покрай северния бряг с внушителна брегова ивица, която е многократно е сравнявана с остров Хавай.
Следва свободно време за обяд, а след това се отправяте към Порто Мониз. По пътя ще имате време да се полюбувате на някои от многото водопади. В Порто Мониз, ще посетите естествени плувни басейни, вградени в скалите от лава. Ще видите и Paul da Serra, плато на 1500 м. Ще продължите надолу към Понта до Сол – красиво и очарователно селце край морето на южния бряг.
Нощувка в района на Фуншал.

ДЕН 7 | Порто Мониз

Закуска.
Полудневна разходка с катамаран (предлага се на място).  Катамаранът тръгва към югозападния бряг на остров Мадейра. Възможно е да наблюдавате делфини, костенурки или дори китове. През лятото има възможност и за плуване.
Вечеря в традиционен местен ресторант, с музикална и шоу програма, където ще можете да опитате типичната за района Espetada – шиш от мариновано телешко месо (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Фуншал.

ДЕН 8 | Полет към София

Закуска. Трансфер към летище Мадейра за обратен полет към София.

Пакетни цени:
Заминаване Връщане Пакет със закуски Пакет със закуски и вечери+ 419 лв. MEGA пакет: закуски+ вечери+ екскурзии+ 819 лв.
30.10.2024 06.11.2024 2299 2718 3118
06.11.2024 13.11.2024 2199 2618 3018
13.11.2024 20.11.2024 2199 2618 3018
20.11.2024 27.11.2024 2099 2518 2918
27.11.2024 04.12.2024 2099 2518 2918
04.12.2024 11.12.2024 1999 2418 2818

Цената включва:
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отличен 4* хотел според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски на блок маса в хотела.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
• Полудневна обиколка на Фуншал;
• Полудневна обиколка с гледки от терасата Pico dos Barcelos и Ейра до Серадо и предградието Монте.

Цената НЕ включва:
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 19 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 38 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 349 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА „Отмяна на пътуването“.
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА: ≈ 3 евро за човек на нощувка (заплаща се на рецепция);
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.

Ние Ви препоръчваме:
– Пакет „ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ“: 439 лв.

• Посещение на градините: Quinta Vigia, Parque Santa Catarina, Ботаническа;
• Посещение на национален парк „Рибейро Фрио“ и градчетата Фаял и Сантана;
• Скалата Кабо Жирао;
• Винено пътешествие;
• Спускане с тобоган;
​• Полудневна екскурзия на Порто Мониз.
– „Пакет ВЕЧЕРИ“: 419 лв.
Или МЕГА ПАКЕТ- екскурзии + 7 вечери – 819 лв.

Хотели към програмата: ХотелJardins D`Ajuda“ 4* – Фуншал, или подобен

Необходими документи за пътуването:

  • международен паспорт/ лична карта с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването; При безсрочна лична карта,и ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Условия за плащане:
– 200 лв. депозит при записване и сключване на договор;
– Второ и пълно плащане по резервацията- не по- късно от 45 дни преди заминаване.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
• смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач

Забележки:

  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
  • Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
  • В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
  • До 5 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Полетно разписание: подлежи на допълнително уточнение.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.