ИНДИЯ- ЗЕМЯТА НА МАХАРАДЖИТЕ!✈

ИНДИЯ – РАДЖАСТАН – ЗЕМЯТА НА МАХАРАДЖИТЕ
Дати: 01.11.2024, 29.11.2024
14 дни, 12 нощувки
Маршрут: НЮ ДЕЛХИ, МАНДАВА, БИКАНЕР, ДЖОДХПУР, УДАЙПУР, ДЖАЙПУР, ФАТЕХПУР СИКРИ, АГРА, НЮ ДЕЛХИ

ПРОГРАМА

ДЕН 1 | Полет до Индия
В този ден летите с престижна авиокомпания (с прекачване) до Делхи.

ДЕН 2 | Делхи

Кацане в Делхи – столица на независимата и най-голяма демократична държава в света – Индия. Разположен на двата бряга на река Ямуна, Делхи е един от модерните и най-бързо развиващите се центрове в света.
Трансфер до хотела.
Закуска.
Следобeд следва разглеждане на забележителостите на Ню Делхи – гробницата на император Хумаюн, Кутуб Минар, храма Лотус, Конаут плейс, 7-метровия некорозирал железен стълб (включено в цената).
Гробницата на Хумаюн – построена от Хаджи Бегум, вдовицата на втория моголски император, Хумаюн, девет години след смъртта му и отнела осем години за завършването и. С осмоъгълната си форма, издигната върху цокъл, с двойни куполи и високи арки, положена в центъра на голямо заграждение, тя е паметник с внушителна конструкция.
Кутуб Минар – 73-метрова кула на победата, която е започната от Qutub-ud-din Aibak, първият мюсюлмански владетел през 1193 г., но успява да завърши само първия етаж от пясъчни камъни. Илтутмиш, който го наследява, добавя втори и трети етаж от пясъчен камък и по-късно през 1368 г. Фироз Шах Туглак построява четвърти и пети етаж от пясъчен камък и мрамор.
Ще видите най-любопитната антика на Делхи, некорозиралия железен стълб, който датира от IV век, издигнат в чест на бог Вишну.
Connaught Place – най-известния в Делхи шопинг и бизнес център, построен през 1931 г. Състои се от два концентрични кръга със сгради в колониален стил, заобиколени от парк с типична растителност.
Нощувка в района на Делхи.

ДЕН 3 | Делхи – Мандава

Закуска.
Ще отпътувате за Мандава.
След като се настаните в хотела ще имате свободно време за разходка из Мандава. Градът е бил важно търговско място за керваните преминаващи от Китай и Близкия изток. Днес той е популярен със своите хавели (именията на богатите търговци), подобни на музеи, от които ще посетите: Binsidhar Newatia Haveli – известна със своите интересни картини; Gulab Rai Ladia Haveli – известна със своите еротични картини и изображения, сега предимно обезличени (включено в цената).
Нощувка в района на Мандава.

ДЕН 4 | Мандава – Биканер
Закуска.
Ще отпътувате за Биканер, hрад създаден от махараджата Рао Бикха през средата на XV век. Ще разгледате великолепната крепост Джунагарх, построена от Раджа Рай Сингх през 1478, монументален шедьовър на архитектурата в Раджастан. „Старият форт“, както го наричат приютява храмове, джамии и 37 исторически дворци, представящи неописуемия разкош, в който са живели махараджите, заобиколени от 7-километрова крепостна стена. Крепостта Джунагарх познава много превратности на съдбата, а стените й са неми свидетели на живота на редица достойни и смели хора, написали с делата си историята на своето време. „Старият форт“ покорява със своето величие, но никога не е бил покорен от враговете си. По-късно ще посетите единствения по рода си изследователски инстинтут за камили – на 8 км от Биканер. Тук ще може да яздите камила или да вкусите сладолед от камилско мляко (включено в цената).
Нощувка в района на Биканер.

ДЕН 5 | Биканер – Джодхпур
Закуска.
Ще отпътувате до Имперския град на слънцето Джодхпур. По пътя ще спрете в Дешнок, където се намира световноизвестния храм на плъховете. Този храм е на 600 години, построен от краля на Биканер – Ганга Сингх и посветен на богинята Карни Мата. Храмът е украсен със сребърни декорации и мраморни камъни. Пътуването продължава към Джодхпур, известен  с името „Белият град“ – оживен град в пустинята и втория по големина в Раджастан. Рао Джода, вожд на клана Ратхор, основава града през 1459 г. и той е кръстен на него. Преди това е бил седалище на княжеска държава, известна още като Марвар.
Нощувка в района на Джодхпур.

ДЕН 6 | Джодхпур
Закуска.
В този ден ще разгледате крепостта Мехрангарх, издигаща се на 122 м на отвесна скала. Вътре в нея се разполагат някоко дворци, известни със сложните си дърворезби и обширни дворове. Ще посетите Jaswant Thada – гробница от бял мрамор в памет на Махараджа Джасвант Сингх II. Тази архитектурна забележителност е изградена от сложно издълбани мараморни листове. По-късно ще посетите часовниковата кула и Садар базар, който е един от най-оживените пазари в Джодхпур. Ще може да се разходите из малките магазинчета и тесни улички в сърцето на града (включено в цената).
Следва сафари с джип до с. Бишной (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще се докоснете до традициите и обичаите на племенна Индия. Бишной е индийска каста, която следва набор от правила, определени от почитания светец Гуру Джамбхешварджи през 1485 г. Живял в района на Марвар, той се застъпва за прост начин на живот, заобиколен от чиста и зелена среда, свободно скитащи животни и вяра без сложни ритуали. Селата организирани около тези набори от правила са лесно разпознаваеми и там от местните ще научите много интересни факти за живота и традициите в тази област на Индия.
Нощувка в района на Джодхпур.

ДЕН 7 | Джодхпур – Удайпур
Закуска.
Ще потеглите за Удайпур, „Източна Венеция“ – градът на езерата. По пътя спирка в Ранакпур, насред тучната долина Аравали, за да посетите един от най-големите и най-важни джайниски храмове в света. Храмът „Ranakpur Jain“ е построен по време на управлението на либералния и надарен монарх Рана Кумбха през XV век.
След пристигането в Удайпур настаняване в хотела. Градът е прекрасна смесица от вода и тучни зелени хълмове. Като книга от приказките, неговите дворци, езера, крепости, храмове, градини, планини и тесни улички, напомнят за героичното минало. Тяхното отражение в спокойните води на езерото Пичола е вълнение, което разгръща въображението.
Нощувка в района на Удайпур.

ДЕН 8 | Удайпур
Закуска.
В Удайпур ще разгледате Градския дворец над ез. Пичола – интригуваща колекция от сгради, създадени от различни Махарани (крале) след Удай Сингх и построени през 1725 г. Сахелион ки Бари (Градината на прислужниците) е декоративна градина построен от Махарана Санграм Сингх за дъщеря му и дамите от двора на кралицата. По-късно ще посетите храма Джагдиш, индо-арийския храм, построен през 1651 г. от Махарана Джагат Сингх – най-големия и красив храм на Удайпур със забележителни изваяни изображения(включено в цената).
Вечерта можете да се насладите на разходка с лодка по езерото Пичола (пакет „Допълнителни екскурзии“). Красотата на езерото е подсилена от околните хълмове, дворци, храмове, гати за къпане и насипи. Jag Niwas и Jag Mandir, двата островни двореца изглеждат като перли над изумрудената вода.
Нощувка в района на Удайпур.

ДЕН 9 | Удайпур – Джайпур
Закуска.
Ще отпътувате към Джайпур. Известен също като Розовия град – столица и най-големия град на индийския щат Раджастан. Основан на 18 ноември 1727 г. от махараджа Савай Джай Сингх II, владетелят на Амбър. Днес, Джайпур е голям бизнес център – един от най-добре планираните градове в Индия, разположен в полупустинните земи на Раджастан.
Вечерта следва демонстрация и готвене в семейна къща (пакет „Вечери“). В това наистина забележително изживяване ще работите с кулинарни експерти, за да създадете ястията, които те обичат да ядат у дома. По време на вечерта ще придобиете практически опит с готварските инструменти, техники и съставки, използвани в кухнята на Раджастан. Тук ще можете да оцените кухнята на Раджастан, както никога досега и ще се насладите на всичко най-добро в индийското гостоприемство.
Нощувка в района на Джайпур.

ДЕН 10 | Джайпур
Закуска.
Предстои целодневна обиколка на град Джайпур (включено в цената).
Хълмовите крепости винаги са били важни за владетелите на Раджпут. Принадлежейки към индуистката „кшатрия“ или воинска класа, те вярвали в реда от свещената книга Пурана, че „крепостта е силата на краля“. Те са построили редица такива укрепления из целия щат Раджастан; някои са направени за чисто отбранителни цели, но повечето са построени като крепостни дворци.
Ще имате възможност да посетите крепостта Форт Амбър“ – разходка до там със слонове (изкачване) и на връщане, спускане с джип (пакет „Допълнителни екскурзии“). Амбър е един от най-хубавите примери за крепостен дворец. По стил е подобен на околните богато украсени моголски дворове. Вътре във форта трябва да посетите Джагмандир или „Залата на победата“. В нея се намира известният Шееш Махал („Огледалният дворец“) – стая с четирите стени и тавана, изцяло вградени с блестящи огледални части, които са били внесени от Белгия през този период.
Следобед ще посетите градския дворцов комплекс, превъзходно съчетание на архитектурните стилове Раджпут и Могол. Седеметажният Чандра Махал (Лунният дворец) е разтегнат комплекс с множество дворове, обществени сгради, астрономическа обсерватория и зенана махали (хареми). В рамките на дворцовия комплекс има няколко музея, включително интересна текстилна галерия, излагаща изискана селекция от текстил и костюми от кралската колекция. От Градския дворец влизате в необикновения „Джантар Мантар“, астрономическата обсерватория, построена от Раджа Савай Джай Сингх II през 1827 г. Приблизително преведено името означава „Формулата на инструментите“. Това е една от петте обсерватории, които той построил в Северна Индия. Инструментите, наподобяващи масивни футуристични структури, всъщност са изключително сложни инструменти, които са точни дори и днес.
Нощувка в района на Джайпур.

ДЕН 11 | Джайпур – Агра
Закуска.
Отпътуване към Агра. Ще спрете във Фатехпур Сикри. Посещението на този древен град отнема около час и си заслужава да се види. Обект на световното наследство на ЮНЕСКО, Фатехпур Сикри е бил временно столица на империята на Моголите при великия император Акбар I. Построена е от император Акбар в чест на Св. Салим Чисти, който предсказва раждането на сина и наследника на Акбар. Тази древна столица е изградена изцяло от жив червен пясъчник. Архитектурно черпи вдъхновение от индуски, персийски и ислямски стилове.
След разглеждане на забележителностите се отправяте към Агра.  Късно следобед ще посетите крепостта Агра (пакет „Допълнителни екскурзии“), строена от три моголски императора, започвайки от Акбар Велики през 1565 г. От малката осмоъгълна кула на Форт Агра човек може да получи най-трогателната гледка към Тадж Махал, който стои гордо отвъд река Джамуна. Именно тук Аурангзеб, третият син на Шах Джахан, държал баща си под домашен арест, откъдето императорът прекарал последните години от живота си, гледайки гробницата на своята любима. В рамките на крепостта има редица изящни сгради: Moti Masjid, Jahangir’s Palace, Khaas Mahal и Sheesh Mahal, Diwane-i-Am, Diwane-i-Khas и Musamman Burj.
Тук имате възможност да изберете една от двете атракции на Агра (предлага се на място)
Мохабат Тадж шоу – театрално-танцово представление за легенда за безсмъртната любов на Шах Джахан към любимата му съпруга Мумтаз Махал
или
„Пътят на храната“ – обиколката обхваща популярни заведения за хранене в Агра, в които ще опитате местни деликатеси, истинско богатство, в което се съчетават редица вкусове и подправки.
Нощувка в района на Агра.

ДЕН 12 | Агра – Делхи
Преди закуска рано сутринта (на разсъмване) ще посетите Тадж Махал (включено в цената) – зашеметяващ мавзолей увековечил името на последната съпруга на Шах Джахан, Мумтаз Махал. Построен от индийски и от съседни ислямски страни занаятчии, той е уместно описан от поета-лауреат Тагор, като „Сълза върху лицето на вечността“. Украсен с мозайка от полускъпоценни камъни и персийска калиграфия, пресъздаваща стихове от Корана, мавзолеят е важно място за поклонение, тъй като императрицата починала при раждане се превръща в мъченица след това трагично събитие. В джамията и камерата на кенотафа за нея непрекъснато се четат молитви и пасажи от Корана. Поради този факт, всеки петък храмът е затворен.
След разглеждане на мавзолея, връщане в хотела.
Закуска.
Напускане на хотела и отпътуване за Делхи. След пристигането си ще разполагате със свободно време за деня.
Нощувка в района на Делхи.

ДЕН 13 | Делхи
Закуска.
Следва обиколка на Стария Делхи, наричан в миналото Шахджеханабад (включено в цената). 300-годишният ограден град, е построен от Шах Джехан като негова столица. Ще Започнете с посещение на Радж Гхат, където Махатма Ганди, наричан още „Бащата на нацията“ е бил кремиран през 1948 г. На всяка годишнина от смъртта му и рождението му се организират специални събития и хиляди посетители идват да празнуват. След това ще минете покрай великолепната Червена крепост (затворена в понеделник) – построена от червен пясъчник, датиращ от самия връх на властта на Моголите. Срещу крепостта са черно-белият купол и минаретата на Джама Масджид, най-елегантната джамия в Индия.
Ще посетите също и Chandani Chowk (Чандни Чоук) в Делхи (датира от 1648 г.) Днес главната улица Chandani Chowk в Стария Делхи е колоритен и пренаселен пазар на едро, където ще имате възможност да се разходите с рикша  (пакет „Допълнителни екскурзии“). Тук се предлагат както антики, така и модерни предмети.
По-късно ще бъдете отведени на обиколка до Ню Делхи, планиран от сър Едуин Лутиенс. Ще минете покрай Rashtrapati Bhavan – къщата, в която е живял президентът на Индия и, която е приветствала най-могъщите мъже в историята. Rashtrapati Bhavan е проектирана от Edwin Lutyens и е построена през 1931 г., за да бъде централната точка на британската власт в Делхи, а сградата на секретариата – центърът на правителствената дейност. Надолу по впечатляващия Rajpath Avenue (главния булевард) се редят Мемориалната арка от Първата световната война, Портата на Индия, Сградата на Върховния съд и Старата крепост. Портата на Индия, сър Едуин Лутиенс я проектира като военен мемориал за 90 000 индийски войници, загинали на северозападните граници по време на Първата световна война. Херцогът на Конат полага основите през 1921 г. и тя е завършена за 10 години.
Вечеря в традиционен индийски ресторант (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Делхи.

ДЕН 14 | Полет до България
Закуска. Ранен трансфер до летището. Обратен полет към София.

Заминаване Връщане Пакетна цена със закуска Цена с пакет вечери- 399 лв. Цена с MEGA пакет: вечери и ескскурзии- 709 лв.
01.11.2024 14.11.2024 3099 3498 3808
29.11.2024 02.12.2024 3299 3698 4008

Цената включва:
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: закуски в хотелите.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
• Ню Делхи;
• Олд Делхи;
• Мандава;
• Биканер;
• Джодхпур;
• Удайпур;
• Джайпур;
• Тадж Махал.

Ние Ви препоръчваме:
♦ Пакет „ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ“: 359 лв.
• Сафари с джип до с. Бишной;
• Разходка с лодка по езерото Пичола;
• Разходка със слонове до „форт Амбър“;
• Посещение на „форт Агра“;
• Разходка с рикша в Чандни Чоук.
♦ Пакет „ВЕЧЕРИ“: 399 лв.
• За целия престой;
• Вечеря в семейна къща;
• Прощална вечеря в традиционен индийски ресторант.
♦Или обединени двата пакета в „МЕГА Пакет“: 709 лв.

Цената НЕ включва:
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 74 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 148 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 780 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА „Отмяна на пътуването“.
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА: 110 лв. (в случай на отказ от посолството за издаване на виза, заплатените разходи НЕ подлежат на възстановяване)
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.

Хотели по програмата:
– 3 нощувки в хотел Ashok Country Resort, намиращ се във Делхи;
– 1 нощувка в хотел Sara Vilas, намиращ се в Мандава;
– 1 нощувка в хотел Vesta Bikaner Palace, намиращ се в Биканер;
– 2 нощувки в хотел Fern Residency, намиращ се в Джодхпур;
– 2 нощувки в хотел Fern Residency, намиращ се в Удайпур;
– 2 нощувки в хотел Shahpura Residency, намиращ се в Джайпур;
– 1 нощувка в хотел The Retreat, намиращ се в Агра.

Необходими документи за пътуването:

  • международен паспорт  с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването; При безсрочна лична карта,и ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Условия за плащане:
– 800 лв. депозит при записване и сключване на договор;
– Второ и пълно плащане по резервацията- не по- късно от 45 дни преди заминаване.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
• смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач

Забележки:

  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
  • Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
  • В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
  • До 5 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Полетно разписание: подлежи на допълнително уточнение.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.