ЗАПАДНИ БАЛКАНИ- Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора!✈

ЗАПАДНИ БАЛКАНИ – Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора
Дати: 01.04.2023, 08.04.2023, 15.04.2023, 22.04.2023, 29.04.2023
8 дни, 7 нощувки
Едно пътешествие, което ще ви разкрие тайните на перлата на Адриатическо море Хърватия. С красивите си острови и впечатляващи плажове, не случайно е смятана за една от най-желаните морски дестинации в Европа.
Криволичещите калдаръмени улички на Босна и Херцеговина ще ви разведат из вековната история на едни от най-известните поклоннически места в света.
И освен на пясъчните плажове на Черна гора, ще се насладите и на нейните кристални езера, църкви и дворци, които ще ви омаят и ще оставят своята следа завинаги в съзнанието ви.

Маршрут: ДУБРОВНИК – СТОН – СПЛИТ – ТРОГИР – ПОЧИТЕЛИ – МЕЖДУГОРИЕ – МОСТАР – БУДВА – О. СВ. СТЕФАН – КОТОР – ХЕРЦЕГ НОВ

ПРОГРАМА
ДЕН 1 | Полет София – Дубровник

Добре дошли в перлата на Адриатика – Дубровник. Нашият екскурзовод ще ви посрещне и ще ви отведе до хотела. Нощувка.

ДЕН 2 | Дубровник – Стон – Макарска

Закуска.
Днес ще разгледате Дубровник (под егидата на Юнеско), с тесните му улички, величествени дворци, църкви и очарователни къщи, заобиколени от стабилна крепостна стена.
После ще продължите покрай Адриатическо море, за да се разкрие пред вас един от найкрасивите брегове в света – селцето Стон, известно със своята стена, дълга 5км и половина.
В края на деня ще се отправите към хотела в Макарска област, където ще нощувате следващите два дни.
Нощувка.

ДЕН 3 | Сплит – Трогир – Омиш

Закуска.
Великолепен панорамен път ще ви отведе до Сплит (под егидата на Юнеско) за историческа обиколка на града с неговите замъци, колони и площади, напомнящи за римската епоха. Ще посетите двореца на Диоклециан (включена входна такса), една от най-добре запазените римски сгради в света.
След това ще може да се разходите до стария град Трогир (под егидата на Юнеско), който е разположен на малък остров, отделен с канал.
На връщане ще спрете в малкото крайбрежно градче Омиш. Бившата пиратска колония е разположена в устието на река Цетина. Тук, на ривиерата на Омиш, се намира и един от най-красивите плажове в Хърватия.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 | Почители – Меджугорие – Мостар

Закуска.
Днес ще отпътувате към Босна и Херцеговина, за да посетите историческия град Почители и Меджугорие – едно от най-известните места за поколонение в света. Ще имате възможността да видите святото място, където се е явила Богородица.
Следобед ще продължите към Мостар, за да посетите един от важните исторически центрове на Босна и Херцеговина.
Нощувка в района на Меджугорие.

ДЕН 5 | Требине – Будва

Закуска.
Вашето пътуване ще ви отведе в Требине, където ще посетите историческия център на града и джамията Осман Паша. По пътя ще спрете във фабрика за производство на килими.
Ще се отправите към Будва – новият център на джет-сета на Балканите.
Нощувка.

ДЕН 6 | Будва – о. Св. Стефан – Тиват

Закуска.
Днес ще разгледате Будва – един от най-старите градове на адриатическия бряг. Ще видите известната статуя на танцуващата балерина – магично място с великолепна гледка към Будва.
Следобеда ще посетите емблемата на Черна гора – Св. Стефан (църквите и къщите от 15 век образуват едно живописно цяло). След това ще се насладите на фантастичната гледка към този вълшебен остров и неговото рибарско селище от панорамната спирка, на която ще спрете за кратко.
В този ден ще посетите център за бижута и модна къща за кожи. Заначтчийската бижутерия, както и обработката на кожи, са двата икономически сектора, с които страната е силна и горда (възможност за покупка).
Ще се отправите към марината Порто Монтенегро в Тиват с мега яхтите на богатите и известните. Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 7 | Котор – Херцег Нови – Дубровник

Закуска.
Тази сутрин ще отпътувате по протежението на известния Которски залив, за да достигнете до плажа на Котор (под егидата на Юнеско). Пейзажът е зашеметяващ. След това ще се разходите до подножието на планината Св. Иван, в стария град на Котор. Красотата на този регион ще ви омае: градските стени и църкви, дворците и тесните криволичещи улички, както и великолепната катедрала Св. Трифон.
Ще продължите към Дубровник, минавайки през Херцег Нови, популярен морски курорт в Черна гора, наричан още Градът на пролетта: архитектура, буйна растителност и много мек климат.
Нощувка в района на Дубровник.

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска.
Трансфер към летището. Полет обратно към София.
Заминаване Връщане Пакетна цена Пакет закуски, вечери входни такси
1.4.2023 8.4.2023 999 1218
8.4.2023 15.4.2023 1099 1318
15.4.2023 22.4.2023 1159 1378
22.4.2023 29.4.2023 1199 1418
29.4.2023 6.5.2023 1299 1518

Цената включва:

 • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ.
 • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ.
 • БАГАЖ: 20 кг регистриран / 5 кг ръчен.
 • ТРАНСФЕР: летище-хотел-летище (модерен автобус с климатик).
 • НАСТАНЯВАНЕ: 4*хотели според местната категоризация.
 • 7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ
 • БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА
 • ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на цялата програма.

Цената Не включва:

 • Задължителна медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 69 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
 • Пакет „Културна програма и вечери“ – 219 лв., който включва: – Входни такси за обектите, описани по програма; – 7 богати вечери;
 •  Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 559 лв.
 • Градска такса: около 2 евро на ден.
 • В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
 • Застраховка „Отмяна на пътуването

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Резервации- Първоначално плащате само капаро:
– 200 лв. капаро на човек за всички чартърни програми.
– Финално плащане по резервацията се извършва спрямо Общите условия по Договор, не по- късно от 35 дни преди заминаване

В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
До  7 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.