ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА, ЛАОС! Индокитай – там, където, ще оставиш сърцето си!✈

Индокитай – там, където, ще оставиш сърцето си….
Един разказ за любовта от пръв поглед…. Виетнам, Камбоджа и Лаос
13 дни / 11 нощувки / 10 закуски / 8 обяда / 2 вечери/ 1 брънч съгласно програмата
Дата: 01.11.2024

Маршрут:  София – Доха- Хо Ши Мин- Делтата на Меконг- Сием Рийп- Анкгор Том и Анкгор Ват- Луанг Прабанг- Ханой- Заливът Ха Лонг- Ханой- Доха-  София

Предимствата на  програмата:

 • Пропътуван множество пъти маршрут, с посещение на избрани обекти в класически Индокитай /Виетнам, Лаос и Камбоджа/
 • Централно разположени хотели в градовете, без компромис в качеството
 • Специализирани и лицензирани местни екскурзоводи и ПРЕВОД на български език от тур лидера /представителя на туроператора/
 • Всички екскурзии и посещения по програмата са включени в цената
 • Без допълнителни доплащания по време на пътуването
 • Нощувка и панорамна обиколка на Доха – столицата на Катар
 • Специално отношение към Вас пътешественици!

 ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Дата Цена на човек в двойна стая Единична стая Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая
01.11 – 13.11.2024 3476 € / 6799 лв. 4038 € / 7899 лв. 3425 € / 6699 лв.

Цената включва:

  • Самолетни билети София – Доха – Хо Ши Мин // Ханой – Доха – София с Qatar Airways с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг и 1 брой лична вещ на борда на самолета на пътник;
  • Самолетен билет Хо Ши Мин (Сайгон), Виетнам – Дананг, Виетнам с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг и 1 брой лична вещ на борда на самолета на пътник;
  • Самолетен билет Дананг, Виетнам – Сием Рийп, Камбоджа с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг и 1 брой лична вещ на борда на самолета на пътник;
  • Самолетен билет Сием Рийп, Камбоджа – Луанг Прабанг, Лаос с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг и 1 брой лична вещ на борда на самолета на пътник;
  • Самолетен билет Луанг Прабанг, Лаос – Ханой, Виетнам с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг и 1 брой лична вещ на борда на самолета на пътник;
  • Всички трансфери по програмата;
  • 1 нощувки (6 нощувки във Виетнам, 2 нощувки в Камбоджа, 2 нощувки в Лаос, 1 нощувка в Катар) според програмата по маршрута в посочените хотели или подобни:
  • 1 нощувка със закуски в Хо Ши Мин (Виетнам) в хотел BAY HOTEL HO SHI MIN 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуски в Хо Ши Мин (Виетнам) в HOIAN CENTRAL BOUTIQUE HOTEL & SPA 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски в Сием Рийп (Камбоджа) в MEMOIRE D’ANGKOR BOUTIQUE HOTEL 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг (Лаос) в хотел MAISON DALABUA 4* или подобен;
  • 3 нощувки със закуски в Ханой (Виетнам) в хотел THANG LONG OPERA HOTEL 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб ERA CRUISE 5* или подобен;
  • 1 нощувка в хотел 4* в Доха, Катар;
  • 10 закуски, 8 обяда, 2 вечери, 1 брънч съгласно програмата;
  • Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
  • Местни екскурзоводи на английски език с превод на български език от представителя на туроператора;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
  • Климатизиран транспорт по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро в ЗД Евроинс АД за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи за болнично лечение при евентуално заболяване от „COVID 19“;
  • Опитен водач, който съпровожда групата от България и се грижи за цялостната организация на пътуването и превежда беседите на български език;
  • Такса обслужване за местните шофьори, гидове, пиколо и др.

Цената не включва:

   • Виза за Виетнам за многократно влизане* – 60 USD, заплаща се и се издава онлайн в София, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната (необходими са 2 снимки на хартия с размери 4 x 6 см, която да носите с вас по време на пътуването).
    *Визата за Виетнам се полага в паспорта на всеки пътуващ като предварително туроператорът е получил писмо за одобрение на виза за многократно влизане на база на изпратените данни, паспорти и снимки.
   • Виза за Камбоджа* – 36 USD, заплаща се предварително и се издава онлайн (необходима е снимка за документи в електронен формат, която да изпратите предварително на туроператора).
   • Туроператорът генерира електронно разрешение за пътуване (ETA), което се получава онлайн предварително и се предоставя на граничен контрол при пристигане.
   • Виза за Лаос* – 52 USD, заплаща се предварително и се издава онлайн (необходима е снимка за документи в електронен формат, която да изпратите предварително на туроператора). Туроператорът генерира електронно разрешение за пътуване (ETA), което се получава онлайн предварително и се предоставя на граничен контрол при пристигане.

При промяна на таксата за виза от страна на правителството на съответата дръжава, записаните ще бъдат уведомени своевременно.

  • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 години – 35 лева;
  • Входни такси за обектите, които не са включени в програмата;
  • Напитки и хранения извън посочените по програмата;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента- препоръчително.
ПРОГРАМА

01.11.2024, петък: СОФИЯ – ДОХА
Отпътуваме от летище София в 12:40 ч. за Доха. Пристигаме в Доха в 18:15 ч.
В 20:05 ч. полет за Хо Ши Мин /Сайгон/.
2 ДЕН 02.11.2024, събота: ДОХА – ХО ШИ МИН (САЙГОН) /Виетнам/ ранно настаняване / вечеря
Пристигаме в 07:15 ч. на 02.11.2024 г.
Трансфер до хотел BAY HOTEL HO SHI MIN 4* или подобен. Ранно настаняване, веднага при пристигане. Свободно време за релакс.
Следобед ще започнем нашия тур с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Донг Кхой (Dong Khoi Street), по-рано улица Rue Catinat, позната по време на френските колониални дни като централен търговски район на Сайгон. Ще се разходим по площад „Хо Ши Мин“, ще видим Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 – 1880 г. по модел на парижката.
Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан /Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други.
Вечеря за добре дошли в местен ресторант (включена в цената).
Връщане в хотел BAY HOTEL HO SHI MIN 4* или подобен.
Нощувка в Хо Ши Мин. /1/
3 ДЕН 03.11.2024, неделя: ХО ШИ МИН (САЙГОН) – ДАНАНГ – ЗЛАТНИЯ МОСТ – БАНА ХИЛС – ХОЙ АН /Виетнам/ Закуска и обяд
Ранна закуска и освобождаване на хотела.
Трансфер до летището за сутрешен полет Хо Ши Мин (Сайгон) – Дананг.
Полет VN 114 Хо Ши Мин-Дананг,  08:00 ч. – 09:25 ч.
При пристигане на летище Дананг, трансфер директно до Бана Хилс /Bana Hills/.
Разположен на 20 километра от центъра на град Дананг, Sun World Ba Na Hills е не само един от най-добрите увеселителни паркове във Виетнам, но и един от най-невероятните в света. Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж, паркът комбинира разнообразие от забавления, европейска архитектура, красиви градини и Златният мост /Golden Bridge/ – атракция, чиято красота ще ви остави без дъх. Тъй като Бана Хилс /Bana Hills/ се намира на върха на планината Чуа, единственият начин да стигнете до там е чрез кабинков лифт. Системата е завършена през 2013 г. и държи няколко рекорда на Гинес, включително за най-голямо разстояние между станциите, най-голяма промяна в надморската височина и най-дълъг еднокабинков лифт с една станция. Продължаваме с посещение на другите интересни обекти в увеселителния парк.
Обяд в ресторант Ba Na Hills.
В късния следобед, трансфер до Хой Ан за настаняване в хотел HOIAN CENTRAL BOUTIQUE HOTEL & SPA 4* или подобен.
Вечерта, направете пешеходна обиколка из този очарователен град, следвайте тесните улички, накацани от къщички с чаровна визия, повлияна от китайската, японската, френската и европейската архитектура.
Нощувка в Хой Ан, Виетнам. /1/
4 ДЕН  04.11.2024, понеделник: ХОЙ АН /Виетнам/ – СИЕМ РИЙП /Камбоджа/ Закуска и обяд
Закуска в хотела.
Ще се отправим към село Cam Thanh, където къщите са изградени в традиционен стил с основен материал – листата на палмата „нипа“ или водната кокосова палма. Ще поседнем с местните семейства и ще се запознаем с техния начин на живот и ежедневните им дейности преди да се качим на традиционната за региона кръгла лодка-кош. Местните гребци ще ни разходят по реката и ще плаваме по реката, която протича в палмовата гора Cam Thanh nipa. Ще се върнем на пристана в селото и ще се разхладим с напитка от воден кокос.
След това ще продължим към „зеленчуковото село“ Tra Que, разположено край тих и спокоен поток. Селото Tra Que е известно с отглеждането на висококачествено и разнообразно зеленчукопроизводство и билкопроизводство във Виетнам. Отглеждат се по специален метод на биологично земеделие. Ще разгледаме градините с местен фермер, който ще ни разкаже за различните растения. Ще се присъединим към фермерите в подготовката на земята и наторяването й с водорасли от местното езеро. Ще опознаем местния начин на живот, като помагаме с дейности, като разгребване на земята, засяване на семена, поливане на зеленчуци, бране на зеленчуци и много други градински дейности. Връщаме се в къщата на фермера, за да научим как се приготвят специалните ястия на тяхното семейство. Урок по готварство и приготвяне на местни специалитети следван от обяд в градината на фермата.
След обяд, трансфер директно до международното летище Дананг за полет до Сием Реап
Полет K6 841  Дананг- Сием Рийп, 17:20 ч. – 19:20 ч.
Добре дошли в Камбоджа – Сием Реап, съкровищницата на Кралство Камбоджа.
Нашият местен екскурзовод и шофьор ще ни отведат до хотел MEMOIRE D’ANGKOR BOUTIQUE HOTEL 4* или подобен за настаняване.
Нощувка в Сием Рийп, Камбоджа. /1/
5 ДЕН 05.11.2024, вторник: СИЕМ РИЙП С АНКГОР ВАТ и АНКГОР ТОМ / Закуска и обяд
Закуска.
Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том – последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му.
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват – смятан за най-големия религиозен паметник в света. Построен в началото на XII век, първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на класическия стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа, тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.
Връщане в хотел MEMOIRE D’ANGKOR BOUTIQUE HOTEL 4* или подобен.
Нощувка в Сием Рийп, Камбоджа. /2/
*Жокер за свободно време: Нощният пазар на Сием Рийп или вечеря-спектакъл с национални ястия и сценични изкуства. Каквото и да изберете няма да сбъркате.
6 ДЕН 06.11.2024, сряда: СИЕМ РИЙП /Камбоджа/ – ЛУАНГ ПРАБАНГ /Лаос/ Закуска и обяд
Закуска.
Рано сутринта, разходка с лодка и посещение на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Рийп. Ще се разходим с традиционна лодка по Tonle Sap, „голямото езеро“ на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много интересното и необичайно ежедневие за „езерните жители“ и кхмерския начин на живот.
Полет VN 930  Сием Рийп-Луанг Прабанг  16:55 ч. – 18:25 ч.
Трансфер до летището на Сием Рийп за полет до Луанг Прабанг /Лаос/
Кацане в Луанг Прабанг.
Луанг Прабанг е старата столица на древната държава Лансанг (днешен Лаос) и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние.
Трансфер до Нощния пазар на града и свободно време за вечеря.
Настаняване в хотел MAISON DALABUA 4*   или подобен;
Нощувка в Луанг Прабанг, Лаос. /1/
7 ДЕН 07.11.2024, четвъртък: ЛУАНГ ПРАБАНГ – разходка на гърба на слон – водопадите КУАНГ СИ / Закуска и обяд
*Рано сутринта ще имаме възможност да станем свидетели на забележителен за Лаос ритуал – как местните жители даряват храна на будистките монаси. Традиция в страната е всяко семейство да не сяда на трапезата си без да е споделило част от храната с монасите.
Закуска.
След закуска ще разгледаме Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. Ще разгледаме храмовете Ват Висен /Wat Sene /и Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong/
Обяд в традиционен ресторант.
Следобед се отправяме на 30-ина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадите Куанг Си, съвкупност от каскадни водопади с оформени малки басейнчета, където можете да поплувате в тропическата гора. Водопадът Куанг Си се спуска по варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят. Свободно време за плаж.
Връщаме се в Луанг Прабанг
След това се отправяме към парка за слоновете, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант, както и да се разходим на гърба на слон и да помогнем на махутите да ги изкъпят в Меконг.
Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно, откъдето туристите и жителите на този великолепен град наблюдават изгрева или залеза в романтичната компания на величествената река Меконг и малкото й братче река Нам Кхан.
Трансфер до хотел MAISON DALABUA 4*   или подобен;
Нощувка в Луанг Прабанг, Лаос. /2/
*Жокер за свободно време: Нощният пазар на Луанг Прабанг, като всеки един азиатски пазар, е живописно и интригуващо място, където можем да открием колекции от текстилни изделия, бижута, сувенири, на място приготвена вкусна улична храна, както и да усетим атмосферата на местния вечерен живот.
8 ДЕН 08.11.2024, петък: ЛУАНГ ПРАБАНГ – КРУИЗ ПО МЕКОНГ – ХАНОЙ / Закуска и обяд
Закуска.
Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос), близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълм. Изпълнени са с над 2000 хиляди статуи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер.
Обяд в местен ресторант на брега на реката или на кораба.
Акостиране в Луанг Прабанг
Трансфер до летището за полет до Ханой, столицата на Виетнам. Кацане на летище Ной Бай в Ханой.
VN 930 Луанг Прабанг-Ханой,  19:10 ч. – 20:10 ч.
Около 40 минутен трансфер до хотел THANG LONG OPERA HOTEL 4* или подобен.
Настаняване и нощувка в Ханой, Виетнам. /1/
9 ДЕН 09.11.2024, събота: ХАНОЙ – рикша тур на Ханой и водно куклено шоу / Закуска и обяд
Закуска.
Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой – столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.
Ще се отправим към улица “Влакова“ / Train Street /– малка тясна уличка, скрита в един от централните квартали на Ханой и заобиколена от високи тесни къщи, струпани плътно една до друга. Дворовете на тези семейства са железопътните линии, по които влакът минава няколко пъти на ден. Ще опитаме виетнамското кафе с яйце, докато очакваме влакът да премине😊
Отправяме се към Площад Ба Динх /Ba Dinh/ – най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в града. Ще видим комплекса Хо Ши Мин /включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището, в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa – построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Обяд в местен ресторант.
Ще продължим с рикша тур из Стария квартал на Ханой. Ще спрем, за да посетим храма Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem/, езерото „Sword/. Оттук ще се поскитаме по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните.
В късния следобед ще се насладим на Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ – традиционно сценично изкуство на Северен Виетнам. Интересен и по детски наивен спектакъл, от който ще научим за митовете, традициите и обичаите на виетнамския народ.
Връщане в хотел THANG LONG OPERA HOTEL 4* или подобен.
Нощувка в Ханой, Виетнам. /2/
*Жокер за свободно време – Местоположението на нашия хотел Ви дава възможност да се гмурнете в неповторимата атмосфера на вечерен Ханой. Просто разходка около езерото Хоан Кием и „Храмът на костенурката“ или първа среща и любов завинаги с виетнамската кухня, разходка сред стотиците магазини и сергии, както и първи плахи опити да пресечете пътното платно в битка с безбройните мотопеди.
Разходете се из стария квартал на Ханой, очарователна мрежа от тесни улички и магазини, известни още като „36-те улици“ – всяка улица е кръстена на стоките, които традиционно се продават там. Завършете разходката днес, като се насладите на чаша кафе с яйцe (Egg Coffee) в оригиналното кафене, където се е родила напитката – Café Giang на улица 39 Nguyen Huu Huan или различни кафенета в Стария квартал.
10 ДЕН 10.11.2024, неделя: ХАНОЙ – ХА ЛОНГ / Закуска, обяд и вечеря
Закуска.
Отпътуваме с автобус до залива Ха Лонг (около 3 часа).
Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг e и единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености, виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава „Заливът на спускащия се дракон“. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много, много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски воини, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”- ERA CRUISE 5* или подобен.
Програма по време на круиза*:

 • Отплаване.
 • Обяд с морски деликатеси на кораба.
 • Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови.
 • Вечеря.
 • Нощувка.

*Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи. Капацитетът на кораба е около 40 пасажери.
Нощувка на круизен кораб в залива Ха Лонг, Виетнам. /1/

11 ДЕН 11.11.2024, понеделник: ХА ЛОНГ – ХАНОЙ / Закуска и брънч
Закуска.
Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вътрешно китайско бойно изкуство практикувано както за самоотбрана, така и за здраве. В днешно време се практикува и като своеобразна здравословна гимнастика.).
Следва разглеждане на пещерите Sung Sot.
Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.
Пристигане в Ханой около 16 часа.
Настаняване в хотел THANG LONG OPERA HOTEL 4* или подобен.
Нощувка в Ханой, Виетнам. /1/
12 ДЕН 12.11.2024, вторник: ХАНОЙ – ДОХА / Закуска
Ранна закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер до международно летище Ной Бай за полет до Доха /Катар/ в 08:40 ч.
Кацане в Доха в 13:00 ч.
Трансфер и настаняване в хотел 4* в Доха.
Панорамна обиколка на столицата на Катар – Доха.
Нощувка в хотел 4* в Доха, Катар. /1/
13 ДЕН 13.11.2024, сряда: ДОХА – СОФИЯ
Ранен трансфер до летище Доха за полет до София в 07:30 ч.
Кацане в София в 11:40 ч.

Полетно разписание:
Международни полети
Авиокомпания: QATAR AIRWAYS, адрес: Доха, Qatar Airways Towers PO box 22550, тел.: +359 974 449 6000

Разписание на полетите: Номер на полет Излита Каца Час на излитане Час на кацане Дата на пристигане Отличителни белези Продължител-ност на полета
01.11.2024 QR 228 Sofia Doha 12:40 18:15 01.11.2024 Airbus A320 4 ч. и 35 мин.
02.11.2024 QR 974 Doha Ho Shi Min 20:05 07:15 02.11.2024 Boeing 777 7 ч и 10 мин.
12.11.2024 QR 983 Hanoi Doha 08:40 13:05 12.11.2024  Boeing 787-9 7 ч и 25 мин
13.11.2024 QR 227 Doha Sofia 07:30 11:40 13.11.2024 Airbus A320 5 ч.

Полетните разписания са в местно часово време и подлежат на препотвърждение.

Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Доха, Катар е +1 час
София, България и Ханой / Хо Ши Мин, Виетнам е +5 часa
София, България и Камбоджа е +5 часa
София, България и Лаос е +5 часa

Включен багаж за полетите на Qatar Airways:

 • 1 бр. чекиран багаж до 25 кг с размери В + Ш + Д = max. 300 cm
 • 1 бр. ръчен багаж до 7 кг с размери 50 × 37 × 25 cm
 • 1 бр. лична вещ (тип дамска чанта, малка раница, чанта за лаптоп)

Включен багаж за полетите между Виетнам, Камбоджа и Лаос:

 • 1 бр. чекиран багаж до 25 кг
 • 1 бр. ръчен багаж до 7 кг с размери 56 x 36 x 23 cм
 • 1 бр. лична вещ (тип дамска чанта, малка раница, чанта за лаптоп)

B! Часовете на полетите между трите държави, Виетнам, Камбоджа и Лаос, са индикативни и подлежат на препотвърждение до 30 дни преди датата на заминаване.
03.11.2024, неделя Полет VN 114 Хо Ши Мин-Дананг,  08:00 ч. – 09:25 ч.
04.11.2024, понеделник Полет K6 841  Дананг- Сием Рийп, 17:20 ч. – 19:20 ч.
06.11.2024, сряда Полет VN 930  Сием Рийп-Луанг Прабанг  16:55 ч. – 18:25 ч.
08.11.2024, петък Полет VN 930 Луанг Прабанг-Ханой,  19:10 ч. – 20:10 ч.

Хотели по програмата:Хотели по програмата:

Дата на настаняване Дата на напускане Брой нощувки Град Хотел
02.11.2024 03.11.2024 1 Хо Ши Мин /Сайгон/, Виетнам BAY HOTEL HO CHI MINH 4*
http://www.bayhotelhcm.com/ или подобен
03.11.2024 04.11.2024 1 Хой Ан, Виетнам HOIAN CENTRAL BOUTIQUE HOTEL & SPA 4*
https://www.hoiancentral.com/en или подобен
04.11.2024 06.11.2024 2 Сием Рийп, Камбоджа MEMOIRE D’ANGKOR BOUTIQUE HOTEL 4*
https://www.memoiredangkor.com/ или подобен
6.11.2024 08.11.2024 2 Луанг Прабанг, Лаос MAISON DALABUA 4* (Grand Deluxe)
https://www.maisondalabua.com/  или подобен
08.11.2024 10.11.2024 2 Ханой, Виетнам THANG LONG OPERA HOTEL 4*
https://opera.thanglonghanoihotels.com/ или подобен
10.11.2024 11.11.2024 1 Заливът Ха Лонг, Виетнам ERA CRUISE 5*
https://eracruises.com/en/  или подобен
11.11.2024 12.11.2024 1 Ханой, Виетнам THANG LONG OPERA HOTEL 4*
https://opera.thanglonghanoihotels.com/ или подобен
12.11.2024 13.11.2024 1 Доха, Катар Хотел 4*
Важни уточнения във връзка с издаване и получаване на електронни разрешения за туристическа виза за Виетнам, Камбоджа и Лаос:

 • Всеки записан трябва да предостави на туроператора най-късно до 30.09.2024 г.
 • сканирано цветно копие на валиден международен паспорт /само на страницата с данните/
 • Необходимо е в паспорта Ви да има поне 4 неизползвани страници за печатите, които ще бъдат поставени на летище при кацане.
 • актуална снимка паспортен формат в електронен формат jpeg
 • Туроператорът попълва електронните заявления за туристическа виза за Виетнам, Камбоджа и Лаос на база на получените документи от всеки пътуващ.
 • Туроператорът не носи отговорност при отказ на виза за Виетнам, Камбоджа и Лаос.
 • Всеки записан трябва да носи със себе си по време на пътуването 1 снимка паспортен формат на хартия с размери 4 x 6 см, която да е в ръчния багаж при паспорта.

Важно за местата в полетите на Катарски авиолинии!

 • за цялата група са в един сектор на самолета, но седалки една до друга не се гарантират.
 • Разпределението на местата се прави директно от системата на Qatar Airways и ние не можем да запазим безплатно места.
 • Ако желаете конкретни места по избор, срещу допълнително заплащане, може да ги закупите директно от сайта на Qatar Airways или да се свържете с нас, за да ви съдействаме. Можете да ги закупите, след издаването на самолетните билети, което обикновено е около 10 дни преди отпътуване.
 • Местата Extra legroom seat и Exit seat са с по-широко място за краката и са ограничен брой. Exit seat са места с възрастово ограничение за пътници от 16 до 65 г.
 • Цените за запазени конкретни места, варират съгласно дестинацията.

Необходими документи за пътуване:

 • международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане, т.е. паспортът трябва да е валиден най-рано до 13.05.2025 г.
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, освен международния паспорт е необходимо да се носи нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители, какво и акт за раждане в случай, че фамилиите на родителите са различни.

 Начин на плащане:

 • При записване се внася депозит в размер на 2650 лева на човек
 • Доплащането до 100% се прави до 20.09.2024 г.

 Условия и забележки:

 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. към 14.05.2024

При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане съгласно чл. 87, ал.3 от Закона за туризма.

 • Авиокомпаниите си запазват правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други хотели 4*, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане неустойки, съгласно условията по-долу:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване се удържа неустойка в размер на 100 лева
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размера на внесения депозит, изискуем от авиокомпаниите, като неустойка за анулираните самолетни билети;
 • между 45-ия и 30-ия ден се удържат 70% от общата сума по договор;
 • при по-малко от 29 дни се удържа 100% от общата сума по договор;

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30.09.2024 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания, свързани с КОВИД 19, валидна към 14.05.2024 г: няма рестрикции и изискуеми документи и за трите страни.
Поради динамично променящата се ситуация, информацията относно изискванията и медицинските условия за посещението на всяка една страна, подлежи на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.