ТУРЦИЯ- ИСТАНБУЛ- 2 нощувки- очарованието на Ориента!От Русе, Велико Търново!🚌

Очарованието на Ориента
28.10.2021, 18.11.2021, 16.12.2021

4 дни, 2 нощувки

Цена от Русе, Разград: от 207 лв.
Цена от Велико Търново, Габрово: от 197 лв.
Цена от Стара Загора: от 197 лв.

ПРОГРАМА

І ден
Отпътуване от гр. Разград  в 20,00 ч от паркинга на Средношколско  общежитие. От Русе, от Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.00 ч.
От Велико Търново, от хотел „Етър“ в 22.30 ч.
От Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23.30 ч.
Нощен преход. Преминаване през КПП “ Капитан Андреево“ за Истанбул.

ІI ден
Пристигане в Истанбул, настаняване в хотел 3/4*, намиращ се в един от централните квартали на града и кратка почивка (ако в момента на пристигането в хотела няма свободни стаи настаняването става след 14.00 ч., а багажът се оставя в гардероба на хотела).
Следва – Обзорна обиколка на Истанбул /около 2 часа/. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, посещение на храма „Света София „ .
Желаещите да посетят двореца „Топкапъ „ срещу допълнително заплащане:  Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 40 евро. (продължителност около 4 часа).
Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси./

Връщане с автобуса до хотела. Свободно време.
Следва по желание и екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 27 евро (продължителност около 4 часа).
Цената включва: входна такса за Галата, билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.
Вечерта – по желание, срещу допълнително заплащане – посещение на рибен ресторант на Босфора /срещу допълнително заплащане -30 евро /.
Нощувка.

ІІ
I ден
Закуска в хотела.
Свободно време Или екскурзии по желание срещу допълнително заплащане.
– Султански дворец „Долма Бахче сарай”;
– Разходка с кораб по Босфора + Египетски пазар.
– Следобед се посещава небостъргача Сапфир.
Цена 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за 4D симулатора.
Вечерта – по желание, срещу допълнително заплащане – от 18,00ч – НОВО !!!Туристическа програма по желание „Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul “ и пеещите шадравани копие на Дубай 
Нощувка.

ІV ден
Закуска в хотела.
Отпътуване за България. Посещение но МОЛ ФОРУМ .По желание срещу допълнително заплащане посещение на Аквариум “Тюркуазу“-25 евро.
Минаване през Одрин. Кратък престой – около 2 часа /свободна програма/.
Пристигане късно вечерта.

Цена от Русе, Разград: от 207 лв.
Цена от Велико Търново, Габрово: от 197 лв.
Цена от Стара Загора: от 197 лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*;
• 2 нощувки със закуски в хотел кат. 3*/4*-Еrden saraevo или подобен;
• Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;
• митнически и магистрални такси;
• посещение на българската църква “Св. Стефан”;
• посещение на Мол „Форум“;
• посещение на Одрин;
• Бонус: Обзорна пешеходна обиколка на Истанбул –площад „Султанахмед“/Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Църквата „Св. София“ – безплатен вход./

Цената не включва
:

  • PCR-тест ако се изисква към датата на отпътуване или антиген тест към дата на отпътуване за съответната държава .Туристите със ваксина и сертификат –преминават без тест към дата на отпътуване.
  • Доплащане за единична стая – 70 лв. за двете нощувки.
  • Медицинска застраховка – 6 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години – 9 лв. /турист.
  • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
  • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
  • Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително.

НОВО !!!Туристическа програма по желание „Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul “ и пеещите шадравани копие на Дубай – 15 евро/30.00лв/Програмата се провежда от 18,00ч до 21,00ч . Има и време за шопинг .

Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“ – 25 Евро/50 лева.
Водохранилището Йеребатан сарнъджъ или „Цистерна на базиликата“, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгона Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е положена странично. Поверието разказва, че глави на Медузата са вграждани в сгради с цел тяхната защита. Според легендата този, който погледне Медуза в очите, се превръща в камък и затова главите не са поставени в нормално положение, а обърнати, за да предпазят гледащите ги хора.

Обзорна екскурзия – БОНУС, безплатно (продължителност около 2 часа). Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ – самостоятелно разглеждане по желание, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.

Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.

Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 40 евро. (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.

Вечеря на кораба Ориент Хаус Босфорус. Цена 40 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит.

Разходка с корабче по Босфора. Цена 20 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.

Посещение на небостъргача Сапфир. Цена 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за 4D симулатора.

Екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 27 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: входна такса за Галата, билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.

Посещение на Water Garden Istanbul. Цена 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.
• Аквариум “Тюркуазу“ в Мол “Форум“– /27 евро или 55.00 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/. Цената включва : транспорт, билет за Аквариума.Възможност за посещение на сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8000 м2 морски животни от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел дълъг 80м с 270 градусов панорамен покрив за наблюдение. За тези, които не желаят посещение– свободно време за разходка в Мола.

Необходими документи за пътуването: задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване. Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: В брой или по банков път.
При записване се внася депозит – 30 лв, Остатъка от от пакетната цена- до 20 дни преди отпътуване .

Такса прекратяване:
-ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
– ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
– ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
– ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.
Срок за уведомление
за недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане:
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.