ТУРЦИЯ- ЛИКИЯ- лято в древното царство!✈

ЛИКИЯ – ЛЯТО В ДРЕВНОТО ЦАРСТВО
Дати: Вторник от 25.06.2024 до 17.09.2024
 АНТАЛИЯ, МИРА, КУШАДАСЪ, ЕФЕС, ПАМУККАЛЕ, ХИЕРАПОЛИС, АНТАЛИЯ

Прочутият с пясъчните си плажове и красоти Тюркоазен бряг е най-издадената югозападна част от турското средиземноморско крайбрежие.
Тук се е намирало древното царство Ликия, чието най-поразително архитектурно наследство са скалните и монументални гробници.
Историята на древна Ликия остава покрита от загадки и предположения, заради малкото писмени сведения стигнали до нас. Това, което може да се види преминавайки през някогашната територия на държавата разказва за култура със собствени разбирания за живота и различна от останалите по онова време!

 

ПРОГРАМА
ДЕН 1 | Полет до Анталия

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 2 | Мира

Закуска.
Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния гр. Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция.  Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът.
Нощувка в района на Фетие.

ДЕН 3 | Ликия

Закуска.
В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на р. Далян (предлага се на място). Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажа на костенурките – Изтузу. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни.
Нощувка в района на Кушадасъ.

ДЕН 4 | Ефес

Закуска.
Предстои Ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо.  Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време.
Нощувка в района на Кушадасъ.

ДЕН 5 | Памуккале

Закуска.
Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства.
По-късно ще посетите руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, простиращи се над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н. е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. Ще имате възможност за топла баня във вашия термален хотел.
Нощувка в района на Памуккале.

ДЕН 6 | Анталия

Закуска.
Ще имате възможност да се включите за полет с балон с горещ въздух над Памуккале (предлага се на място). На връщане към Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим).
Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 7 | Анталия

Закуска.
Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран.
Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска.
Трансфер за летището и обратен полет към София.

ДАТИ и ЦЕНИ
НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
25.06.2024 02.07.2024 1359
02.07.2024 09.07.2024 1419
09.07.2024 16.07.2024 1419
16.07.2024 23.07.2024 1419
23.07.2024 30.07.2024 1459
30.07.2024 06.08.2024 1559
06.08.2024 13.08.2024 1559
13.08.2024 20.08.2024 1559
20.08.2024 27.08.2024 1559
27.08.2024 03.09.2024 1459
03.09.2024 10.09.2024 1219
10.09.2024 17.09.2024 1179
17.09.2024 24.09.2024 1159

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ ТРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик)

♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 богати закуски и вечери на блок маса.
♦ БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА: входни такси във всички места според програмата.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
• за лица до 70 г.: 24 лв.
• за лица, навършили 70 г.: 48 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 279 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА „Отмяна на пътуването“.
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ АНТАЛИЯ        (3 нощувки)  B BUSINESS HOTEL & SPA 4* 
♦ МУГЛА             (1 нощувки)  DALAMAN AIRPORT LYKIA RESORT 4*    
♦ КУШАДАСЪ   (2 нощувки)  SIGNATURE BLUE RESORT 4* ;  ARIA CLAROS BEACH & SPA RESORT 5*
♦ ПАМУККАЛЕ (1 нощувка)  ADEMPİRA SPA HOTEL 4* ;  RICHMOND PAMUKKALE THERMAL RESORT 4*

Допълнителни екскурзии и събития, предлагани срещу доплащане на място:
РАЗХОДКА С ЯХТА ДО ОСТРОВ КЕКОВА- 50 Евро (с включен обяд)
ПОСЕЩЕНИЕ НА ХРАМА НА ДЕВА МАРИЯ И СЕЛЦЕТО ШИРИНДЖЕ, с вкл. обяд- 50 Евро(посещение на: храма, заедно със запазената къща, където Дева Мария е прекарала последните си дни след бягството си от Йерусалим; село Шириндже, което до Първата световна война е било гръцко. Там ще се запознаете с традиционния бит и култура на едни отминали времена и ще посетите винарска изба, за да дегустирате невероятни, домашно направени вина)
ПОСЕЩЕНИЕ НА АКВАРИУМ– 40 Евро.Възможни са промени на  допълнителни екскурзии, както и на техните цени, които се предлагат от фирма-партньор на място. Тези екскурзии зависят от броя на записаните участници, както и от климатичните условия. Подробна информация ще получите на място. Плащане само в Евро.

Необходими документи за пътуването:

  • международен паспорт/ лична карта с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването; При безсрочна лична карта,и ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Резервации- Първоначално плащате само капаро:
– 200 лв. депозит при записване и сключване на договор;
– Второ и пълно плащане по резервацията- не по- късно от 45 дни преди заминаване.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
• смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач

Забележки:

  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
  • Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
  • В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
  • До 5 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Полетно разписание: подлежи на допълнително уточнение.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.