ТУРЦИЯ- ИСТАНБУЛ и ОДРИН- 2 нощувки! От Плевен, Севлиево🚌

ИСТАНБУЛ И ОДРИН
Дати на отпътуване:   04.11.2021 г.
4 дни, 2 нощувки
Цена от: 135 лв.
Маршрут: Плевен – Ловеч – Севлиево –
Велико Търново – Истанбул – Плевен
Поради ремонт на Прохода на Републиката се променя маршрута през прохода Шипка

ИСТАНБУЛ

ПРОГРАМА
ДЕН 1
Отпътуване вечерта от Плевен по маршрут Капитан Андреево – Истанбул.

ДЕН 2
Пристигане в Истанбул, при възможност настаняване в хотела.
По желание и срещу допълнително заплащане: Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – посещение на реновираната желязната църква „Св. Стефан“, която е и единствената желязна църква в света, преминаване по моста Галата, площад „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън), Египетския пазар, мостовете над Златния Рог, новата европейска част, площад “Таксим” – сърцето на града, двореца Долмабахче (отвън). Пешеходна обиколка с посещение на Синята джамия (при възможност), Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин.
Следобед свободно време или посещение /по желание и срещу допълнително заплащане/ на църквата Света София и двореца „Топ Капъ“ с местен екскурзовод на български език. „Света София“ е най-славната църква в историята на византийската империя, служила дълго време като християнска катедрала, построена в този си вид от император Юстиниан I, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора). „Топ Капъ“ – център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на Археологическия музей, съхранил извънредно богата колекция на предмети от древна Елада, Римската империя и цивилизациите в Анадола и Близкия Изток.
Възможност за посещение /по желание и срещу допълнително заплащне/ на MALL „FORUM“, където се намира аквариум „TURKUAZOO“ – един от най-големите аквариуми в света.
Възможност за турска вечер в атракционно заведение.
Нощувка.

ДЕН 3
Закуска.
Туристическа програма /по желание и срещу допълнително доплащане/ :
Разходка с кораб по Босфора – вълнуващо преживяване между два континента, с посещение на Египетския пазар;
Посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче, ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове. Свободно време.
Възможност за посещение на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“– по време на екскурзията се изкачваме с лифт на хълма Пиер Лоти, откъдето се открива прекрасна гледка към нощния Истанбул и Златния рог, или вечеря на кораб с атракционна програма и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска.
Отпътуване за Одрин. Възможност за разглеждане на Джамията Селимие и Одринската Капълъ Чарши. Свободно време. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Плевен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Възможна е известна промяна в съответствие с метеорологичните условия, резервациите в отделните обекти или други фактори.

ЦЕНА: 135 лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина, автобусите разполагат с климатик, аудио, видео, CD система и мини-бар;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3 * Истанбул;
• Посещение и разходка в Одрин;
• Гранични и магистрални такси;
• Медицинска застраховка
• Водач от агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:
• Разходи от личен характер.
• Панорамна и пешеходна обиколка с екскурзовод на български език в Истанбул – 15лв. / човек (при минимум 20 записани туристи);
• Посещение на MALL “FORUM” – 10лв./ човек (при минимум 20 записани туристи);
• Разходка с кораб по Босфора – 30 лв. / човек (при минимум 20 записани туристи);
• Трансфер до небостъргача Сапфир – 15 лв./ човек (при минимум 20 записани);
• Вечеря в традиционен турски ресторант – 27 евро / човек;
• Вечеря на кораб по Босфора с атракционна програма (с включени алкохолни напитки)– 45 евро / човек.
• Посещение на Света София и Топ Капъ с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/ – 20 лв./ човек (при минимум 20 записани);
• Посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/ – 20 лв./ човек (при минимум 20 записани);
• Екскурзия „Нощен Истанбул“ с екскурзовод на български език и с включена такса за лифта в двете посоки – 25 лв./ човек (при минимум 20 записани).

Ориентировъчни входни такси за обектите:

• Входна такса за Света София – 100 турски лири;
• Входна такса за Топ Капъ – 100 турски лири;
• Входна такса за Долмабахче – 100 турски лири;
• Входна такса за „Сапфир“: панорамна тераса – 42 турски лири;

Забележка: 1 лев = около 4 турски лири

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 35 ПЛАЩАЩИ.