МАЛТА- СТРАНА НА РИЦАРИ!✈

МАЛТА – СТРАНА НА РИЦАРИ
Дати: 23.11.2021
Дати: 09.02.2022, 03.03.2022, 08.04.2022
8 дни, 7 нощувки
Маршрут: Валета, Мдина, Моста, Хаджар, Ким, Гозо

С удоволствие искаме да Ви поканим на едно незабравимо културно пътешествие из дебрите на тези все още неоткрити, уникални, цветни и пълни с история и красота острови. Малта ще Ви очарова с древни храмове и средновековни крепости, огрети от яркото слънце, което радва целогодишно с топлите си лъчи. Може ли да има нещо по-хубаво от това? Изберете някоя от нашите дати за пътуване и разберете защо Малта е една от любимите ни дестинации в Европа.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 | Полет до Малта
Ще кацнете на международно летище Малта. Вашият екскурзовод ще Ви съпроводи до хотела, в който ще останете по време на цялата екскурзия. Нощувка в района на залив „св. Павел“.

ДЕН 2 | Валета
Закуска.
По време на разходката из столицата на Малта ще се насладите на красотата и очарованието на укрепения град, построен през 1566 г. Рицарите от Ордена на св. Йоан са упрaвлявали Малтийските острови 268 години и са оставили след себе си уникално културно наследство. Ще видите парка „Горна Барака“, катедралата „св. Йоан Кръстител“, където ще разгледате Ораторията с шедьоврите на Микеланджело, фламандските гоблени, а след това и църковния музей. Ще се разходите по улицата на Републиката, ще видите и двореца на Великия магистър, след което ще разполагате с време за пазаруване.
Следобед ще посетите крепостните укрепления на Валета, както и крайбрежните алеи на градчетата Ташбиш и Слима на връщане към хотела.

ДЕН 3 | Мдина – Рабат – Моста
Закуска.
Ще обиколите централната част на Малта, тук се намира старата ú столица – укрепеният средновековен гр. Мдина (Тихият град). Тесните и криви улички ще Ви отведат до внушителните бастиони, които придават характерния и добре познат облик на острова. По пътя ще срещнете разнообразни архитектурни стилове (итало-нормански и барокови сгради). Ще излезете от Мдина през Гръцката порта, за да посетите ранно християнските катакомби в Рабат и ще продължите към стръмните скали на Дингли.
Следобед ще посетите ботаническата градина „Сант Антон“, разположена близо до президентския дворец, на който ще можете да се възхитите отвън. Ще посетите и занаятчийския център в Таали. Към края на обиколката ще разгледате величествената ротонда в гр. Моста – една от най-големите в Европа.

ДЕН 4 | Свободно време или „другата Малта“ (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
По желание “ Другата Малта“ – На тази специална обиколка ще посетите Палацо Парисио, който с право е наричан „миниатюрния Версай”. В екстравагантният дворец ще видите красиви стенописи, великолепни предмети от мрамор, оптични илюзии и редки картини. Панорамните градини са едни от най-изисканите в Европа и допринасят за блясъка на двореца. След това ще имате възможността да разгледате най-аристократичното място в Малта с винарски изби на 400 години, в които отлежава най-хубавото малтийско вино. Ще посетите една от водещите винарни, където ще Ви обяснят повече за малтийското винопроизводство и ще Ви поканят да дегустирате селекция от вина и местни специалитети.

ДЕН 5 | Свободно време или Мегалитният храм Хаджар Ким (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
По желание Мегалитният храм Хаджар Ким- Обиколката започва с посещение на една от най-старите каменни кариери в Малта, която е превърната в атракция за туристите. Предстои Ви среща с една от най-древните постройки на земята, храма Хаджар Ким, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. От Хаджар Ким ще стигнете до крайбрежието, където можете да се разходите с лодка през Синята пещера, известна с кристалночистите си води (заплащане на място).

ДЕН 6 | Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа)
Закуска.
Ще отпътувате към Голямото пристанище срещу Валета, районът е известен още като Трите града, където през далечната 1530 г. се заселват първите рицари на св. Йоан. Ще минете през Коспикуа, за да стигнете Виториоса и да се разходите из тесните улички и първите странноприемници на рицарите хоспиталиери. От парка „Сенглеа“ ще се насладите на панорамната гледка към Голямото пристанище, включително впечатляващия форт „Сант Анджело“, откъдето великият магистър ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г.

ДЕН 7 | Свободно време или о. Гозо (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска.
Екскурзия по желание- С ферибот ще стигнете до о. Гозо. Там ще посетите уникалния мегалитен храм – Джигантия. След това ще разгледате средновековната крепост във Викто-рия, както и заливите в Ксленди и Двейра, наподобяващи фиорди. Гозо е известен със своите занаяти и ръчно изработените дантели и плетива. Ще се впечатлите от тучната зеленина и спокойна атмосфера и разликата между големия о. Малта и Гозо.

ДЕН 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно.* Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
23.11.2021 30.11.2021 от 1149 лв.
09.02.2022 16.02.2022 от 999 лв.
03.03.2022 10.03.2022 от 1149 лв.
08.04.2022 15.04.2022 от 1299 лв.
Цената включва

– Полети с реномирана авиокомпания;
– Всички летищни такси;
– Багаж – 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж;
– Tрансфер с модерен автобус с климатик;
– Настаняване – Специално за Вас сме избрали комфортен 4* хотел според местната категоризация;
– Храна – 7 богати закуски на блок маса.
– Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.- 13,60 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
– Доплащане за индивидуално настаняване- 249 лв. (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая);
– Еко такса за хотелско настаняване: 1 евро на ден.
Ние Ви препоръчваме:
– „Пакет допълнителни екскурзии“ – 249,00 лв., който осигурява:

• Посещение на Палацо Парисио и на една от водещите малтийски винарни;
• Храмовият мегалитен комплекс Хаджар Ким;
• Посещение на о. Гозо с ферибот.
„Пакет 7 вечери“ – 179,00 лв.
– Застраховка „Отмяна на пътуването
Примерни хотели по програмата:
7 нощувки в хотел SANTANA 4*, залив „св. Павел“.

Резервации- Първоначално плащате само капаро:
– 200 лв. капаро на човек за всички чартърни програми.
– Финално плащане по резервацията се извършва спрямо Общите условия по Договор.

Туроператора има право да анулира резервацията.
До  7 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.