БЪЛГАРИЯ- Рилски езера– Стария Пловдив- Цари Мали град! Тръгване от Варна, Велико Търново!🚌

 Красотата на България
Седемте рилски езера – Стария Пловдив – Цари Мали град
2 нощувки  със закуски в хотел 3*
Дати на отпътуване: 21.06.2024, 12.07.2024, 26.07.2024, 09.08.2024, 23.08.2024, 06.09.2024, 21.09.2024
Програмата се осъществява от: * Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново

Резултат с изображение за цари мали град

Програма:

1 ден  Варна  – Шумен – Велико Търново -Пловдив – Паничище  – 540 км
Отпътуване от Варна в 05.30 ч  ул . Антим I
От Шумен в 06:30 ч от паркинга на Била на бул.Цар Симеон
От Търговище в 07:10 ч. от ОМВ на кръгово пътя за Велико Търново
От Велико Търново в 08:30 ч. от Автогара Юг .

Пристигане в град Пловдив около обяд. Архитектурно-историческият резерват „Старинен Пловдив“ е включен е в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 41 място. Намира се в стария град на Трихълмието и включва паметници от различни епохи. Археологически комплекс „Небет тепе“ и Тракийското селище.Намират се в северната част на Трихълмието. Забелязват се останки от праисторически селище от VI хилядолетия преди Христа. Виждат се руини на крепостни съоръжения от тракийската и римската епоха. През петото хилядолетие преди Христа се създава на това място селище, което 3 хилядолетия след това прераства в град и се разпространвява на цялото Трихълмие. Намерени са крепостна стена,чиято най-стара част е изпълнена без каквато и да било спойка, с големи сиенитни блокове в т.нар. циклопски градеж. Античният театър на Филипопол.
Включен е в СПисъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 41 място. Намира се на гълма Тримонциум, както преди години е наричат град Пловдив. Построен е през втори век по време на римския император Марк Улпий Троян (53-117г.). След 3 века е опожарен при нападение на града. Въпреки това, театърът е запазен в първоначалния си архитектурен план. Къщата на Недкович , Къщата на Аргир Куюмджиоглу (Етнографският музей) , Крепостта на Филипополис – известен град от Римската епоха, Хисар Капия – източната врата, построена преди 2000 years, както и много възрожденски къщи, които създават специфичната атмосфера на Стария Пловдив. Античен одеон и Античен форум – Форумът е най-големият форумен комплекс на територията на България. На него е бил съсредоточен административният, икономическият, културният и религиозният живот на античния град.
Свободно време за обяд и разходка. Ранния следобяд отпътуване за Паничище.
Пристигане в Паничище надвечер . Село Паничище е разположено в северозападната част на Рила планина сред красиви и свежи иглолистни гори на 1350-1450 м надморска височина и граничи с националния парк „Рила“. В района на курорта се намира най-ниското ледниково езеро в Рила – природния феномен – Безоточното езеро.
Настаняване в хотел в района на Паничище.  Нощувка

2 ден Рилски езера
7:00 – Закуска.
Около 08:30ч. отпътуване за  Рилските езера – едни от най – красивите дарове на природата не само в страната ни,но и на целия Балкански полуостров Отпътуване за х. Пионерска. Изкачване с лифт до х. Рилски езера. Преходът започва по билото на Сухия рид над х. Рилски езера, към езерото Бъбрека /около 1ч. 30 мин./ Почивка на езерото Бъбрека – за тези, които не желаят да продължават прехода.
Останалите продължават да изкачват Езерния връх покрай Окото до Сълзата (най – високото) /около 1ч./, там Ви очаква панорама на всички езера. Слизането е покрай езерото Близнака, Трилистника и Рибното езеро, до което се намира х. Седемте Рилски езера, покрай началото на Дъновистката пътека до Долното езеро. Продължава се до лифта.
Връщане в хотела следобед.  Нощувка.

3 ден  Сапарева баня – Белчин – Варна – 540 км
Закуска.
Отпътуване за Сапарева баня, за да видим най – горещия „гейзер-фонтан“ на балканите. Минералната вода извира естествено на височина 18  м.  като температурата при неговия извор е 103°, което го прави най – горещият в Континетална Европа, с няколко градуса повече от италианските Софиони и Джуржитела . Топлите минерални извори били известни още от дълбока древност. Траките основали тук селище и го нарекли Герма, на бога на топлината, светкавиците и градушките Герман. По-късно римляните превънали селището в крепостен град с балнеолечебен център  под името на река Джерман. Турците преустроили римската баня края западния извор и резервоарът й се използвал до 20-те години на 19 в.
Отпътуване за с. Белчин , където се намира „Цари Мали Град” – уникална по своята същност римска крепост в България, която е единствената с ров и вал. Посетителите ще видят експозиция от римски военни доспехи, стенобитни оръдия и други възстановени оригинални артефакти, сред които и такива с нумизматична стойност.Изкачваме се до крепостта с панорамна железница.  Под самата крепост се намира и Етнографският музей на Белчин.
Непосредствено до него се намира  средновековния храм „Света Петка“, който е и паметник на културата -I-ва категория. Свободно време за разходка из крепостта и околностите й.
Отпътуване ранния следобяд. Пристигане в съответния град вечерта.

Цени

Отпътуване от : На човек в двойна стая Трети възрастен Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Варна /Шумен 210 лв 190 лв 165лв
Търговище/Велико Търново 205 лв 185 лв 155лв

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 18 лв на човек в двете посоки

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
Транспорт с лицензиран автобус;
Медицинска застраховка за лица до 65 год.;
Екскурзоводско обслужване;
2 нощувки със закуски в района на Паничище в хотел  3*;
Посещение с екскурзовод на Цали Мали град, Рилските езера и стария Пловдив.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти;
Входни такса  крепостта „Цари мали Град“ – 7 лв. – възрастен , ученици,студенти,пенсионери – 2 лв. ; деца под 7г – безплатно;
Седалков лифт за Рилските езера: Двупосочен билет за възрастни: 20 лв./ За деца и пенсионери: 12 лв.;
Медицинска застраховка за лица от 65г. – 75 г. – 6 лв / за лица 75г- 80 г – 8 лв / лица над 80 год. не се застраховат.
Такса гориво в случай , че бъде начислена такава.

Забележка:
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.
Преходът до Рилските езера не е подходящ за хора с дихателни проблеми или трудно подвижни.
При изкачването до езерата е желателно и препоръчително да имате стабилни затворени, ниски и удобни обувки.
При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, дъжд , сняг и бурни ветрове, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
Входните такси на обектите са описани към момента на публикуване на офертата и Агенцията не носи отоворност при евентуалната им промяна на място в обекта !
Oтпътуванията от Дорбич се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 10 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.
Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни