КИТАЙ- ПЕКИН И ХОНКОНГ – ИЗТОЧНИ КОНТРАСТИ!✈️

ПЕКИН И ХОНКОНГ – ИЗТОЧНИ КОНТРАСТИ
Дати: 30.08.2024, 20.10.2024
11 дни, 8 нощувки

Пекин – една поразяваща комбинация между ултрамодерно строителство, футуристична инфраструктура, вековна история  и традиции. Посетете най-големия градски площад в света и Забраненият град с резиденцията на китайските императори.
Хонконг – една от най- малките страни, но най-важния банков център в Азия. Ще ви приветства със своя култов силует, небостъргачи, устремени към небето и красива, защитена природа. Отделете малко време, за да се качите на връх Виктория, който открива незабравима гледка към града и залива.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 | Полет до Пекин

В този ден летите с престижна авиокомпания (с прекачване) до Пекин.

ДЕН 2 | Полет до Пекин

Кацане в Пекин – столицата на Китайската народна република и втори по големина град в страната. Транссфер до хотела. Мегаполисът е разположен в северната част на страната и е известен със своите пищни дворци и религиозни храмове.
Ще се разходите по историческата улица Кианмен – символ на автентичната култура и традиционния китайски начин на живот. Тя е едно от любимите места за нощен живот.
Вечеря (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 3 | Пекин – Забраненият град – парк Джингшан – кв. Хутонг

Закуска.
Свободен ден или целодневна екскурзия до Забранения град, парк Джингшан и квартала Хутонг, както и посещение на площад „Тиенанмън“, един от най-впечатляващите площади в света, намиращ се в сърцето на Пекин (пакет „Допълнителни екскурзии“). Забраненият град (Дворцовият музей), най-големият такъв комплекс в света, служил като символичен и политически център на имперски Китай е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е бил забранен за посетители в продължение на около 5 века. Следва посещение на парка Джингшан, извисяващ се на върха на едноименния хълм, откъдето се открива панорама към  Забранения град и Пекин.
Ще продължите към Барабанната кула. Ще се разходите в Хутонг, представляващ тясна улица образуваща квартал от прекрасни проходи, които отвеждат към стария и традиционен Пекин.
Вечеря (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 4 | Пекин – Великата китайска стена

Закуска.
Свободен ден или целодневна екскурзия до секцията Мутианю на Великата китайска стена – едно от новите седем чудеса на света! (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Тя е служила като северна бариера за защита на столицата и императорските гробници и се е превърнала в най-дългата отбранителна система, построена от човешка ръка. Следобед следва кратка фото-пауза пред Националния стадион, известен като „Птичето гнездо“. Стадионът е архитектурен и инженерен шедьовър.
Вечеря (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 5 | Пекин – Летният дворец – Храмът на небето

Закуска.
Свободен ден или целодневна екскурзия до Летния дворец и Храма на небето в Пекин (пакет „Допълнителни екскурзии“). Летният дворец е най-голямата и най-добре запазена кралска градина в Китай, известен със своите живописни гледки и богата история, получил призванието „Музеят на кралските градини“.
Храмът на небето е основан през първата половина на XV век, днес отворен за посещение като парк, показващ древната философия, история и религия на Китай.
Вечеря (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 6 | Пекин – Храмът Лама – Арт зона 798

Закуска.
Днес предстои целодневна екскурзия до Храма Лама и Арт зоната 798 (включено в цената). Храмът Лама е най-големия тибетски действащ будистки храм в Пекин и е смятан за благословена земя, където са се раждали императори. Ще видите покрива с жълтите глазирани плочки (имперския цвят). Това показва изключителния статут на храма, в който е положен най-големият Буда от сандалово дърво в света.
Ще се отправите към едно от най-авангардните места в Пекин   „Арт зоната 798“. Изоставените някога фабрики са се превърнали в синоним на изкуството, оригиналността и своеобразна сцена за млади и талантливи артисти. Dashanzi Art District (DAD) е едно различно пространство и лице на столицата. През 2002 г. индустриалната привлекателност на района започва да се използва за артистични цели и скоро се изпълва с галерии, ателиета, дизайнерски компании, барове и ресторанти.
Вечерята включва печена патица по пекински (пакет „Вечери“).
Нощувка в района на Пекин.

ДЕН 7 | Пекин – Хонконг

Закуска.
Трансфер до летището в Пекин за полет до Хонконг. Настаняване и свободно време. Хонконг ще ви приветства с модернистичния си силует, изкусителна кухня, поразяваща природа и неразривни традиции.
Нощувка в района на Хонконг.

ДЕН 8 | Хонконг

Закуска.
Свободен ден или полудневна екскурзия до Хонконг (пакет „Допълнителни екскурзии“).
Ще се отправите към известния връх Виктория, за да се насладите на прекрасната гледка към Хонконг и Коулун – „Градът на мрака“. Посещение на пристанището Абърдийн и „плаващото село“, прочуто със своя „рибарски народ“, който прекарва по-голямата част от живота си в своите малки къщи-лодки и рядко слиза на брега. Обиколката ще продължи покрай живописните брегове на Южен Хонконг, наподобяващ „Френската Ривиера“. Ще видите емблематичния залив Репулс  – едно от любимите места на богатите и известните, омайващ със своя привлекателен плаж с бял пясък и великолепни гледки към Южнокитайско море.
Нощувка в района на Хонконг.

ДЕН 9 | Хонконг – Макао

Закуска.
Свободен ден или целодневна екскурзия до Макао – „Монте Карло на Ориента“ (предлага се на място с включен обяд).
След кратък трансфер до кея ще се качите на ферибота „Turbo Jet“ за Макао. От бивша португалска колония, Макао се превръща в столица на хазарта в Азия. Този много интересен и уникален град е известен не само с многото си казина, улични забавления и модерна архитектура, но и с европейските си корени, които датират далеч назад във времето и могат да се видят в типичните португалски сгради и обекти, част от които са обявени за световно наследство на ЮНЕСКО. Много от тях ще видите по време на обиколката на историческия център на града, като известните руини на катедралата „Св. Павел“, храма А-Ма – посветен на китайската морска богиня Мазу, Крепостта на планината и др. По време на обяда ще имате възможност да опитате от кулинарните изкушения, които отразяват уникалната култура на Макао. Преди да се върнете в Хонконг ще имате  възможност да опитате късмета си в най-големия казино комплекс в света „The Venetian“. В късния следобед ще се върнете с ферибота в Хонконг.
Нощувка в района на Хонконг.

ДЕН 10 | Хонконг – Полет до България

Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Обратен полет към София.
Заминаване Връщане Пакетни цени със закуски Пакетни цени с включени вечери- 369 лв. Пакетни цени с включени екскурзии- 549 лв. С включен МЕГА пакет- вечери + екскурзии 899 лв.
30.8.2024 9.9.2024 3699 4068 4248 4598
20.10.2024 30.10.2024 3899 4268 4448 4798

Цената включва:
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ БИЛЕТ ЗА ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 23 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: закуски на блок маса.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ ЕКСКУРЗИЯ:     • Храмът Лама и Арт зона 798.
Ние Ви препоръчваме:
♦ Пакет „ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ“: 549 лв.
 • Целодневна екскурзия до Забанения град, парк  Джингшан, кв. Хутонг, площад Тиенанмън;
• Великата китайска стена (секция Мутианю);
• Целодневна екскурзия до Летния дворец и Храма на небето;
• Полудневна екскурзия до Хонконг.
♦ Пакет „ВЕЧЕРИ“: 369 лв.

• 5 вечери в Пекин, една, от които в местен ресторант с традиционния специалитет „Патица по пекински“.

♦ Или обединени двата пакета в „МЕГА ПАКЕТ“: 899 лв.
♦ Целодневна екскурзия до Макао с включен обяд: 429 лв.- предлага се на място
 

Цената Не включва:
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро):
• за лица до 70 г.: 59 лв. 
• за лица, навършили 70 г.: 118 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 819 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА „Отмяна на пътуването“.
♦ БАКШИШ:екскурзоводско обслужване и шофьор.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ ПЕКИН       (5 нощувки)  Beijing Grand Gongda Jianguo Hotel 4*Mercure Wanshang Hotel 4*CITIC Hotel 4*
♦ ХОНКОНГ  (3 нощувки) COZI Oasis Hotel 4*

Необходими документи за пътуването:

  • международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването; При безсрочна лична карта,и ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Условия за плащане:
– 800 лв. депозит при записване и сключване на договор;
– Второ и пълно плащане по резервацията- не по- късно от 45 дни преди заминаване.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
• смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач

Забележки:

  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
  • Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
  • В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
  • До 5 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Полетно разписание: подлежи на допълнително уточнение.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.