КИТАЙ- ДРАКОНИТЕ НА ИЗТОКА✈

ДРАКОНИТЕ НА ИЗТОКА
Дати: 06.03.2024, 03.04.2024
13 дни / 10 нощувки / 10 закуски и вечери 

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища,
Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата.

Маршрут на пътуването: Пекин-Сиян-Лоян-Шанхай-Хонг Конг-Макао-Лантау

Пакетни цени

На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
5 668 лв. 6 630 лв. 5 437 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines по маршрут София-Истанбул-Пекин-Хонг Конг-Истанбул-София с летищни такси и включен 30 кг багаж
 • Самолетен билет Шанхай-Хонг Конг с включен 20 кг багаж
 • 10 нощувки със закуски в местна категория хотели 4* — 3 н. в Пекин (Beijing Jinfeng hotel или подобен ), 1 н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 н. в Сиян (Xian Ramada или подобен), 2 н. в Шанхай (Ramada Shanghai или подобен) и 2 н. в Хонг Конг (Panda Hotel или подобен)
 • 10 Вечери по маршрута в традиционни китайски ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира
 • 2 обяда в местни китайски ресторанти в Хонг Конг и Лантау
 • Целодневен тур на остров Макао
 • Целодневен тур на остров Лантау
 • Трансфер Пекин-Лоян с влак стрела във втора класа
 • Трансфер Лоян-Сиян с влак стрела във втора класа
 • Трансфер Сиян-Шанхай с влак стрела във втора класа
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време
Цената не включва:
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите — 40 евро/78 лв, заплащат се предварително в България.
 • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер — 65 евро/127 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай — 60 евро/117 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната — 80 USD на човек (около 142 лева в зависимост от курса на долара).
 • По желание — застраховка “Отмяна на пътуването” — около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

ПРОГРАМА 

ДЕН 1 София
Полет от София с Turkish Airlines  в 21:10 ч. Кацане в Истанбул в 22.35 ч.

ДЕН 2 Истанбул-Пекин / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.25 ч. и кацане в Пекин в 15.35 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng hotel или подобен.
Вечеря в традиционен китайски ресторант на въртяща се маса.
Нощувка.

ДЕН 3 Пекин / Закуска и вечеря
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като една от важните забележителности тук е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Цин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.
Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

ДЕН 4 Пекин / Закуска и вечеря
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената — възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г.
Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци (65 евро/127 лева).
Вечеря в традиционен китайски ресторант  и нощувка.

ДЕН 5 Пекин-Лоян / Закуска и вечеря        
Закуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38 ч. (часовете подлежат на препотвърждение).
Пристигане в Лоян в 13:47 ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс — пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм до 17 м височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името „Гората на Древните Колони“.
Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

ДЕН 6 Лоян-Сиян / Закуска и вечеря
Закуска.
Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по чан-будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41 ч. Пристигане в Сиян в 19:12 ч.
Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Xian Ramada или подобен 4*.
Нощувка.

ДЕН 7 Сиян / Закуска и вечеря
Закуска.
Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г.
Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град.
Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

ДЕН 8 Сиян-Шанхай / Закуска и вечеря
Закуска.
След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25 ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч.
Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Shanghai Ramada или подобен.
Нощувка.

ДЕН 9 Шанхай / Закуска и вечеря
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan — живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула — символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994 г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road — започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на „Първия търговски булевард в Китай“, което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шан-з-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева).
Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

ДЕН 10 Шанхай-Хонг Конг / Закуска и вечеря
Закуска.
Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 09:50 ч. (подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 12:50ч.
Панорамна обиколка на Хонг Конг с посещение на връх Виктория и включен обяд. Ще посетим хълма на Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Ще видим старата часовникова кула и плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива.
Вечеря в традиционен китайски ресторант и настаняване в хотел Panda или подобен.
Нощувка.

ДЕН 11 Хонг Конг-Макао / Закуска и вечеря
Закуска.
Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао.
Градът Макао се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. Тук в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най–старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг.
Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

ДЕН 12 Лантау-Хонг Конг-Истанбул
Закуска.
Посещение на остров Лантау с включен обяд. Отпътуване до живописното селище Нгонг Пинг, след което ще продължите с кабинков лифт до манастира „По Лин“. Манастирът е известен с най-голямата седяща статуя на Буда, висока 34 м, откъдето се открива впечатляваща гледка към остров Лантау и Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време за пазаруване в “CityGate Outlet”.
Вечеря в традиционен китайски ресторант.
Около 20:00 ч. трансфер до летището за полет с Turkish Airlines в 23:30 ч.

ДЕН 13 Истанбул-София
Пристигане в Истанбул в 06:25 ч. Полет за София в 08:45 ч. и кацане на летището в София в 09:00 ч.

Условия и забележки:

 • Офертата важи при минимум 18 туристи
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди заминаване
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

 • Сканирано копие на международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Снимка паспортен формат с високо качество във формат JPEG
 • Попълнена апликация с лични данни и професия
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната — 80 USD на човек (около 142 лв)

Начин на плащане:

 • При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв.
 • Доплащане 40 дни преди пътуването

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
 • между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
 • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията

В случай, че потребителя прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
Потребителя има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Повече информация в офиса на фирмата.