КЕНИЯ- Екзотична Почивка!🐘 Кения от А до Я– Сафари и почивка на брега! ✈

Далеч от космополитния град Найроби, кенийските племена са запазили своите смайващи традиции от стотици години. Масаите, които са полуномади, мигрират заедно с животните си и строят къщи от храсти, трева и кал. Тук природата и дивият свят са недокоснати и позволяват на пътешественика да се върне с магическа машина на времето стотици години назад.
През XVIII век Жан Жак Русо призовава „Назад към природата“Знаете ли, че:
Кения е една от най-красивите и миролюбиви държави в Африка?
Въпреки че е износител на висококачествено кафе, повечето кенийци предпочитат да пият чай и бира?
В Кения се заражда човешката цивилизация или поне там са открити най-древните доказателства за нашата поява?
Кения е известна и с предприемаческия си и иновативен дух, благодарение на който произвежда едни от най-възхитителните технологии в света като M-PESA – услуга за мобилен превод на пари?
Суахили (заедно с английския) е официален език в Кения, но едва ли сте чували, че любимия ви въображаем приятел на iPhone е получил името си от суахилска дума, чието значение е „тайна“?
Кения се намира в Източна Африка, а релефът на земите й започва от крайбрежната ивица на Индийския океан, за да се разлее в безкрайните хоризонти на саваната, да се нагорещи в полупустинните области и да се скрие сред бурния живот на гъстите тропически гори?
Поради разнообразието на релефа, земите й дават живот на стотици видове животни?
На територията на Кения има 16 национални парка и 4 морски национални парка?………………………………….
Голямата миграция на диви животни обхваща територията на Кения и Танзания? Смята се за едно от спиращите дъха природни събития в света. Концетрацията на антилопи гну е зрелищна. Представете си стадо, което се състои от над милион екземпляра. Миграцията се осъществява между Серенгети, Танзания и Масай Мара в Кения. Преминават приблизително 2 милиона животни и това кара някои учени да я определят като едно от Новите седем чудеса на света. Величественото, сезонно преселение на животните е известно още като „Световна купа на дивата природа“.