ИТАЛИЯ- най- красивите замъците по Лоара с Париж, Люцерн, Комо! ПРОМО цена✈

МЕГА ТУР ЕВРОПА – ШВЕЙЦАРИЯ, ФРАНЦИЯ И НАЙ-КРАСИВИТЕ ЗАМЪЦИ ПО ЛОАРА
08.08.2024
9 дни, 8 нощувки


*Специалното ни предложение е валидно до 30.06.2024г. или до изчерпване на ПРОМО местата!

Датa: Човек в двойна стая Деца до 11.99г. Единична стая Трети възрастен
08.08.2024 2279.00 лв.
2079.00 лв.
2051.00 лв.
1871.00 лв.
2839.00 лв.
2639.00 лв.
2279.00 лв.
2079.00 лв.

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Милано – Люцерн
Кацаме на летище Милано (Бергамо) и се отправяме към могъщите Алпийски възвишения, сгушена между които се намира ексклузивната Швейцария. Преди да прекосим границата обаче ще си подарим една кратка туристическа обиколка в емблематичното Комо и …. време за италианска вечеря край спокойните води на езерото.
Отпътуваме за Люцерн. Нощувка.


Ден 2 Люцерн – Дижон
Закуска, след която се впускаме на опознавателна обиколка сред един от класическите швейцарски градове, който ще ни приветства с естетика и стил и разбира се живописни гледки към Фирвалдщедското езеро и планинските върхове. Ще си отделим време за стария град, като няма да пропуснем и най-стария покрит мост в Европа – “Капелбрюке” , емблематичната “църква с луковичните кули”  или Йезуитската църква, която доминира над сградите в старата част на града. Но Люцерн е и град ,изпълнен с причудливи монументи като: “Паметникът на умиращият лъв”, “Мъжът с патиците”  и други, които ще добавят символиката в нашата разходка.
Свободно време, след което се отправяме към Дижон.
Често подценяван, Дижон е съхранил в себе си невероятна готическа архитектура, типична за френската провинция Бургундия. Ще си подарим една кратка обиколка на града, следвайки совите – да, точно така, плочиците със сови, отдавнашен символ на града, които маркират пътя на пътешествениците през столицата на тази провинция. След обиколката ни ще си оставим и време, за да опитаме френската кухня, както и типичните за провинцията Пино Ноар или Шардоне … .
Нощувка.


Ден 3 Дижон – Версай – Бове
Закуска, след която се отправяме към “Двореца на дворците” … или просто Версай.
Сутринта отпътуване за Версай на 20 км от Париж. Дворецът на Луи XIV – Кралят слънце, е нещо, което трудно може да се опише с думи. Емблема на кралската власт и забавленията на френската монархия, той се счита за един от най–красивите дворци в цяла Европа. Всичко тук е впечатляващо и грандиозно, което е обяснимо, като се има предвид, че тук са живеели 10 000 души – целият кралски двор и прислуга. Ще се разходим из парадните зали, подчинени на представата за планетите, които се въртят около Слънцето. Ще обърнем внимание и на Огледалната залапокоите на краля и кралицатазалите на Аполон, на Мира и на Войнатаизобилстващи от злато, скъпи мебели и впечатляващи произведения на изкуството.
Отделете достатъчно време за великолепните градини на Версай – разположени на площ от 100 ha, градините са проектирани в елегантен стил с фонтаниоранжерия, много водни пространства (Голям канал – широк 62 метра и дълъг около 2 км, малък канал, басейни). Непременно отидете и до Големия и Малкия Трианон – още два двореца, примери за разкошния дворцов живот на Версай.
След посещението на двореца се отправяме към Бове за нощувка.


Ден 4: Бове – Руан – Каен
Закуска, след която се отправяме към Руан – градът на 100 те камбани, който ще ни приветства със запазената си старинна част, онези типични за Франция дървесно рамкирани фасади и множество истории, които ще потърсим из огромната съкровищница на столицата на провинция Нормандия. Ричард Лъвското Сърце, Жана Д`арк …  ще са само част от нашите пътеводители, а гледките към река Сена ще са приятното допълнение за времето ни, прекарано в този величествен френски град.
След престоя ни в Руан се отправяме за нощувка в района на Каен.


Ден 5: Мон Сен Мишел – Тур
Закуска.
Островното абатство Мон Сен Мишел е един от символите на поклонническите маршрути през вековете. Свято място, което се носи като мираж на хоризонта точно до бреговете на Нормандия.
Само 30 те жители на градчето стават свидетели на милионите посетители, които копнеят да се докоснат до абатството, да се разходят по тесните улички, изпълнени със сувенири и ресторантчета, да съзерцават бреговата ивица от височините на крепостните стени и да достигнат до главната църква. След свободното ни време в Мон Сен Мишел се запътваме към Тур за нощувка.


Ден 6: Тур – замък Шанонсо – Амбоаз – Тур
Закуска, след която се запътваме към замъка Шанонсо.
Отправяме се на  пътешествие към „женския замък“ както наричат най-прочутия от замъците в околността – ШанонсоРенесансовият замък се извива величествено над река Шер – да познахте го, това  е „замъкът над реката“. Впечатляващата му градина, заедно с прекрасните гледки към спокойните води на реката, го превръщат в една от на-впечатляващите дестинации в Европа. Ще си отделим време, за да се разходим из изящните салони на двореца и да проучим вълнуващата история на неговите владетели.
След като се насладим на великолепието на Шанансо се запътваме към градчето Амбоаз. Запазеният квартал в подножието на замъка е едно от най-приветливите места, които пътешественикът може да открие. А самият замък – любимо място на редица крале – придава величествен вид на цялостното усещане. Но Амбоаз е известен не само със старинната си запазена градска част и замъка, но и с последния дом на гениалния Леонардо Да Винчи – Шато Кльо Люсе. Ще посетим и шатото на Леонардо, за да се върнем назад във времето в типична атмосфера от ежедневието на Да Винчи, преди да се запътим обратно към хотела ни за нощувка.


Ден 7: Тур – Блоа – замък Шамбор – Париж
Закуска, след която се отправяме към близкото градче Блоа. Тук се намира един от най-големите и интересни замъци в региона. Дългият период на изграждане и реконструкция на отделните му крила позволява на пътешественика да се докосне до различни течения в архитектурата, а историческите фигури на Мария де Медичи и Луи XII са любопитните щрихи, привличащи туристи към Блоа.
А за десерт продължаваме към най-големия от всички замъци по течението на Лоара – Шамбор.
Някои пътешественици споделят, че този замък е „може би най-великото творение на френския ренесанс“. Величественият изглед към Шамбор се допълва от внушителните 426 стаи, 77 стълбища, 282 камини и 800 скулптурни колони, които превръщат интериора във впечатляващ лабиринт на изяществото. Но най-голямата наслада за посетителите на замъка е покривното пространство, което разкрива невероятни гледки към множество куликомини и скулптури – като приказно село, издигнато във въздуха. След като се насладим и на Шамбор се запътваме към Париж за нощувка.


Ден 8: Париж
Закуска.
Каквото и да се каже за Париж ще бъде недостатъчно – град на светлините, любовта, изкуството, архитектурата, модата… Пренесете се във времето с нашата обиколка Сърцето на Париж” (доплаща се по желание), за да проследим как се е появил този величествен град. Ще започнем от най-старата част, която свидетелства за това – остров Сите, поразяващите архитектурни шедьоври на катедралата Нотр ДамКметството и на мрачния замък Консиержери. Разбира се, няма да пропуснем и  една от най-романтичните гледки на Париж, която напомня за миналото – букинистите – продавачите на стари и антикварни книги.
Време за обяд в автентичните ресторанти в Латинския квартал (не е включен в цената на тура).
При желание и на доплащане, следва  тур „Айфеловата кула”:
Безспорно Айфеловата кула е една от най-разпознаваемите забележителности в световен мащаб и символ на Париж. Тя е свидетелството за техническия и инженерен апогей, в който се е намирал градът в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Преди да се качите на кулата ще имате възможност да направите няколко незабравими снимки от площад Трокадеро, откъде по-късно може да наблюдавате и впечатляващото светлинно шоу, в което Айфеловата кула се превръща в един грандиозен светлинен лъч.
Вечерта възможност за допълнителен тур „Разходка с корабче по Сена”(доплаща се по желание).
Река Сена винаги е била в основната на създаването, укрепването и развитието на  Париж, а ние ще имаме великолепната възможност да се впуснем с корабче по нея и да разгледаме Париж от един друг ъгъл. Ще видите „Града на Светлините” в най-яркия му блясък. След разходката с корабче, възможност за вечеря в традиционен френски ресторант, където ще може да опитате някои гастрономически изкушения (вечерята не е включена в цената на тура).
Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 9: Париж
Закуска.
Свободно време или възможност да се включите в полудневния ни тур „Из красотите на 8-ми арондисман” (доплаща се по желание). Този тур ще ни отведе до най-известния и красив булевард в света – „Шанз-Елизе”. Нашата обиколка ще започне от грандиозния монумент – „Тримуфалната арка”, където ще чуем за военния и житейски път на Наполеон Бонапарт, след което ще достигнем до две изключително интригуващи сгради, а именно Гран Пале, която със своя разкош гордо се извисява над намиращата се срещу нея, не по-малко впечатляваща „Пти Пале”, където днес се помещава „Музеят на изящните изкуства”. След като преминем през чудновато украсения мост в стил Александър III-ти, издигнат за възпоменание на руско-френския съюз, пред нас ще се открие величественото здание на „Домът на инвалидите”, построен по поръчка на Краля Слънце, днес тук се помещава Военният музей, с най-богатата колекция в Европа и именно тук са тленните останки на император Наполеон Бонапарт.
Следобед се отправяме към Летище Бове за полета ни до България.


Забележка: * Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Посочените часове на отпътуване се генерират автоматично във Вашия договор от системата и не са водещи. Точните часове за отпътуване от съответните градове се предоставят на туриста в срок от 5 до 3 работни дни преди датата на тръгване.
*Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и Туроператора не гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

*Специалното ни предложение е валидно до 30.06.2024г. или до изчерпване на ПРОМО местата!

Датa: Човек в двойна стая Деца до 11.99г. Единична стая Трети възрастен
08.08.2024 2279.00 лв.
2079.00 лв.
2051.00 лв.
1871.00 лв.
2839.00 лв.
2639.00 лв.
2279.00 лв.
2079.00 лв.

Цената включва:

 • Самолетни билети: София – Милано(Бергамо);
 • Самолетен билет Париж (Бове) – София;
 • Малък ръчен багаж с размери 40 / 20 / 25см до 10 кг;
 • Летищни такси в размер на 45 евро;
 • Трансферите по програмата: летище – хотел – летище;
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 8 нощувки с включени закуски: 1 в района на Люцерн, 1 в района на Дижон, 1 в района на Бове, 1 в района на Каен, 2 в района на Тур и 2 в района на Париж в хотели 3*;
 • БОНУС- тур Комо;
 • БОНУС- тур Люцерн;
 • БОНУС- тур Дижон;
 • БОНУС- тур Руан;
 • БОНУС- тур Мон Сен Мишел;
 • БОНУС- тур Амбоаз;
 • БОНУС- тур Блоа;
 • Водач от Туроператора;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69.99 години.

Цената не включва:

 • Допълнителен чекиран багаж до 10 кг.или до 20 кг. – доплаща се;
 • Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден. Заплаща се лично от туриста на рецепция на хотела.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 70 години;
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“.

Допълнителни екскурзии:

 • Тур „Разходка с корабче по Сена” – 25 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Айфеловата кула” – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете – с включен билет до 2-ри етаж; По желание се доплаща за последен етаж на кулата – 10 евро;
 • Тур „Сърцето на Париж„- 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур Из красотите на 8-ми арондисман – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
 • Тур „Версай“ – 110 лв. за деца и възрастни.

УСЛОВИЯ
Плащания: до 1 дни след Резервация 50%
до 30 дни преди Тръгване 100%

Необходими документи:
 лична карта и/или задграничен паспорт;
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Деца, пътуващи с един или без родители, представят по време на пътуването нотариална декларация и копие от единия или двамата родители;

Други:
Информация за хотели се предоставя на туриста след заплатено капаро.
Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване;
Настаняването по седалки в самолета се осъществява на произволен принцип и Агенцията не гарантира места едно до друго;
Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници;
Допълнителните екскурзии и входните такси към тях, които не са включени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане. За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по-висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
Настаняването в Тройна/Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора. Туроператорът не може да гарантира, че допълнителното легло ще е стандартно единично.
Ако турист се записва сам и не желае да доплати за единична стая, то се комбинира с лице от същия пол. При записан нечетен брой туристи за комбинация е възможно ползването на тройна стая.
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност;
Терминът “Свободно време” в туристическата програма означава, че през това време персоналът на Организатора и автобусът не са на разположение на туристите;

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.