ИТАЛИЯ- ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА И МИЛАНО! От Варна, Велико Търново, София!🚌

Приказните Италиански езера
Дати:  11.10.2024-18.10.2024- потвърдена
8 дни, 6 нощувки

Триест- Лаго ди Гарда-Сирмионе-Бардолино-Лаго ди Комо-Лаго Маджоре – Боромеови Острови- Милано-Лидо ди Йезоло – Белград
Отпътуване от * Добрич, Варна,Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

ПРОГРАМА
1 ден – Варна- Триест
Отпътуване от Варна от ул.Антим I около 13:00ч.
От Шумен отм ОМВ до Била на бул.Цар Симеон около 14:00ч.
От Търговище от ОМВ на кръговото пътя за Велико Търново около 14:45.
От Велико Търново Пред Автогара Юг около 16:00ч.
От Севлиево срещу ЕКО до Идеал Стандарт около 17:00ч.
От София Стадион Васил Левски 20:00ч.
Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Нощен преход.

2 ден Триест
Пристигане в град Триест. Настаняване в хотел в района. Свободно време.
Нощувка.

3 ден Триест – Езерото Гарда-Сирмионе-Бардолино
Закуска.
Отпътуване за емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Първа спирка в селището Бардолино, известно с производството на червено вино и в Пунта Сан Виджилио, курортно селище, разположено в подножието на Монте Балдо, дължащо името си на монаха-светец, живял по тези земи. Фотопауза (престой 20-30 мин.)
Разходка в Сирмионе –бисера на езерото,старинно селище, живописно разположено на врязан в езерото нос, с пъстроцветни къщички, отрупани с цветя.Ще се разходим в прекрасния стар град и ще посетим величественият замък Рока Скалиджери-пазителят на езерото Гарда.  Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда.
Настаняване в района на лаго ди Гарда.
Нощувка.

4 ден Лаго ди Гарда- езерото Комо
Закуска.
Отпътуване за езерото Комо – най – дълбокото и едно от най – добре познатите италиански езера, особено в наши дни с вилата на Джордж Клуни. За езерото известния композитор Ференц Лист е казал“ приказно място, несравнимо на земята в своята красота“!
Пристигане в градчето Комо, дало името на езерото. Кратка спирка в центъра му – площадът Пиаца дел Дуомо, катедралата Санта Мария Маджоре (отвън), Кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България – осем години след смъртта му.
Посещение на Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност с ферибот или комета да се достигне Беладжо – съкровището на езерото и едно от най – романтичните и красиви италиански градчета, прекосявайки езерото, което е с форма на обърнато „Y”, причинена от движението на ледници.Там се намира и Вила Мелци, построена като лятна резиденция на Франциско Мелци-вицепрезидент на Наполеон.
Настаняване в хотел в района.
Нощувка

5 ти ден Лаго ди Комо- езерото Маджоре-Боромеовите острови
Закуска.
Отпътуване за най – дългото от италианските езера – Лаго Маджоре и към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Преди близо два века френският писател Стендал възкликва: “Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови …..освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях“.
В западната част на Лаго Маджоре се намират Боромеовите острови, кръстени на заможната фамилия Боромео, която ги е купила през XVI век. И все още притежава два от тях – Изола Бела и Изола Мадре. Първа спирка за разглеждане на Изола Белла, най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини като амфитеатър. Следваща спирка на Изола Пескатори– островът на рибарите. Последна спирка за разходка из Изола Мадре- известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина.
Придвижването до островите се осъществява с моторни лодки, които се заплащат допълнително.
Следва разходка до магнетичната Стреза.
Нощувка в района на Милано.

6 ти ден Милано – Лидо ди Йезоло
Закуска.
Напускане на хотела.
Туристическа програма в Милано– Катедралата, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Пристигане надвечер.Настаняване в хотел в района.
Нощувка.

7 ми ден Лидо ди Йезоло- Белград
Закуска. Отпътуване за Белград. Пристигане надвечер.
Настаняване в хотела. Нощувка.

8 ми ден Белград – България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София следобед.
Във останалите градове по маршрута вечерта. Във Варна малките часове.

Отпътуване от На човек в двойна/тройна стая Доплащане за

 единична стая 

 Дете до  11.99г.с 2 ма възрастни
Варна/Шумен 950 лв 275 лв 880 лв
Търговище/Велико Търново/Севлиево 940 лв 275 лв 870 лв
София 935 лв 275 лв 860 лв

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 18 лв на човек в двете посоки

Цената включва:

 • транспорт с автобус за международни превози;
 •  6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които: 1 в района на Триест, 1 в района на Лаго ди Гарда, 1 в района на Лаго ди Комо, 1 в района на Милано, 1 в района на Лидо ди Йезоло, 1 в Белград;
 • Описаната туристическа програма без входни такси , където има такива;
 •  Екскурзовод по време на пътуването и престоя;
 •  медицинска застраховка за лица до 65 години.

Цената не включва:

 • Входни такси в музеи, корабчета, градски транспорт;
 • Градска такса в хотелите;
 • Слушалки по време на екскурзоводските беседи извън автобуса./ около 3 евро на човек/;
 • Комбиниран билет за корабчето до Боромеовите острови- трите острова, входните такси за дворците на Изола Бела и Изола Мадре и екскурзоводски услуги – 90 лв / заплаща се от България/;
 • Разходи от личен характер;
 • доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина за лица от 65г. – 70 г. – 14лв / от  70-85 год. – 18.00 лв.; лица 86 и повече години не се застраховат;

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:

 • Рока Скалиджера (Сирмионе) – 6 EUR;
 • Корабче по Лаго ди Гарда –  8 EUR;
 • Фуникуляр до Брунате (Комо) – 6,50 EUR;
 • Корабче по Лаго ди Комо – 10 EUR;
 • Корабче от Тремедзо до Беладжо и обратно – 12 EUR;
 • Вила Карлота – 12 EUR;

* входна такса за вила Мелци (езерото Комо) – 8евро
* фуникуляр от и до Брунате –6 евро
*  пътуване с ферибот/комета Комо – Беладжо – Комо – 25.00 EUR в двете посоки
*  комбиниран билет за корабчето до Боромеовите острови- трите острова, входните такси за дворците на Изола Бела и Изола Мадре и екскурзоводски услуги – 90 лв / заплаща се от България ! /

ЗАБЕЛЕЖКА:

 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: във Верона или околности – 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Милано или околности – 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.
 • Екскурзията е натоварена с оглед на възможността да се посетят повече обекти и да се използва максимално времето през деня за забележителностите !!!Не се препоръчва за трудноподвижни хора!
 • Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.
 • Възможна е промяна в последователността на мероприятията в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти и възможността на месните екскурзоводи.
 • * Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да отпадат обекти.
 • * Настаняването в хотелите обикновено се осъществява около 14 ч. освен ако изрично не е упоменато, че имат възможност за по ранно настаняване на групите.
 • * Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността, датата , която е сключен договорът на записване

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване

Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.