ИТАЛИАНСКА класика- Венеция, Верона и Милано! Полет от София! ПРОМОЦИЯ- 25.07✈

Италианска класика – Венеция, Верона и Милано
Дати: 25.07.2024, 23.08.2024

4 дни, 3 нощувки

СПЕЦИАЛНА цена до изчерпване на ПРОМО местата!

Датa: Човек в двойна стая Деца до 11.99г. Единична стая Трети възрастен
25.07.2024 775.00 лв.
675.00 лв.
715.00 лв.
615.00 лв.
895.00 лв.
795.00 лв.
775.00 лв.
675.00 лв.
23.08.2024 775.00 лв. 715.00 лв. 895.00 лв. 775.00 лв.

*За всяка дата в хотела са налични максимално 2 броя единични стаи.

ПРОГРАМА

Ден 1 : София-Бергамо
Сборен пункт на летище София за полет до Милано два часа преди излитане. Кацаме на летище Бергамо, Милано следва трансфер до хотела ни в Милано. Настаняване и нощувка.

Ден 2 : Милано – Верона
Закуска, след което следва трансфер до Верона. Верона – един стар, приветлив, изтънчен, ведър и вечно влюбен град. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонел с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли. За деня е предвидена пешеходна обиколка.
Вечерта се настаняваме в хотел в района на Верона. Нощувка.

Ден 3 : Верона – Венеция
Закусваме.
За деня е предвидена пешеходна обиколка или свободно време. След закуска се отправяме към Венеция (доплаща се по желание). Пристигаме на пристанище Пунта Сабиони, където ще се качим на корабче, за да стигнем до островния град. Венеция е град на канали, прелестни дворци и изящни мостове. Четири сезона в годината, в слънце и в дъжд, хора от всички раси и континенти се стичат тук. Хранят гълъбите на площад “Сан Марко”, изгубват се из уличките, купуват си сувенири, впускат се в романтично плаване по каналите, и си тръгват, отнасяйки Венеция в сърцето си. И ние ще направим точно това! Качваме се отново на корабче, за да се върнем на сушата.
Вечерта отпътуваме към  хотела, намиращ се в района на Верона. Нощувка.
*Забележка: От 1 май 2019г. във Венеция е въведена туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място, лично от туриста.

Ден 4 :  Верона – Милано
Закусваме и се отправяме към централната част на Милано (доплаща се по желание) – италианската столица на модата и големите скандали. Най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света е тук! Както и Миланската опера „Ла Скала“ и гигантския мрачен замък Сфорцеско. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия.
Надвечер, се отправяме към летището за полета ни до София.

Забележка:* Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и Туроператора не гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

СПЕЦИАЛНА цена до изчерпване на ПРОМО местата!

Датa: Човек в двойна стая Деца до 11.99г. Единична стая Трети възрастен
25.07.2024 775.00 лв.
675.00 лв.
715.00 лв.
615.00 лв.
895.00 лв.
795.00 лв.
775.00 лв.
675.00 лв.
23.08.2024 775.00 лв. 715.00 лв. 895.00 лв. 775.00 лв.

*За всяка дата в хотела са налични максимално 2 броя единични стаи.

– Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.
– Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. 

Цената включва:

 • Самолетен билет: София – Бергамо, Милано – София;
 • Малък ръчен багаж до 10 кг с размери 40/25/20 см;
 • Летищни такси в размер на 45 евро;
 • 3 нощувки с включени закуски: 2 в района на Верона – хотел „Baretta“ или подобен и 1 в района на Милано – „Airport hotel Bergamo“ или подобен; 
 • Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69.99 години, с покритие Ковид (Вижте тук общите условия);
 • Водач от туроператора при минимум 15 туриста;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:

 • Двупосочен трансфер летище – хотел – летище: 50 евро;
 • Допълнителен чекиран багаж до 10кг или до 20 кг;
 • Сити такса в размер от 2 до 4 евро/нощувка/човек – заплаща се лично от туриста на рецепция;
 • Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 70 години;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ ;
 • Двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт в София;
 • Туристическа такса във Венеция в размер на 3 до 10 евро. Заплаща се на място от туриста.
 • Допълнителни екскурзии и входни такси;
 • Билети за градски транспорт.

Допълнителни екскурзии:

 • Туристическа обиколка във Верона – 15 евро;
 • Туристическа обиколка в Милано – 15 евро;
 • Туристическа програма във Венеция – 50 Евро;

*Забележка: От 1 май 2019г. във Венеция се въвежда туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място.
Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват и доплащат в офисите на туроператора, при заплащането на място цената е с 20% по-висока от обявената.

Допълнителни екскурзии
Туристическа програма във Верона-цена за възрастен 29 лв./  дете 2-11,99 г.- 19 лв.
Отпътуване за Верона – изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Започваме от площад „Бра“, най-просторният в града, на който се намира неокласическата сграда на Общината и известната „Арена ди Верона“ – римски амфитеатър, като Колизеумът, но много по-запазен. Продължаваме по една от най-хубавите търговски улици – „Мацини“, за да стигнем до най-красивия средновековен площад – „Пиаца деле Ербе“. Центъра на града през столетията, той е заобиколен от множество пъстри сгради – Търговският дом, който в Средновековието е служил за резиденция на гилдията. Тук се намира веронското Капитело – трибуната, от която са огласявани градските укази и където връзвали осъдените и ги замервали с гнили плодове. В средата на площада е римският фонтан “Веронската Мадона“. Преминаваме през Арката с Реброто, където ще чуете за местното предание на този паметник и излизаме на Пиаца дей Синьори – главния управленски площад. Отдясно се пада Общинският дворец и 83-метровата Торе ди Ламберти, наричана още „Кулата с камбаните”. А срещу нас се издига Дворецът на Скалиджери – династията управлявала Верона през нейния златен век, както и паметника на Данте Алигери, умислен и вперил поглед в далечината. Но тъй, като сте във Верона, няма как да не се запалите по мита за „Ромео и Жулиета“. Действието в едноименната трагедия се развива тук, по тези улици. Разположена недалеч от Пиаца дей Синьори, ще видим „Къщата на Жулиета“, с балконът, под които Ромео е пял и статуята на героинята, до която посетителите се докосват с желания за вечна любов. След историята на двамата влюбени, ще ви оставим свободно време, за да се разходите из малките, кокетни улички на Верона.
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език; Безжична аудио система по време на обиколката.
Цената не включва: Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

Туристическа програма във Венеция – Цена за възрастен:  98.00 BGN/ Цена за дете: 88.00 BGN
Венеция – за нея е казано, че трябва да се посети поне веднъж в живота, защото няма друго такова място на света. Качваме се на корабче до Венеция и веднага след като слезем пред нас се открива Мостът на въздишките – закрит мост, направен от бял варовик, с малки прозорчета и каменни решетки, наречен така заради въздишките на осъдените, водени по него до Затвора в Двореца на Дожите – готическо здание, което в миналото е било резиденция на управниците на републиката – дожите. Тук се намират градската тъмница, помещенията за изтезания и много удавени в злато зали, стаи и коридори. Продължаваме към централния площад Сан Марко – приказната сърцевина на Венецианската Република с едноименната Базилика „Сан Марко“ – църквата на Венеция, украсена с безсрамно задигнати византийски артефакти, през годините превърнала се в символ на венецианското могъщество и богатство. На север от базиликата, вдигнете поглед към Часовниковата кула със „зодиакалния” часовник – шедьовър на технологията за времето си. Напускаме „Сан Марко“ и се спускаме по тесните като лабиринт улици към мостът Риалто – търговския център на града, който в миналото е бил единственият начин да прекосиш Големия канал. От тук ще Ви предложим разходка с гондола по Канале Гранде – най – венецианското преживяване, което можете да си подарите. И да не сте влюбени, ще се влюбите…
*Забележка: От 1 септември 2019г. във Венеция се въвежда туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място.
Цената включва: Транспорт с автобус до пристанището Пунта Сабиони; Двупосочен билет за корабче от Пунта Сабиони до Венеция; Чек-пойнт такса; Безжична аудио система по време на туристическите обиколки; Екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: Входни такси на посещавани по желание музеи и забележителности; Туристическа такса в размер от 3 до 10 евро ( за всички пътувания след 1 септември 2019 г.). Заплаща се на място от туриста.

Туристическа обиколка на Милановключена в цената- цена за възрастен 29 лв./  дете 2-11,99 г.- 19 лв.
Предстои ни обзорно да разгледаме италианската столица на модата с нашия екскурзовод на български език. Най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света е тук! Както и Миланската опера „Ла Скала“ и гигантския мрачен замък Сфорцеско. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия.
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език; Безжична аудио система по време на обиколката.
Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти по желание; Лични разходи.

УСЛОВИЯ
Плащания: до 1 дни след Резервация-  50%; до 30 дни преди Тръгване- 100%
Необходими документи: лична карта и/или задграничен паспорт;
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Деца, пътуващи с един или без родители, представят по време на пътуването нотариална декларация и копие от единия или двамата родители;

Информация за хотели се предоставя на туриста след заплатено капаро.
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване;
Настаняването по седалки в самолета се осъщестява на произволен принцип и Агенцията не гарантира места едно до друго;
Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници;
Допълнителните екскурзии и входните такси към тях, които не са включени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане. За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по-висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
Настаняването в Тройна/Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора. Туроператорът не може да гарантира, че допълнителното легло ще е стандартно единично.
Ако турист се записва сам и не желае да доплати за единична стая, то се комбинира с лице от същия пол. При записан нечетен брой туристи за комбинация е възможно ползването на тройна стая.
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност;
Терминът “Свободно време” в туристическата програма означава, че през това време персоналът на Организатора и автобусът не са на разположение на туристите.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.