ИСЛАНДИЯ- Земя на митове и легенди, „Ледената земя”!✈

Тръгваме и за Исландия с директен полет през Май! 🔝🧊 ✅
01.05.2023, 21.05.2023
5 нощувки / 7 дни

Да, Да..! Исландия!
Земя с високи планини, ледници, гейзери и вулкани. Страна, намираще се в „нищото“ някъде в северната част на Атлантическия океан, между Гренландия и Шотландия. Държава без армия, военноморски сили и въздушен флот. И
 80% от населението вярва в съществуването на елфи. Местните жители и днес избягват цели зони, които смятат за „свърталище на елфи“ :).

И сме включили:
👌 Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия!

🧊 Обзорна обиколка на Рейкявик;
🧊 Посещение на „Златният кръг“ – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия – националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур;
🧊 Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
🧊 Посещение на Южна Исландия;
🧊  Посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна
🧊  Входен билет за Синята лагуна с включени хавлия, маска за лице и чаша шампанизирано вино

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

ПРОГРАМА

ДЕН 1
София – Франкфурт – Рейкявик
Среща на летище София за полет до Рейкявик в 14:05ч. през Франкфурт.Полет за Рейкявик в 21:50ч. Пристигане в Рейкявик в 23:30ч местно време и трансфер до избраният хотел. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2 Рейкявик
Закуска.
Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г, скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците.

Следобед — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 3 Златният кръг
Закуска.
Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа.
Завръщане в хотела в Рейкявик.
Нощувка.

ДЕН 4 Национален парк Вахтнайокутъл
Закуска.
Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите.
Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30-40 мин.) с доплащане 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца и младежи до 11 г.
Нощувка в хотел 3*.

ДЕН 5 Южна Исландия
Закуска.
Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.
Нощувка в Рейкявик.

ДЕН 6 Рейкянес – Синята Лагуна
Закуска.
Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky’s Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути.
Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия – Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.
Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

ДЕН 7
Полет за София в 00:25 ч. Пристигане в Франкфурт в 05:55 ч. Полет от Франкфурт в 08:00ч и пристигане в София в 11:10 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

Настаняване Настаняване в хотел 3* Рейкявик
Цена на човек в двойна стая 4 045 лв.
Цена на човек в единична стая 5 277 лв.

 

Настаняване Настаняване в хотел 4* Рейкявик
Цена на човек в двойна стая 4 299 лв.
Цена на човек в единична стая 5 277 лв.

 Цената включва:

➤ Самолетен билет през Виена до Рейкявик и обратно;
➤ Ръчен багаж – до 8 кг, размери: /a+b+c /до 118 см  max. 55 x 38 x 20 cm;
➤ Чекиран багаж: до 23 кг /a+b+c/ дo 158 см;
➤ 5 нощувки в упоменатите хотели или подобни на база нощувка и закуска;
➤ Трансфери летище-хотел-летище;
➤ Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;
➤ Обзорна обиколка на Рейкявик;
➤ Посещение Златният кръг;
➤ Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
➤ Посещение на Южна Исландия;
➤ Посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна;
➤ Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро с покритие Ковид;
➤ Транспорт с автобус по описаната програма;
➤ Водач – преводач от страна на туроператора;
➤ Екскурзоводски услуги по описаната програма;
➤ Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.

 Цената не включва:
➤ Горивна такса(ако се наложи такава);
➤ Лични разходи;
➤ Екскурзия наблюдение на китове — 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца до 11 г.;
➤ Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца до 11 г.

Полезно:
➤ Безвизов режим за престой до 3 месеца.
➤ Необходими документи за пътуване – валиден паспорт или лична карта поне 6 месеца от датата на влизане в Исландия. За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
➤ Няма специфични медицински и имунизационни изисквания.

Условия:

  • При записване се внася 1000 лв. депозит;
  • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;
  • Офертата важи при минимум записани 130 туристи;
  • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:

  • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа;
  • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.