ИСЛАНДИЯ- Земя на митове и легенди, „Ледената земя”!✈

Исландия с директен полет през Септември! 🔝🧊 ✅
05.09.2024- 11.09.2024 

5 нощувки
Да, Да..! Исландия!
Земя с високи планини, ледници, гейзери и вулкани. Страна, намираще се в „нищото“ някъде в северната част на Атлантическия океан, между Гренландия и Шотландия. Държава без армия, военноморски сили и въздушен флот. И 80% от населението вярва в съществуването на елфи. Местните жители и днес избягват цели зони, които смятат за „свърталище на елфи“ :).

Исландия е невероятно, приказно място като никое друго, идеално за любители на природата и извънземните гледки. Океанските вълни обливат черни като пепелища базалтови плажове. Бляскави ледници се спускат към безлюдни полета от застинала лава. Водата в минералните извори ври и кипи. Върховете на вулканите се огъват под корони от облаци, а те се оглеждат в топлите тюркоазени езера, изпълнили още дишащите кратери. Водопадите са навсякъде – невинно малки или гигантски, понякога високи, понякога широки, столетници или родени миналата седмица. Те се извисяват в задните дворове на къщите, преливат от планинските хребети и се спускат като театрална завеса в мизансцена на всяка пощенска картичка.

И сме включили:
 • Настаняване в хотели с топ локации и много добри отзиви
 • Закуски и вечери с тристепенно меню по време на целия маршрут
 • Наблюдение на китове с частен китоловен кораб
 • Вечеря в Южна Исландия с типична исландска кухня
 • Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагунa с включени — чаша шампанизирано вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа
 • Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“
 • Посещение на Златният кръг
 • Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл
 • Посещение на Южна Исландия

ПРОГРАМА

ДЕН 1 София – Рейкявик
Среща на летище София за полет до Рейкявик в 16:05 ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00 ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20 ч. местно време и трансфер до хотел Reykjavik Lights Hotel. Стилен и комфортен хотел разположен перфектно в сърцето на столицата и в близост до търговската улица и всички основни забележителности. Стаите са нови и комфортно обзаведени, а в ресторанта ще намерите вкусни исландски и скандинавски ястия.
Настаняване и нощувка.

ДЕН 2 Рейкявик
Закуска.
Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата Хатлгримскиркя, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение (включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците.
Следобяд ще се качим на професионален китоловен кораб и ще се отправим на едно забележително пътешествие за наблюдение на китове и китоподобни делфини (включено в пакетната цена). От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Турът ни ще завърши на марината, където ще имаме възможност за пешеходна разходка, покупки на сувенири или вечеря.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3 Златният кръг
Закуска.
Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа.
Завръщане в хотела в Рейкявик.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 Национален парк Вахтнайокутъл
Закуска.
Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия.
Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите.
Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30-40 мин.) с доплащане 120 лв за възрастни.
Вечеря и нощувка в хотел Brunnhol.

ДЕН 5 Южна Исландия
Закуска.
Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.
Вечеря и нощувка в Рейкявик.

ДЕН 6  Рейкянес – Синята Лагуна
Закуска.
Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия.
Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky’s Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути.
Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия – Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.
Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

ДЕН 7
Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15 ч. Полет от Виена 09:10 ч. и пристигане в София в 11:40 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване и
изхранване
Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
Reykjavik Lights Hotel
Brunnhóll Guesthouse
закуска и вечеря
5 805 лв. 7 237 лв.

 Цената включва:

 • Самолетен билет с включени летищни такси за полет София-Виена-Рейкявик-Виена-София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс. размери 55х38х20
 • 4 нощувки в Reykjavik Lights Hotel в Рейкявик със закуска и вечеря с тристепенно меню
 • 1 нощувка в хотел Brunnhol в Южна Исландия със закуска и вечеря с тристепенно меню с типична исландска кухня
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия
 • Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“
 • Наблюдение на китове с частен китоловен кораб
 • Посещение на Златният кръг
 • Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл
 • Посещение на Южна Исландия
 • Вечеря в Южна Исландия с типична исландска кухня
 • Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва — чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро
 • Транспорт с автобус по описаната програма
 • Водач-преводач от страна на туроператора
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма

 Цената не включва:

 • Лични разходи
 • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон – 120 лв. Заявява се и се заплаща предварително преди отпътуване.

Полезно:
➤ Безвизов режим за престой до 3 месеца.
➤ Необходими документи за пътуване – валиден паспорт или лична карта поне 6 месеца от датата на връщане За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия:

 • При записване се внася 1500 лв. депозит;
 • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване;
 • Офертата важи при минимум записани 16 туристи;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа;
 • Между 69-ия и 41-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 40 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.