ИНДИЯ- ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК-ДЕЛХИ- АГРА- ДЖАЙПУР и ВАРАНАСИ ! 🇮🇳 👳✈

ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК и ВАРАНАСИ
Делхи-Варанаси-Джайпур-Агра
07.11.2024 – 16.11.2024

10 дни / 8 нощувки
Подбрани хотели 5*, включени турове!

Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете.
Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще
!

Златният триъгълник е най-популярният туристически маршрут в Индия. Създадена с акцент върху кралското и културно наследство, тази програма ще разкрие всички тайни на мистичната и завладяваща страна. Делхи, Джайпур и Агра са три града, които ще завладеят вашето въображение и ще ви отведат в очарователния, колоритен и страстен свят на махараджите и древната империя на мугълите. Тук ще откриете примери от най-добрите архитектурни шедьоври в света, от Квабата Минар в Делхи до Амбър Форт в Джайпур и разбира се Тадж Махал в Агра.
Насладете се на историята на масивните крепости и богатството и великолепието на палатите в Раджастан, пъстротата на базарите и на наследството на изпълнения с контрасти регион.
Духът на Индия може да бъде почувстван и от други, не по-малко впечатляващи и чудни места. Такова място е Варанаси – всъщност той е най-свещеният град на нацията и идеалното място за връзка с истинската духовна същност на Индия.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 София-Истанбул-Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 15.55 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.

ДЕН 2 Делхи
Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване.
Следобед разглеждане на старата част на Делхи — комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат — мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” — Махатма Ганди. След това ще продължим с пазара в Стария Делхи, ще се повозим на рикша през малките алеи на Чанди Чоук и покрай величествената Червена крепост. Ще продължим покрай най-големият пазар за подправки на едро в Азия, продаващ всички видове подправки, билки, ядки и хранителни продукти като ориз, чай и т.н. Ще преминем през малките алеи на базара Kinaari; пазара за аксесоари за индийско облекло и пазара за сребро. Ще приключим обиколката с рикша на Jama Masjid — спокойствие в сърцето на хаоса на Стария Делхи, най-голямата джамия в столицата, която може да побере умопомрачителните 25 000 души. Червената крепост (отвън) — масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Продължаваме с Джама Масджит — една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на могхулската империя.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 Делхи
Закуска.
Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на могулите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар – най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана — свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Следва посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру — Har Krishan и разполага със свещено езеро. Водата се смята за свещена и е позната под името аmrit (нектар). Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 войници загинали в Първата световна война. Това е силно охранявана зона в Делхи и достъпа до пътищата наоколо може да бъде ограничен. Обиколката ще се осъществи спрямо охранителните мерки към дадения момент. Продължаваме с посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн — изключителен паметник в индо-персийски стил, предшественик на Тадж Махал.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 Делхи-Варанаси
Ранна закуска (сух пакет).
Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Варанаси (около 8 часа).
Варанаси!
 Древният Каши — безапелационно автентичен. Поемете дъх. На път сте да се гмурнете в едно от най-ослепително цветните, безмилостно хаотични и непримиримо недискретни места на земята. Това е най-стария постоянно населен град в света и един от седемте свещени града на индуизма. Поклонниците посещават гхатовете покрай бреговете на Ганг, за да се пречистят от грехове си в свещените води на реката или да кремират своите близки. Вечерта ще се разходим с електрическа рикша през оживения претъпкан пазар на Варанаси, за да стигнем до река Ганг. Ще станем свидетели на ганга арати. Всяка вечер, на здрачаване, в Даша-ашвамедха гхат се провежда хилядолетна церемония, посветена на почитта към река Ганг. Водена от група млади пандити (свещеници), церемонията започва с надуване на раковина и продължава с поднасяне на ароматни пръчици, камфор, цветя и големи пламтящи лампи, които се открояват драматично на фона на потъмняващото небе.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 Варанаси
Рано сутринта ще се разходим с лодка по Ганг, преминавайки през много гхатове и надблюдавайки живота покра бреговете. Всеки гхат притежава свое собствено предназначение — било то религиозно, за йога и медитация, за кремиране, за пране или просто за забавление.
Разходката в двора на храма Каши Вишванатха ще ни доближи до местните жители и техните вярвания. С автобус ще продължим разходката си покрай университета Hindu Banaras, създаден през 1916 г., предлагащ висококачествено образование, и храма Бхарата Мата, построен през 1918 г., където ще видите забележителна мраморна релефна карта на Индийския субконтинент. Връщане в хотела, закуска, отпътуване за Сарнат. Обиколката на Сарнат ще ни отведе до ступата Дамех. Разположена е в спокоен парк от манастирски руини, с внушителна височина от 34 метра тя бележи мястото, където Буда е изнесъл първата си проповед. Ще разгледаме и Археологическият музей — напълно модернизиран, 100-годишен музей, съдържащ древни съкровища като много добре запазената лъвска статуя от колоната на император Ашока (III-ти век пр. н. е.), която е приета за национална емблема на Индия. По пътя обратно към Варанаси ще направим кратка спирка в център за тъкане на коприна, ще научим повече за вековните традиции на тъкане във Варанаси, наблюдавайки как занаятчии вдъхват живот и красотата в ръчно изработената коприна.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6 Варанаси-Делхи-Агра
Ранна закуска (сух пакет).
Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Делхи (около 8 часа). Пристигане в Делхи и отпътуване с автобус до Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 Агра-Джайпур
Рано сутринта посещение на Тадж Махал по изгрев слънце. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска.
Посещение на крепостта Агра, извесна като Червената крепост, обявена също за световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции тук са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. По-голяма част от събитията, довели до изграждането на Тадж Махал, са случили именно тук. Крепостта е и удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще надблюдавате древната техника за производство на мраморни изделия — пиетрадура. Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 Джайпур
Закуска.
Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятия форт Амбър, чието изграждане е започнало през XVII век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Hawa Mahal или Дворецът на ветровете е построен от махараджа Sawai Pratap Singh през 1799 г. и притежава уникална пирамидална форма. Разполага с 953 малки прозореца, украсени с фини решетки. Малките прозорци са служили на жените да надблюдават шествията и различните събития, които са се провеждали из улиците. Продължаваме със City Palace — красивия дворец е построен от махараджа Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей, посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 Джайпур-Делхи
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км — около 5-6 часа). Настаняване в хотел.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 10 Делхи-Истанбул-София
Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.35 ч. Полет за София в 14.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

Пакетна цена на човек

Дати: Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете без доп. легло (2-11.99)
07 ноември — 16 ноември 2024 Закуска и вечеря 3511 лв. 4586 лв. 3315 лв. 3120 лв.

Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло.  
Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен. 

Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
 • Летищни такси
 • Традиционно посрещане на летището в Делхи
 • 8 нощувки със закуски и вечери
 • Ранно настаняване в Делхи при пристигане
 • Трансфер летище−хотел−летище
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Билети за влак Делхи – Варанаси – Делхи (AC Chair Car class)
 • Разходка с електрическа рикша и лодка във Варанаси
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
 • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
 • Водач по време на пътуването.

Цената Не включва:

 • Индийска туристическа виза – 50 евро
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Бакшиш(задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 15 USD на човек на град).

Визов режим- Необходими документи за издаване на индийска виза:

 • Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x08 см.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите на Марбро Турс.

Условия за записване: 

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 1000 лева
 • Втори депозит в размер на 1000 лева до 60 дни преди заминаване
 • Доплащане до 45 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване

Срокове за анулации:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — размера на депозита
 • От 59 ден до 45 ден от датата на заминаване — 2000 лв
 • От 45 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
 • Смяна на име до 20 дни без неустойка

Анулации без неустойка и връщане на суми:

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.