ХЪРВАТИЯ ✨КОЛЕДНИ базари в Загреб, Любляна и Грац! Тръгване от Варна, Велико Търново!🚌

КОЛЕДНИ БАЗАРИ в Загреб, Любляна и Грац
Дата : 17.12.2024 – 21.12.2024
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб

Отпътуване от *Добрич- Варна – Шумен –Търговище- Велико Търново-Севлиево- София

ПРОГРАМА

1 ден  – Варна – Шумен – Велико Търново
Отпътуване от Варна  от ул.Антим I около 14:00ч.
От Шумен около 15:00 от паркинга на БИЛА до ОМВ на бул.Цар Симеон
От Търговище около 15:45ч. от ОМВ на кръговото пътя за Велико Търново
От Велико Търново от Автогара Юг 17:10ч.
От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 18:00ч.
Отпътуване от София от пл. Александър Невски около  21:00ч. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р. Сърбия.Нощен преход.

2 ден – Загреб
Пристигане в Загреб сутринта.
Обзорна обиколка на Хърватската столица с местен екскурзовод. Загреб е град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, варено вино, различни форми и цветове….. достатъчно е просто да се насладите на атмосферата! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата.
Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб . .
Настаняване в хотела.
Свободно време за почивка. Нощувка.

3 ден – Загреб-Любляна-Пещерата Постойна яма – Загреб
Закуска.
*По желание и срещу доплащане екскурзия до Любляна и природния феномен пещерата “Постойна яма”.
Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата и е част от забележителностите, които са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Преходът в Пещерата се извършва посредством електрическо влакче . Атрактивното осветление допълнително засилва усещането за пътешествие към центъра на земята, което ни води милиони години назад. Всички видове пещерни образувания могат да бъдат видени по цялото протежение на пещерата. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска спираловидно надолу.  Символът на пещерата е сталгмитът Брилиант. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), наричан още човешка рибка, заради почти розовия си цвят, близък до цвета на човешката кожа. Той е най-голямото пещерно земноводно. В огромна пропаст буйно се носи река Пивка.
След разглеждане на пещерата се отправяме към град Любляна. Пешеходна разходка из очарователната столица на Словения – един красив, миниатюрен град разположен от двете страни на реката Любляница – Тройният мост, паметника на поета Прешерн, загледан завинаги в прозореца на своята неосъществена любов…. Кога ще излетят крилатите змейове пазители на едноименния мост? Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата
Свободно време за разходка из красивите коледни базари в сърцето на Любляна.
Отпътуване за Загреб . Нощувка.

4 ден  Загреб – Грац
Закуска.
Около 08:30ч. * По-желание екскурзия до австрийския град Грац.
Ако сте били поне веднъж на Коледен пазар в Европа, със сигурност знаете, че атмосферата не може да бъде описана, ароматите, не могат да бъдат определени, но при всички случаи ухае на празници. Неописуемо е!
В Грац, Австрия, месец преди Коледа откриват Коледните пазари, почти на всеки площад, градът заблестява в празнична премяна.
В дървените къщички се предлагат играчки, кулинарни изкушения, ръчно направени дрехи, сувенири, свещи и какво ли още не. Приказно красиво е! Разходка из старата част на града – площад “Хауптплац”, къщата Луег, фонтана на ерцхерцог Йохан, „Херенгасе”, Ландхаус – старото седалище на управата на Щирия, Арсенала, „Мелплац”, „Глокеншпилплац”, мавзолея, Катедралата, хълма Шлосберг (билетът за фуникуляр по хълма, който струва около 3 евро, не е включен в цената на екскурзията).
Свободно време за обяд и самостоятелна разходка. Отпътуване за Загреб.
Който желае може да остане в старият град на града и базарите и да се прибере самостоятелно до хотела. Нощувка.

5 ден Загреб – България
Закуска.
Около 08:30 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. Във Варна рано сутринта на следващия ден.

Отпътуване от : Цена на човек в двойна/тройна стая Доплащане за единична стая Цена на дете до 11.99 г с двама възрастни
Варна/ Шумен 560 лв 170 лв 430 лв
Търговище /Велико Търново /Севлиево 550 лв 170 лв 420 лв
София 540 лв 170 лв 410 лв

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 18 лв на човек в двете посоки.

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
Медицинска застраховка „Помощ при пътува в чужбина” за лица до 65г.;
Пътни, гранични такси, чек пойнт където има ;
Панорамна обиколка на Загреб и посещение на Коледни базари в старият град;
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя.

Цената НЕ включва:
Входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи;
Доплащане за единична стая –170 лв в зависимост от датата за целия период ;
Доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина за лица от 65г. – 70 г. – 10лв / от  70-85 год. – 14.00 лв.; лица 86 и повече години не се застраховат;

Допълнителните мероприятия  По желание :

  • Градска такса 2 евро на ден на човек / доплаща се от България /
  • Екскурзия до Любляна и пешеходна разходка в старият град с посещение на коледните базари- 15 евро –Заявява се и се заплаща в автобуса!
  • Входни такси и билети за пещерата Постойна – 25.8 евро / студенти 16-25год. – 20.6 евро / Деца 6-15год.-15.5 евро / деца до 5 год. – 1 евро
  • Екскурзия до град Грац с пешеходна разходка в старият град и посещение на коледните базари – 10 евро -Заявява се и се заплаща в автобуса!
  • Възможност за доплащане за вечери в ресторанта на хотела – 100 лв за целият период/ салата,основно ястие с гарнитура,хляб, безалкохолни напитки-вода,кафе,чай или сок..Заплаща се от България предварително.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване

Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

Забележка:
Отпътуванията от Дорбич се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 15 желаещи.
Някои от Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат преди отпътуване в офиса на агенцията, поради налагането на предварителни резервации за обектите и организацията им.
Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧН ХАРАКТЕР И СА актуални към момента на публикуване на офертата и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.
Възможна е промяна в последователността на мероприятията в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти и възможността на месните екскурзоводи.
Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да отпадат обекти.
Настаняването в хотелите обикновено се осъществява около 14 ч. освен ако изрично не е упоменато , че имат възможност за по ранно настаняване на групите.
Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността, датата , която е сключен договорът на записване.
Екскурзията е натоварена с оглед на възможността да се посетят повече обекти и да се използва максимално времето през деня за забележителностите !Не се препоръчва за трудноподвижни хора!

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.