ГРУЗИЯ- В УМА И СЪРЦЕТО!✈️

ГРУЗИЯ – В УМА И СЪРЦЕТО
Дати: 29.09.2024, 13.10.2024
9 дни, 7 нощувки
ТБИЛИСИ – СИГНАХИ – БОРЖОМИ- БАКУРИАНИ – БАТУМИ – АДЖАРИЯ – ДЕНДРОПАРК ШЕКВЕТИЛИ – КАЗБЕГИ – ГЕРГЕТИ

ПРОГРАМА

 

ДЕН 1 | Полет до Тбилиси

В този ден летите с престижна авиокомпания (с прекачване) до Тбилиси.

ДЕН 2 | Тбилиси

Ранно пристигане на летището в Тбилиси – столицата на Грузия. Посрещане и трансфер до хотела.
Закуска.
Следва панорамна обиколка на Тбилиси (включено в цената), изграден около двата бряга на река Мтквари (Кура). Ще усетите уникалната атмосфера на града, посещавайки най-значимите забележителности: историческия квартал Метехи, разположен на скала с гледка кьм стария град; Райк парк – градски модерен парк разположен на левия бряг на р. Мтквари и прочутият Мост на мира (Стъкленият мост) – 156 метров пешеходен мост.
Обиколката продължава с изкачване до градската крепост Нарикала с кабинков лифт. Спираща дъха атракция, която ще ви предложи незабравими гледки, крепостта е защитавала града от вражески обсади. Следва квартал Абанотубани – атрактивен градски район, наречен „Термалния квартал“. В него се намира водопадьт Легвтахеви, природна даденост в сърцето на стария град.
Ще посетите парк Мтацминда, известен с името Бомбора. Паркът е разположен на хълм и е място за разходки и почивка на местните жители и гости на Тбилиси. От тук се открива панорамна гледка към столицата с възможност за снимки.
Нощувка в района на Тбилиси.

ДЕН 3 | Тбилиси – регион Кахетия

Закуска.
Предстои eднодневна екскурзия до източната част на Грузия – регион Кахетия (включено в цената). Сетивата ви ще се наситят на невероятни планински пейзажи, живописни села и древни храмове. Ще може да опитате уникални грузински вина и да се запознаете с тайните на винопроизводството.
Първа спирка – винарна KTW Corporation, една от най-големите фабрики за вино в региона Кахетия. Обиколката ще е придружена с дегустация на известни грузински вина.
Пътуването ще продължи с посещение на:
Манастирът Св. Нино в Бодбе – грузински православен монашески комплекс, построен през IX в., доизграден през XVII в. Манастирът e женски и е едно от основните места за поклонение в Грузия, поради връзката си със Св. Нино – жената-евангелист от IV в., чиито мощи са погребани там.
Сигнахи е един от най-старите и най-добре запазени укрепени градове в Грузия, известен също като „Град на любовта“, защото там може да се сключи брак по всяко време от денонощието. Разположен е на тераси, съединени с извити стръмни улици с изглед към долината Алазани, която е един от най-известните винопроизводителни региони в Грузия. Стената на Сигнахи е важна част от историята и културното наследство, смятана за архитектурен шедьовър. Тя е и туристическа атракция и предлага на посетителите страхотни гледки към града и околния пейзаж. Днес Сигнахи е европейски център на туризма и виното с множество хотели.
Нощувка в района на Тбилиси.

ДЕН 4 | Боржоми – Бакуриани

Закуска.
Ще отпьтувате за Боржоми – град в централна Грузия, най-известният балнеоложки курорт в Кавказ, както със своите минерални извори, така и с благопрятния си климат (включено в цената). Разположен над 800 м надморска височина, градът се оформя като курорт в началото на XIX в. Ще направите приятна разходка из националния парк Боржоми Харагаули, защитена територия в централна Грузия. Възможност за изкачване с лифт.
Следва Бакуриани (включено в цената) – високо планинско селище и известен ски курорт, отдалечен на 20 км от Боржоми, разположен на 1700 м надморска височина. Бакуриани се намира на северния склон на хребета Триалети, недалеч от дефилето Боржоми.
Нощувка в района на Бакуриани.

ДЕН 5 | Батуми
Закуска.
Отпътуване за Батуми.
Настаняване в хотела. Вечерна панорамна обиколка на града (включено в цената). Ще посетите площад Европа, оформен от красив ансамбъл от сгради в стил Бел Епок. Ще видите Астрономическия часовник, който украсява фасадата на сградата на Националната банка и паметника на Медея. Статуята „Али и Нино“ – прочутата 9 метрова кинетична метална скулптура е монтирана на пристанището на Батуми. Символът на града е истинска атракция за туристите, но за познавачите на световната литература двете фигури на мюсюлманското момче Али и грузинската принцеса Нино е една от най-докосващите любовни истории, писани някога.
Нощувка в района на Батуми.

ДЕН 6 | Аджария

Закуска.
Отпътуване за Аджария, автономна република в състава на Грузия.
Ще разгледате аджарските водопади (включено в цената). Първият водопад Мирвети се намира в гориста местност, пресичането на която ще ви отведе в „страната на приказките“ – дървета и горски пътеки покрити със зелен мъх. Вторият водопад Макунцети е най-популярния и висок водопад в Аджария. Заради своята красота той е считан за природен феномен, гордост на Грузия.
Нощувка в района на Батуми.

ДЕН 7 | Дендропарк Шекветили – Тбилиси

Закуска.
Следва посещение на дендропарк Шекветили (включено в цената). Ще откриете разнообразна растителност по време на вашата разходка с възможност да разгледате и зоопарка. Следобед отпътуване за Тбилиси.
Нощувка в района на Тбилиси.

ДЕН 8 | Тбилиси – Казбеги

Закуска.
Днес ще разполагате със свободно време или с възможност да посетите Казбеги (пакет „Допълнителни екскурзии“). Градът се намира на Военно-грузинския път, който е важна пътна артерия, свързваща Русия, Грузия и Армения. Ще преживеете вълнуващ ден, в който ще се насладите на впечатляващи панорамни пейзажи и забележителности, съпровождащи ви в тази еднодневна екскурзия. Язовир Жинвали e едно от тях. Ще видите средновековната отбранителна крепост Ананури (XIII в.), построена от херцозите на Арагви. Крепостта е в предварителния списък на ЮНЕСКО. Ще стигнете и до Арката на приятелството близо до Гудаури. Паметникът представлява кръгъл балкон, висящ от 600-метрова скала с невероятна гледка към Кавказките планини. Не всеки е достатъчно смел да стъпи на самия ръб на балкона, но спомените със сигурност си заслужават!
В малкия високопланински град Казбеги, който след 2007 г. си връща старото име Степанцминда. Ще се качите на офроуд джипове, за да достигнете  малкото сгушено селце Гергети и разгледате уникалната църква Пресвета Троица Гергети – една от най-известните дестинации в Грузия, построена през XIV в. Докосвайки небето, куполът на храма се издига на фона на величествен простор с ширещите се масивни планини Казбек, покрити с вечни снегове. Намира се на 2170 м надморска височина под връх Казбек (5033 м) и гледката е възхитителна.
Нощувка в района на Тбилиси.

ДЕН 9 |Полет до България

Закуска.
Трансфер до летището. Обратен полет към София.
НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА С включен МЕГА ПАКЕТ“: 519 лв.
29.9.2024 7.10.2024 1999 2518
13.10.2024 21.10.2024 1899 2418

Цената включва:
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик; влак).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски в хотелите.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
• Тбилиси;
• регион Кахетия;
• курорт Боржоми;
• курорт Бакуриани;
• Батуми;
• Аджария;
• Дендропарк Шекветили.

Ние Ви препоръчваме:
♦ Пакет „ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ“: 149 лв.
 • Целодневна екскурзия до Казбеги, язовир Жинвали, крепостта Ананури, Гудаури, Гергети.
♦ Пакет „ВЕЧЕРИ“: 399 лв.
  • 1 вечеря в хотела в Бакуриани;
• 6 вечери в месни ресторанти.

♦ Или обединени двата пакета в „МЕГА ПАКЕТ“: 519 лв.
Цената НЕ включва:
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
• за лица до 70 г.: 26 лв.
• за лица, навършили 70 г.: 52 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 499 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА „Отмяна на пътуването“.
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ
♦ ТБИЛИСИ         (4 нощувки)  Heritage Hotel and Suites 4* ; Brim 4*
♦ БАКУРИАНИ   (1 нощувки)   Komorebi resort 4*
♦ БАТУМИ           (2 нощувки)   New Wave 4*

Необходими документи за пътуването:

  • международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването; При безсрочна лична карта,и ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Резервации- Първоначално плащате само капаро:
– 400 лв. депозит при записване и сключване на договор;
– Второ и пълно плащане по резервацията- не по- късно от 45 дни преди заминаване.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
• смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач

Забележки:

  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
  • Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
  • В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
  • До 5 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Полетно разписание: подлежи на допълнително уточнение.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.