ГЪРЦИЯ- ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ- Хотел Olimpion Vilage 3+*- 3 нощувки със закуски и вечери+ Празничен обяд! Тръгване от Варна, Велико Търново!🚌

Великден на Остров Корфу  
Дата: 02.05.2024- 06.05.2024

3 нощувки със закуски и вечери , Празничен великденски обяд с гръцка програма с танци и музика
Ранни записвания до 15.03.2024

Kогато камбани зазвънят из целия град , уличките се изпълнят с тържествения марш на духови оркестри , а от балконите залетят червени делви -Корфу ще грабне душата ви от пръв поглед на най-християнския празник !
Програмата се осъществява от: *Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево и София

Отпътуване от : На човек в двойна стая Трети възрастен Дете 07-11.99г с 2 ма възрастни в стая дете 00 – 06.99 г
Варна / Шумен/  Търговище 505 лв 450 лв 380 лв 240 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево 495 лв 440 лв 370 лв 230лв
София 485 лв 430 лв 360 лв 225 лв

ПРОГРАМА

1 ден 02.05.2025 Варна – София – Солун – Игуменица
Отпътуване Варна около 15.00ч от ул.Антим I ;
От Шумен около 16:00ч. паркинга на БИЛА до ОМВ на бул.Цар Симеон
От Търговище ОМВ на кръгово пътя за Търново около 16:45 ч.
От Велико Търново около 18:00ч. От Автогара Юг ;
От Севлиево около 19:00ч. От Бензиностания ЕКО до Идеал Стандарт и от София около 22.00 от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – Кулата – Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ден 03.05.2024  Игуменица – остров Корфу
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу / 1 ч  /.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Около 14.00 ч Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу –  Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси.
Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост пазила острова от нешествия, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон – закрилник на острова , където в златен саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най -стария квартал Кампиело.
Свободно време в града.
Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

3 ден 04.05.2024 остров Корфу
Закуска.
Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото.По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова.
Свободно време.
Връщане в хотела около около 16:00ч. Свободно време. Вечеря.
Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват.  
Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

4 ден 05.05.2024 –  Христос Воскресе Корфу –  Палеокастрица
Закуска.
С пожелание във Великденската сутрин -Христос Воскресе или както Гърците се поздравяват „ Xristos Aneste „ Ви предлагаме  Eкскурзия до Палеокастрица и манастира на Света Богородица , един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица ,която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби.
Връщане в хотела- около 14:30ч.
Тържествен Великденски обяд с  музика и Гръцка фолклорна програма. Нощувка

5 ден 06.05.2024 остров Корфу – София Варна
Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в съответния град по маршрута .Във Варна рано сутринта на следващия ден / 07.052024/

Hotel Olympion Village 3+* –закуска и вечеря www.olympionvillage.gr
Ранни записвания до 15.03.2024

Отпътуване от : На човек в двойна стая Трети възрастен Дете 07-11.99г с 2 ма възрастни в стая дете 00 – 06.99 г
Варна / Шумен/  Търговище 505 лв 450 лв 380 лв 240 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево 495 лв 440 лв 370 лв 230лв
София 485 лв 430 лв 360 лв 225 лв

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 18 лв на човек в двете посоки.

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва: 

 • транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, /
 • 3  нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел Hotel Olympion Village 3+*
 • 1 Великденски празничен обяд с традиционни ястия , музика и Традиционна Гръцка програма ;
 • медицинска  застраховка за лица до 65 год.
 • Всички трансфери по програмата
  Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени делви в събота сутрин;
  посещение на гр. Керкира в събота вечер за Празничната литургия и заря, Великденския празник ;
 • Фериботни билети , Магистрални и пътни такси
 • Екскурзовод по време на пътуването и престоя

Цената не включва:

 • екскурзията до Палеокастрица – 10 евро
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на централната част на острова с входна такса за Двореца Ахилион /към момента се посещават САМО градините,поради реставрация на двореца/ – 20 евро.
 • Медицинска застраховка за лица от 65 год. До 75 лг. – 8 лв доплащане /доплащане за лица от 75год. до 85 год.-12 лв /лица над 85 год. не се застраховат
 • Градска такса в Гърция / в сила от 01.01.2018 г./ – 1.5 евро на стая на ден .Заплаща се на екскурзовода по време на пътуването преди пристигане в хотела,за да не става струпване на рецепция.
 • Доплащане за единично настаняване 180 лв за целия период

Забележка :

 • Резервации направени по цени за Ранни записвания могат да бъдат анулирани без неустойка в рамките на 7 работни дни след подписване на договор. При анулация след изтичане на упоменатия срок се удържа капарото като неустойка.
 • Резервации с невнесено капаро до 3 дни след датата на резервацията, се анулират автоматично!
 • Допълнителните мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани човека.
 • Всички упоменати часове в програмата са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода и при стартирането на програмата.
 • Реда на настаняване в автобуса се определя според датата на сключване на договор за организирано пътуване и внасяне на капаро.
 • Всички деца задължително заемат седалка в автобуса и заплащат стойността на транспорта.
 •  Oтпътуванията от Дорбич се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването

Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: депозит от 30 % от пакетната цена; доплащане 14 дни преди датата на отпътуване.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Повече информация в офиса на фирмата.