ГЪРЦИЯ- Метеора- долината Темпи- Вергина- Едеса- Солун! Тръгване от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново!🚌

МЕТЕОРИТЕ! Там, където небето среща земята!
Дати: 
18.07.2024- потвърдена, 29.08.2024, 26.09.2024, 17.10.2024, 31.10.2024
2 нощувки със закуски в Паралия Катерини
Метеора,Корфу

Маршрут : * Добрич- Варна – Шумен-Търговище- Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун

ПРОГРАМА
1 ден-
Варна – Шумен
Отпътуване от Варна около  22.30 ч.
От Шумен * 23:00ч.от паркинга на магазин Била до ОМВ на бул.Цар Симеон

2 ден –Търговище-Велико Търново-Севлиево – София – Вергина – Едеса
От Велико Търново Автогара Юг – в 01.30 ч.
/ От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:30ч. / От София пл.Александър Невски около 05:30ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон.
Водния град – Едеса– Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време .
Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски. Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски.
Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Нощувка

3 ден Паралия Катерини – Метеора – Долината Темпи с извора на Афродита и скалната църква «Света Параскева.
Закуска.
Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори.
По пътя посещаваме долината Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и скалната църква „Св. Параскева”.
След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора – Там където небето среща земята . От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест. Метеорите са една от най-голямите групи манастири след Атон. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и старинни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир/.
Надвечер връщане в хотела.
Вечерта * По-желание вечерта Гръцка вечер в таверна с бузуки, танци и вечеря. Нощувка.

4 ден – Паралия Катерини – Солун – България
Закуска.
Отпътуване за Солун около 08:30 ч. Пристигане в пристанищния град около 09:30ч.
Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване – Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий“; площад „Наварино“ с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио“ с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър“ – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър.
Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе.
Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /.

26.09.2024-29.09.2024/17.10.2024-20.10.2024 / 31.10.2024-03.11.2024 На човек в двойна стая /Тройна стая  Дете от 02г.- 11.99 г. С двама възрастни в стая
Варна /Шумен 275 лв 210 лв
Търговище/ Велико Търново / Севлиево 265 лв 200 лв
София 255 лв 190 лв

 

18.07-21.07.2024/ 29.08.2024-01.09.2024 На човек в двойна стая /Тройна стая  Дете от 02г.- 11.99 г. С двама възрастни в стая
Варна /Шумен 295 лв 230 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево 285 лв 220 лв
София 275 лв 210 лв

Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека – доплащане 18 лв на човек в двете посоки.

Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 2  нощувки със закуски  в хотел 3* в Паралия Катерини /освен за дата 27.06.2024/
 • медицинска  застраховка за лица до 65 год.;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя;
 • Панорамна обиколка на Солун;
 • Екскурзия до Вергина гробницата на Филип Македонски и Водния град Едеса с неговите водопади/входната такса за гробницата не е включена в пакетната цена/;

Цената не включва:

 • Екскурзия до Метеора – 15 евро / 30 лв /
 • входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);
 • входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
 • Гръцка вечер с вечеря в традиционна таверна с бузуки музика – 35 EUR / при мин.брой туристи 20 човека /;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв;
 • Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2018/– 0.5 евро/ 1.5 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден / заплаща се на екскурзовода по време на пътуването /;
 • Доплащане за единична стая – 130 лв за целият период;
 • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

Забележка :

 • Oтпътуванията от Дорбич се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването
 • Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите .
 • Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.
 • Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /

Mинимален брой участници: 35
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане:
30% при сключване на договор за организирано пътуване.
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума.
Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.