ЕВРОПЕЙСКИ КРУИЗ- Родос, Кос, Бодрум, Бари с MSC OPERA!🚌

КРУИЗ ДО РОДОС, КОС, БОДРУМ И БАРИ С MSC OPERA
18.08.2024, 25.08.2024, 01.09.2024, 08.09.2024
Маршрут: Пирея (Гърция) / Кос (Гърция) / Родос (Гърция) / Бодрум (Турция) / Бари (Италия) / Пирея (Гърция)

Цени на човек в двойна каюта
промоционални цени до изчерпване на каютите
ПЕРИОДИ Вътрешна каюта Каюта с прозорец Каюта с балкон с морска гледка 3-ти и 4-ти възрастен
18.08-26.08.2024 2140лв 2430лв 2940лв 1890лв
25.08-02.09.2024 2080лв 2395лв 2885лв 1890лв
01.09-09.09.2024 1905лв 2199лв 2709лв 1690лв
08.09-16.09.2024 1790лв 2070лв 2552лв 1690лв

1-во и 2-ро дете 0-18г (ненавършени): 1490лв (при двама пълноплащащи)
Доплащане за единична каюта: 1930лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– Транспорт с луксозен автобус до пристанище Пирея, Атина в двете посоки;
– Водач от фирмата през цялото пътуване;
– 7 нощувки на луксозния круизен кораб MSC OPERA;
– Пристанищни такси;
– Богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря;
– Някои от напитките в бюфет зоната: наливна вода, сокове от диспенсър, американско кафе, чай;
Множество забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, шезлонги и кърпи за басейн;
– Програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, Италианска вечер, караоке и т.н.);
– Фитнес център с най-съвременно оборудване;
– 14-часа на ден детски клубове за различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.);
– Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco;
Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК „Евроинс“.

Цената не включва:
– Такса обслужване към персонала – 12 евро на човек, на денонощие, деца 2 – 12.99 години – 6 евро; бебета под 2 години не заплащат такса;
– Брегови екскурзии (по желание);
– Напитки, освен упоменатите като включени;
– Специализирани ресторанти и барове;
– Казино;
– Ползване на телефон, интернет;
– SPA услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор;
– 3D кино, симулатор на F1 и други;
– Медицински и фотографски услуги, пране;
– Доплащане за застраховка (14 лв за лица над 65г, 24 лв за лица от 75г до 85г);
– Застраховка Отмяна на пътуване.

ПО ЖЕЛАНИЕ ПАКЕТ НАПИТКИ с включена отстъпка 15% при закупуване преди отпътуване:
Пакет напитки Easy Package – цена на човек 535лв: неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки –  специална селекция домашни вина на чаша, наливна бира, селекция от класически коктейли, смесени напитки и безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове на чаша, бутилирана вода и класически топло напитки (еспресо, капучино, кафе лате, топъл чай). Пакетът включва всичко по-горе, сервирано в баровете, бюфетите и основния ресторант, но не покрива специализираните ресторанти.

Пакет напитки Easy Plus Package – цена на човек 741лв: неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки – водка, ром, уиски, текила, джин, бърбън, ликьори, специална селекция домашни вина на чаша, наливна и бутилирана бира, селекция от ледени и класически коктейли, смесени напитки и безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове на чаша, бутилирана вода и класически топло напитки (еспресо, капучино, кафе лате, топъл шоколад и чай), 10% намаление за поръчка на бутилирани вина. Пакетът включва всичко по-горе, сервирано в баровете, бюфетите и основния ресторант и специализираните ресторанти, но не покрива бранд заведенията / VENCHI 1878 ESTABLISHMENTSLAVAZZA COFFEE SHOPJEANPHILIPPE CHOCOLATECOFFEECREPES & GELATOSTARSHIP CLUBHOLATACOS & CANTINA

РАЗПИСАНИЕ НА КРУИЗЕН КОРАБ MSC Opera
Ден Пристанище Акостира Отплава
Понеделник Пирея/Атина (Гърция) 20.00ч.
Вторник Кос (Гърция) 09:00 19:00
Сряда Родос (Гърция) 08:00 22:00
Четвъртък Бодрум (Турция) 07:00 17:00
Петък В открито море
Събота Бари (Италия) 07:00 19:00
Неделя В открито море
Понеделник Пирея/Атина (Гърция) 07:00

ПРОГРАМА:

1 ден /Неделя/  СОФИЯ – ПИРЕЯ
Отпътуване от София в 23.30ч от Автогара Сердика /пред Централна гара/, нощен преход до АТИНА / пристанище Пирея.

2 ден /Понеделник/ ПИРЕЯ /Гърция/
Посрещаме новото утро в Пирея, едно от най-старите пристанища в света. Градът предлага атрактивни крайбрежни кафенета и ресторанти и е изпълнен с различни чудеса – залива Микролимано, Агия Триада (църквата на Светата Троица) и Археологическия музей. Настаняване на круизния кораб MSC OPERA.
Отплаваме от пристанище Пирея в 
20:00. Вечеря. Нощувка на кораба.

3 ден /Вторник/  КОС /Гърция/ 09,00-19,00ч
Нашата първа спирка е остров Кос, един от най-големите и най-богатите Додеканезки острови. Известен със своята красива природа, пясъчни плажове и тюркоазено сини води, островът предоставя идеални условия за релакс. От друга страна, Кос е подходящ и за тези, които искат да се потопят в античната история – с множеството си запазени археологически обекти може да се докоснем до миналото. Не на последно място това е и мястото, където Хипократ, основателят на медицината, практикува и развива много от лечебните методи, които се използват и днес . Възможност за допълнителна екскурзия.
Нощувка на кораба.

4 ден /Сряда/ РОДОС /Гърция/ 08,00-22,00ч 
Новото утро ни намира на остров Родос – най-източният остров в Гърция от Егейско море, а и най-интересният със своята форма острие на стрела. Флората и фауната са много по-близки до тези в Мала Азия, отколкото до тези в останалите части на Гърция. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът е покрит с гори от брутски бор и кипарис и богата фауна, включително родоски елен, който е символ на острова. Интересно да се знае за този остров също е, че той събира две морета – Егейско и Средиземно. На върха на острието може да видите от едната страна бурното с цвят аквамарин Егейско море и от другата –  спокойното с тъмно син цвят Средиземно море. Възможност за допълнителна екскурзия.
Нощувка на кораба.

5 ден /Четвъртък/ БОДРУМ /Турция/ 07,00-17,00ч
Нашата следваща спирка е Бодрум, град, който се намира на територията на древния град Халикарнас, и мястото, където се е издигало едно от Седемте чудеса на света – Мавзолеят в Халикарнас. Съчетавайки богатството на историята и археологията, комбинирано с изумрудено сините води и красиви плажове, градът се е превърнал в един от най-посещаваните курорти в Турция. Малките улички, наситени с магазини за антики и сувенири, ще ни потопят в местната атмосфера. Възможност за допълнителна екскурзия.
Нощувка на круизния кораб.

6 ден /Петък/ В ОТКРИТО МОРЕ 
През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на лукса и забавленията с развлекателната програма на борда.
Нощувка на круизния кораб.

7 ден /Събота/ БАРИ /Италия/ 07,00-19,00ч
Нашата следваща спирка е италианският пристанищен град Бари, който предлага забележителна комбинация от старо и ново, с исторически църкви, замъци и пиаци, разположени в близост до модерни галерии, магазини и музеи. Ще открием изобилието от природни чудеса, включително пещери, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Със своите спиращи дъха плажове и ресторанти от световна класа, Бари е незабравима морска дестинация. Възможност за допълнителна екскурзия.
Нощувка на круизния кораб.

8 ден /Неделя/ В ОТКРИТО МОРЕ
През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на лукса и забавленията с развлекателната програма на борда.
Нощувка на круизния кораб.

9 ден /Неделя/ ПИРЕЯ, Гърция Пристигаме в АТИНА / пристанище Пирея/ в 7,00ч.
След закуска слизаме от кораба и отпътуваме за България, пристигане в София привечер.

ПО ЖЕЛАНИЕ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

КОС, Гърция
КУЛТУРНИТЕ БОГАТСТВА НА КОС /KGS04 – продължителност 4 часа/
Само на няколко километра от турския бряг, Кос несъмнено е един от най-богатите Додеканезки острови в историята след Родос. Островът е известен като родното място на Хипократ и винаги е бил дестинация за интелектуалци и учени, но е подходящ и за тези, които търсят релакс и природа. Тази полудневна екскурзия е пътуване в историята на острова чрез посещение на Асклепиона, най-важният археологически обект на острова. В древността това място е имало двойна цел: било е храмът на Асклепий, бог на медицината и здравето, и място за лечение. Именно тук Хипократ, основателят на медицината, практикува и развива много от лечебните методи, които се използват и днес. След кратко пътуване ще се полюбуваме на Одеон – древен римски театър и на това, за което се смята, че е било антична гимназия. Ще открием и руините на Нимфеума и Ксисто от елинистическия и римския период. След това ще се насочим към Хипократовото дърво, огромен, древен, възлест чинар, разположен близо до древната крепост на замъка на пристанището. Твърди се, че е предшественик на първоначалното дърво, където Хипократ е седял и преподавал на своите ученици. След кратка спирка за снимки, ще се разходим до пристанището, за да стигнем до круизния кораб.
76eur /149лв/ за възрастен, 53eur /104лв/ за дете до 11.99г

РОДОС, Гърция
Пешеходна обиколка на Средновековния Град Родос и Цитаделата на Рицарите / RHO-11 – продължителност 3 часа /
Най-добрият начин да се потопим изцяло в историята и атмосферата в сърцето на Средновековния град Родос и завладяващата история на Ордена на Рицарите Хоспиталиери и техния патрон Свети Йоан Кръстител. Ще преминем по улицата на рицарите в Стария град – една от най-запазените в света средновековни улици. Ще видим сгради, в които са живеели рицарите. Целта на ордена първоначално е била оказване на медицинска помощ на ранените кръстоносци, но скоро се превърнали във военен орден, оказващ съпротива на отоманците да завладеят Родос. Посещаваме великолепния замък на главата на ордена – Великият магистър, който е фокус и най-важна забележителност на Квартала на Рицарите и разположен на най-високата точка на средновековния град Родос. Замъкът от 14-ти век стои на мястото на византийска крепост от 7-ми век и се гордее с голям двор с впечатляващи кули, масивни стени и сложна готическа архитектура. Предполага се, че на това място е стоял Родоският Колос – едно от 7те чудеса на Античния свят. Нашата обиколка продължава към джамията на Сюлейман Великолепни, турските бани, болницата на рицарите, църквата Мадоната на Замъка от 11век.
50eur /98лв/ за възрастен, 31eur /60лв/ за дете до 11.99г

БОДРУМ, Турция
НАЙ-ДОБРОТО ОТ БОДРУМ / BXN01 – продължителност 5 часа /
Ще се насладим на нашето пътуване до Бодрум, град, разположен на южното крайбрежие на Турция, известен с красивите си плажове, базари и исторически паметници. Нашата първа дестинация е замъкът Бодрум, който се откроява между два залива поради величието на своите стени и кръгли кули. Построен от рицарите на Родос, с помощта на камък от Мавзолея на Халикарнас, посещението му е пътуване през историята на тази част на Турция. Вътре в замъка ще открием Музея на подводната археология, който съхранява изключителна колекция от останки от корабокрушения и артефакти, открити на морското дъно, датиращи от бронзовата епоха до Средновековието. Излизайки от музея, разходката ще ни отведе до Мавзолея на Халикарнас, който е смятан за едно от седемте чудеса на древния свят. Построена от Артемизия II в чест на нейния съпруг крал Мавзол, цялата конструкция е била висока 41 метра, поддържана от 36 колони и е включвала фрески и други предмети, някои от които сега са изложени в Британския музей в Лондон. Въпреки че днес почти нищо не е останало от предишната му слава, чарът, който излъчва мястото, остава непроменен. След разходка до центъра на града може да прекараме свободното си време в разходка в историческата част на Бодрум или да последваме водача до базара, където може да напазаруваме типични продукти, деликатеси и турски текстил на достъпни цени.
89eur /174лв/ за възрастен, 62eur /121лв/ за дете до 11.99г

БАРИ, Италия
МАТЕРА / BAR04 – продължителност 4h /
Ще се насладим на нашето пътуване до Матера – градът на странните и прекрасни „Саси“, пещерите, обитавани до началото на 1950 г. и първият град в света, обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. По време на нашата обиколка, ще посетим къщата-музей в пещерата Саси, както и скалната църква, символ на местната култура. Атмосферата в града е магична, съчетано с уникалната и осезаема история, прави мястото подходящо за заснемане на множество филми, сред които и противоречивият филм на Мел Гибсън „Страстите Христови“.
62eur /122лв/ за възрастен, 43eur /84лв/ за дете до 11.99г

Необходими данни за резервация и издаване на круизни билети: Копие на лична карта/ международен паспорт и телефон на близък, който ще е в България по време на круиза.
Записване и срокове за плащане: 350лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.
Качването на борда може да бъде с лична карта или международен паспорт.
Здравни изисквания за пътуването: За всички отплавания през 2024 MSC не изискват документ за ваксинация или негативен резултат от COVID антиген тест.

Допълнителна информация:
– резервациите са за типове каюти /вътрешна, с прозорец или с балкон/, по груповите круизи няма предварителна информация на коя палуба ще се падне вашата каюта. Номера на каютата излиза щом круизния билет се издаде.
– екскурзиите по време на вашия круиз се осъществяват с екскурзовод на английски език. Същите се потвърждават с превод на български език, ако за дадена екскурзия има събран минимум 40 туристи.

Информация за круизния кораб MSC OPERA
Изискан стил, ценни материали и внимание към детайла правят MSC Opera круизен кораб, който наистина е нещо, за което да пеете! Тя е построена в по-класически стил от сестрите си в класовете Musica и Fantasia, създавайки специална атмосфера на борда, като същевременно ви позволява да посетите онези дестинации, които са недостъпни за по-големи плавателни съдове.
Развлечение- Независимо дали опитвате късмета си в Med Pearl Casino, релаксирате в пиано бар La Cabala, танцувате в дискотека Byblos, наслаждавате се на шоу в Teatro dell’Opera или разглеждате новата търговска зона за разходки, никога няма скучен момент на борда.
Семейство и деца- Съвместно с експертни партньори като ChiccoLEGO® и Namco® е създадена серия от превъзходни нови зони за игра за деца от всички възрасти, включително вълнуващ спрей парк, докато тийнейджърите могат да се насладят на игри във виртуална реалност и свои собствени ексклузивни клубове.
Фитнес и релакс- Има много възможности за фитнес и забавление на борда, с двоен комплекс от басейни, пълен с хидромасажни вани, фитнес зала, писта за силово ходене, миниголф, шафълборд, сауна, турска баня и уелнес център MSC Aurea Spa, предлагащ превъзходни масажи.

Видове каюти:

Вътрешна каюта: Площ: приблизително 12-13 кв.м, палуба 7-10; Релаксиращ фотьойл; Баня с душ, тоалетна зона и сешоар; Удобни двойни или единични легла (по заявка); Телевизор, телефон, налична Wi-Fi връзка (срещу заплащане), сейф и минибар*.

Каюта с прозорец: Площ около 12-22 кв.м. Прозорец с изглед към морето. Релаксиращ фотьойл; Релаксиращ фотьойл; Баня с душ, тоалетна зона и сешоар; Удобни двойни или единични легла (по заявка); Телевизор, телефон, налична Wi-Fi връзка (срещу заплащане), сейф и минибар*.

Каюта с балкон: Площ прибл. 13 кв.м., балкон около 3 кв.м.; Дневен кът с диван; Баня с душ, тоалетна зона със сешоар; Удобни двойни или единични легла (по заявка); Телевизор, телефон, Wi-Fi връзка (срещу заплащане), сейф и минибар.*

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса нидо 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.