ЧЕХИЯ- Коледните базари на Прага!От София и Варна! Възможност за екскурзии до Дрезден и Карлови Вари✈

КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ  НА  ПРАГА
Прага – Дрезден – Карлови Вари
4 дни, 3 нощувки
2 пешеходни екскурзии на Прага с коледните базари включени в цената!

ПРОГРАМА с полет от София

09 декември четвъртък
Отпътуване от София с редовен полет FB 301 на а/к България Еър в 9: 30 ч. Пристигане в Прага в 10: 20 ч.
Трансфер до хотел Prague centre Plaza 3*+, перфектно разположен в центъра на Прага. Оставяне на багаж в стаята за съхранение. Настаняване след 14.30.ч.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език на „Базарите на Стария град”: Вацлавския площад, улица На Пришкопи, Барутната кула, Кметството на Площада на Републиката, ул.Целетна, Плодовия пазар с Ректората на Карловия университет, Ставовия театър, Староместския площад и астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час.Продължителност – около 3 часа. Тази екскурзия ще ви потопи в коледното вълшебство на Чехия. Най-големите коледни базари на Прага се правят на Староместския площад, на Вацлавския площад и пред Пражкия замък. Пред Кметството е празнично осветената голяма елха и Витлеемската сцена с Младенеца, Йосиф и Дева Мария. На базарите са ярко осветените дървени къщички, с безброй чешки украшения, сувенири и приготвените на място коледни храни и напитки. Не пропускайте да опитате печените наденички, палачинките, сладкишите, бирата, греяното вино, медовината и горещия шоколад.
Нощувка.

10 декември петък
Закуска.Свободен ден. Нощувка.
По желание – еднодневна екскурзия в Карлови вари с екскурзовод на български език.
Пешеходна разходка: хотел Термал, парка Сметана с Коледния базар, парка на Дворжак и изящните колонади, които свързват отделните извори, разглеждане на Коледната къща/по желание,вход 5 евро/, хотел Пуп. Продължителност на екскурзията– 7,5 часа.
Цена на екскурзията- 89 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г. при минимум 12 записани туристи.

11 декември събота
Закуска.Свободен ден. Нощувка.
По желание: целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден” при минимум 12 туристи. Цена– 90 лв на турист/79 лв дете до 12 г.
Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден – бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град – Цвингера, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, На базара може да се опитат и други местни коледни специалитети, включително и коледния сладкиш striezel. Още една коледна емблема на Дрезден е огромната дървена арка, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления. Свободно време.
Отпътуване за Прага в 16.00.ч. Връщане в Прага – около 18.00.ч.

 12 декември неделя
Закуска.
Пешеходна екскурзия „Коледните базари от другата страна на Вълтава: Пражки Храд и Мала страна”. По време на екскурзията ще видите: Храдчани – Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит, улица Нерудова, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловият мост. Продължителност около 3 часа. Необходимо е ползване на градски транспорт.
14.30.ч – трансфер до летище.17.20. ч – излитане за София с полет FB 302, пристигане в 20.15 ч. в София на Терминал 2.

ПРОГРАМА с полет от Варна

16 декември четвъртък
Отпътуване от Варна с полет на а/к Уиз Еър в 6.00 ч. Пристигане в Прага в 7:00 ч.
Трансфер до хотел Prague centre Plaza 3*+, перфектно разположен в центъра на Прага.Оставяне на багаж в стаята за съхранение.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език на „Базарите на Стария град”: Вацлавския площад, улица На Пришкопи, Барутната кула, Кметството на Площада на Републиката, ул.Целетна, Плодовия пазар с Ректората на Карловия университет, Ставовия театър, Староместския площад и астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час.Продължителност – около 2 часа. Тази екскурзия ще ви потопи в коледното вълшебство на Чехия. Най-големите коледни базари на Прага се правят на Староместския площад, на Вацлавския площад и пред Пражкия замък. Пред Кметството е празнично осветената голяма елха и Витлеемската сцена с Младенеца, Йосиф и Дева Мария. На базарите са ярко осветените дървени къщички, с безброй чешки украшения, сувенири и приготвените на място коледни храни и напитки. Не пропускайте да опитате печените наденички, палачинките, сладкишите, бирата, греяното вино, медовината и горещия шоколад.
Настаняване след 14.30.ч. Кратка почивка.
Пешеходна екскурзия „Коледните базари от другата страна на Вълтава: Пражки Храд и Мала страна”.
По време на екскурзията ще видите: Храдчани – Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит, улица Нерудова, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловият мост. Продължителност около 3 часа. Необходимо е ползване на градски транспорт.
Нощувка.

17 декември петък
Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание – еднодневна екскурзия в Карлови вари с екскурзовод на български език.
Пешеходна разходка: хотел Термал, парка Сметана с Коледния базар, парка на Дворжак и изящните колонади, които свързват отделните извори, разглеждане на Коледната къща/по желание,вход 5 евро/, хотел Пуп. Продължителност на екскурзията– 7,5 часа.
Цена на екскурзията-120 лв на записан турист/ 110 лв дете до 12 г. при минимум 8 записани туристи.

18 декември събота
Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден при минимум 8 туристи. Цена– 130 лв на турист/110 лв дете до 12 г.
Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден – бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град – Цвингера, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия. На базара може да се опитат местни коледни специалитети, включително и коледния сладкиш striezel. Още една коледна емблема на базара е огромната дървена арка, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления. Свободно време.
Отпътуване за Прага в 16.00.ч. Връщане в Прага – около 18.00.ч.

12 декември неделя
Закуска /сух пакет/. Трансфер до летище 7.40. ч – излитане за Варна с полет Уиз Еър, пристигане в 10.40 ч. във Варна.

Пакетна цена на турист:

Хотел Prague centre Plaza 3*+ На турист в двойна стая Трети възрастен на нормално легло Дете до 12 г. на нормално легло Единична стая
Полет от София 729 лв 669 лв 649 лв 909 лв
Полет от Варна 659 лв. 609 лв.   609 лв. 809 лв.

В пакетната цена се включва:
самолетен билет София – Прага – София на а/к България Еър с летищни такси включен багаж до 23 кг,;/
Варна- Прага- Варна с Уиз еър;
трансфер летище – хотел – летище;
3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* + централно разположен в Прага;
2 пешеходни обиколки  на Прага с лицензиран екскурзовод на български език;
слушалки по време на пешеходните екскурзии;
представител на туроператора на български език на място;
връзка с местния представител 24 часа;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

В цената не се включват:
екскурзии и по желание;
разходи за градски транспорт;
входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор;
Задължително доплащане за застраховка за турист над 66 г. – 6 лв към пакета;
Цена на трамваен билет – 0,80 евро.
При полет от Варна в цената не се включва още:
Багаж до 10 кг – 130 лв на турист двупосочно /заявява се в момента на записването, цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията/,
Багаж до 20 кг – 180 лв на турист двупосочно /заявява се в момента на записването, цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията/,
Доплащане до услуга пакет Wizz GO – 230 лв на турист двупосочно /заявява се в момента на записването, цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията/ Тази услуга дава право на: безплатен ръчен багаж (40смх30смх20см) в кабината, поставен под седалката, 1 Trolley Bag (55 см x 40 см x 23 см) в кабината, 20кг чекиран багаж, качване на борда с предимство,безплатно он лайн чекиране и на летището, избор на фиксирани места.

Описание на хотела: Prague centre Plaza 3*+
С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova,на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл – безплатен. СПА център: джакузи, сауна,солна пещера,масажи, вана с бира и др.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, минибар /доплащане/, сейф – по заявка.

Внимание: допълнителните екскурзии и вечерите по желание се заявяват при записване и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване.Тяхната организация е свързана с предварителни резервации и е необходимо да се резервира възможно най-рано.

Еднодневна екскурзия в Карлови вари с включен обяд в петзвездния хотел Пуп. 
Целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден

Часове на полетите:
9 декември София – Прага 9.30.- 10.20. от Терминал 2
12 декември Прага – София 17.20.- 20.15. на Терминал 2
16 декември Варна – Прага 6.00.- 07.05. от летище Варна
12 декември Прага – Варна 7.40.- 10.40. на Терминал летище Варна
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване:лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. – нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.
Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия от 22.08.2021
Програмата е изпълнима САМО за ваксинирани или преболедували лица.
Ваксинирани лица са:
1) лица, които имат национален Сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, издаден в държава-членка на Европейския съюз като от ваксинацията са минали:
а) не по-малко от 14 дни от прилагане на втората доза от ваксините, които се поставят двукратно или
б) не по-малко от 14 дни от прилагане на дозата от ваксините, които се поставят еднократно
и което не проявява никакви симптоми на заразяване с COVID-19;
Преболедували COVID-19 лица са:
–  лицата, които нямат клинични симптоми на заболяването, преминали са през изолация и от деня на първия позитивен резултат от RT-PCR тест за наличието на SARSCoV-2 са изминали поне 11 дни, не повече от 180 дни, които могат да представят сертификат за преболедуване на заболяването COVID-19
Задължително изискване за всички пътници е попълване на електронен формуляр, не по-късно от 48ч. преди полет от https://plf.uzis.cz/.

Лицата, които нямат сертификат за завършен ваксинационен курс срещу КОВИД 19, издаден от държава – членка на ЕС или сертификат за преболедувал,  трябва да представят на превозвача негативен резултат от бърз антигенен тест не по-стар от 48 ч. или PCR тест не по-стар от 72 ч. След влизане на територията на Чешката република влезлите с ПСР или антиген пътници трябва да се самоизолират и да се подложат на PCR тест за установяване наличие на SARS-CoV-2 най-рано на 5-я, но не по-късно от 14-я ден от влизането в страната.

Условия за записване: депозит от 200 лв при записване, доплащане – 14 дни преди отпътуване.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 12 човека, срок за уведомление – 25.11.2021.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 31 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 31 до 14 дни преди датата на пътуването – дължи неустойка в размер на депозита..
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.