АВСТРИЯ- ВИЕНА- Красива и аристократична!✈

КРАСИВАТА И АРИСТОКРАТИЧНА ВИЕНА
4 дни, 3 нощувки
От София: 06.11.2021, 11.12.2021

Дати от София Човек в двойна стая Деца до 11,99г. Единична стая Трети възрастен
06.11.2021 435.00 лв. 385.00 лв. 625.00 лв. 435.00 лв.
11.12.2021 455.00 лв. 405.00 лв. 645.00 лв. 455.00 лв.

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Полет Варна – Виена / Допълнителен БОНУС тур Виена
Сборен пункт на Летище Варна два часа преди полета ни за Австрия. Кацаме във Виена, след което ще направим туристическа обиколка в австрийската столица. Ще Ви запознаем с интересната история на местните династии и ще Ви оставим възможност да вдишате атмосферата на този невероятен град. Град, в който на всяка крачка те лъхва история, но същевременно срещаш съвременни музеи, оживени заведения и тихи кътчета за опознаване – това е Виена. По време на обиколката ни ще видим дворците БелведереХофбург, църквата Св. Стефан, Грабен, Колоната на чумата, Хундертвасерхаус.След туристическата ни програма се отправяме към хотела в района на Виена. Нощувка.


ДЕН 2: Виена / Възможност за посещение на двореца Шонбрун(по желание и на доплащане)
Закуска.
Днешният ден може да се насладите на аристократичната Виена самостоятелно или да посетите дворецът Шьонбрун (по желание и на доплащане).
Заредени от красотата на незабравимата австрийска столица, се връщаме обратно към хотела ни. Нощувка.


ДЕН 3: Виена/ Допълнителен тур “Виенска гора” (по желание и на доплащане)
Закуска.
Свободно време из Виена или по желание и срещу доплащане – тур Виенска гора. След туристическата ни програма се връщаме в хотела. Нощувка.


ДЕН 4: Полет Виена – Варна
Закуска (сух пакет). Отправяме се рано сутринта за полета ни към България.


Забележка: * Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не се гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Дати от София Човек в двойна стая Деца до 11,99г. Единична стая Трети възрастен
06.11.2021 435.00 лв. 385.00 лв. 625.00 лв. 435.00 лв.
11.12.2021 455.00 лв. 405.00 лв. 645.00 лв. 455.00 лв.

– Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.
– Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Виена – София;
 • Малък ръчен багаж с размери 40 x 20 x 25 см;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Виена;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69.99 години;
 • Водач  по време на цялото пътуване;
 • Безжична аудио система по време на туристическите обиколки;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:
Допълнителен чекиран багаж до 10кг или до 20 кг;
Сити такса в размер от 2 до 4 евро/нощувка/човек – заплаща се лично от туриста на рецепция;
Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 70 години;
Допълнителни екскурзии и входни такси.
Допълнителни екскурзии:

 • Тур „Виена“ – 15 евро, за деца (0 до 11.99г.) – 7 евро;
 • Посещение на дворецът Шьонбрун – 45 евро;
 • Тур „Виенска гора“ – 50 евро

УСЛОВИЯ
Плащания   
до 1 дни след Резервация        50%
до 30 дни преди Тръгване        100%
Неустойки – съгласно условията на резервацията

Обиколка на Виена- възрастен 29 лв./ дете 2-11,99 г.- 14 лв.
Дворецът „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена;Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език в старата част на Виена: Площад Мария Терезия, където се намират двата музея – близнаци – Музея на история на изкуството и Природо-научния музей;„Хофбург“ – резиденция на династията на Хабсбургите в продължение на 600 години; „Площад Грабен“ със своята интересна Колона на чумата, в характерния за града бароков стил. На колоната са изобразени множество скупчени облаци, около които са разположени статуи на светци, отправящи горещи благодарствени молитви за отмирането на чумната епидемий; „дантелената“ катедрала Свети Стефан – разположена в самото сърце на австрийската столица, катедралата е не само емблема на града, но и един от нейните най-важни паметници на готическата архитектура.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА- Транспорт с комфортен туристически автобус; Екскурзоводско обслужване на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка; Лични разходи.

Тур Шьонбрун- възрастен 88 лв./ дете 2-11,99 г.- 88 лв.
Дворецът е една от най-големите атракции на Австрия и от 1860 г. е една от главните туристически забележителности на Виена. ЮНЕСКО го включва заедно с градините в списъка на световното културно наследство като забележителен бароков ансамбъл, пример за съчетание с изкуството. Дворецът и градините изцяло отразяват вкуса, интересите и аспирациите на династията Хабсбургите. Ще имаме възможността да посетим най-стария зоопарк в света.  Изградена от император Франц I през далечната 1752г., Зоологическата градина Шонбрун днес разполага с 4600 животни от 480 вида, някои от които редки за Европа като Голяма панда.
*Забележка: Посещението се осъществява при минимум 20 записани туристи.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА- Транспорт с комфортен автобус;  Входна такса; Екскурзоводско обслужване на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Входни такси за Зоологическата градина, музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка. Лични разходи.

Тур Виенска гора- възрастен 98 лв./ дете 2-11,99 г.- 98 лв.
“Виенска гора” – резерват, под протекцията на ЮНЕСКО, където сгушен сред красивата природа се намира един от най-старите действащи манастири – “Хейлиген кройц”. Основан през далечната 1133г. от маркграф Леополд III, от прочутия род Бабенберг, манастирът на “Светия кръст” функционира и до ден днешен като основен за цистерцианския орден, който се ражда в началото на второто хилядолетие след Христа, като течение на бенедиктинския. Манастирът ще ни преведе през бурната историята на австрийската земя, като ни разкрие смесица от архитектурни стилове от различни епохи.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА- Транспорт с комфортен туристически автобус; Екскурзоводско обслужване на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка; Лични разходи.

Други условия по програмата:

 • Необходими документи: лична карта и/или задграничен паспорт;
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
 • Деца, пътуващи с един или без родители, представят по време на пътуването нотариална декларация и копие от единия или двамата родители;
 • Начин на плащане: за автобусни програми депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане до 14 дни преди отпътуване;
 • Начин на плащане: за самолетни и комбинирани програми депозит в размер на 50 % от пакетната цена и доплащане до 30 дни преди отпътуване;

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.