АБУ ДАБИ и ДУБАЙ– Магията на Близкия Изток✈

АРАБСКА ПРИКАЗКА- АБУ ДАБИ- АЛ АЙН- ДУБАЙ
Дати: 06.03.2024, 20.03.2024, 03.04.2024, 17.04.2024, 01.05.2024, 15.05.2024
8 дни / 7 нощувки

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 |  Полет до Дубай

Добре дошли в ОАЕ. Трансфер до хотел в Абу Даби. Нощувка.

ДЕН 2 |  Абу Даби

Закуска в хотела.
Полудневна обиколка на Абу Даби (включено в цената) – столицата на ОАЕ която се намира на малък полуостров, в Персийския залив. Ще видите нови модерни сгради и небостъргачи, приказната джамия „Шейх Зайед“ с нейните величествени 82 купола. Ще посетите известния площад „Юниън Скуеър“, след което предстои кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен булевард „Корниш“ за да пристигнете в „Селото на занаятите“. А след това ще преминете покрай “Emirates Palace Hotel” – пленителна забележителност, където бъдещето среща миналото. Връщане в хотела.
Нощувка в района на Абу Даби.

ДЕН 3 |  Абу Даби – Магията на наследството

Закуска.
Днес ще се запознаете с част от уникалната история на Абу Даби, която сме нарекли „Магията на наследството“ (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите Центъра за наследство на шейх Зейед (основател на ОАЕ, известен като „Бащата на нацията“) и Президентския дворец, известен като „Дворецът на нацията“ – Qasar Al Watan.
Следобед ще посетите емблематичния музей Лувър-Абу Даби – първият мултикултурен музей на арабския свят, който мнозина вече нарекоха „осмото чудо на света“, намиращ се на остров Саадият. Сградата, проектирана от французина Жан Нувел, е истински архитектурен шедьовър. Грандиозният сребърен купол се състои от 7850 структури във формата на звезда, разположени под различни ъгли на осем нива. Преминавайки през тях, слънчевите лъчи създават необичаен ефект на „дъжд от светлина“ в залите. Любителите на изкуството могат да се насладят на произведения с историческо, културно и социологическо значение от древни времена до съвременната епоха. Лувърът в Абу Даби разполага с 9200 квадратни метра галерии за разглеждане, включително постоянна галерия и временна галерия, обогатени с експозиции от известните френски музеи – Лувър, Орсе и Жорж Помпиду. Привечер, до главния вход на Qasr Al Watan, ще наблюдавате зрелищно светлинно-музикално шоу Palace In Motion, разказващо историята на ОАЕ.
Връщане в хотела. Нощувка в района на Абу Даби.ДЕН 4 |  Абу Даби – Ал Айн

Закуска.
Отпътуване към град Ал Айн (включено в цената) – град-оазис на източната граница с Оман. Известен е като „градът на градините“ заради своите палмови горички и естествени извори. Останките от бронзовата епоха включват гробници в извисяващата се от юг планина Джебел Хафит и в археологическия парк Ал Хили на север. Предстои полудневна обиколка на града – музеят на Ал Айн, съдържащ древни артефакти; Оазиса на Ал Айн; крепостта Ал Джахли, изкачване на планината Джебел Хафеет, посещение на джамията Шейх Халифа, която със своята уникална символика, значима за културата и наследството на ОАЕ е един от най-емблематичните и видни архитектурни паметници на ислямската архитектура. Най-големия й купол е украсен с калиграфски стихове от Корана и покрива цялата главна молитвена зала.
Връщане в хотела. Нощувка в района на Ал Айн.

ДЕН 5 |  Ал Айн – Дубай

Закуска.
Отпътуване към Дубай – израстнал от пустинята и превърнал се в перлата в короната на Персийския залив.
Полудневна екскурзия Традиционен Дубай (включено в цената) – историческия квартал на града „Ал Фахиди“, датиращ от 1890 г. в разцвета си е бил с около 60 жилищни сгради, повечето от които са разделени от тесни, криволичещи улички. Пътешествието продължава с традиционна лодка „абра“, за да прекосите канала и да стигнете до пазара на подправките и прочутия „Златен пазар“. Ще разгледате отвън джамията Джумейра – разположена в крайбрежната зона на Дубай и построена в средновековен фатимидски стил през 1978 г. Тя е красива структура от бял камък с извисяващи се двойни минарета, ограждащи голям централен купол.
Следобед може да се включите в Сафари с джипове (предлага се на място). То ще ви даде възможност да видите пясъка на Арабия, достигайки най-високата пясъчна дюна, откъдето ще се насладите на красивия залез. Пътешествието ще продължи към традиционно бедуинско селище. Ще може да пояздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле с различни аромати. Неповторимата атмосфера на нощта ще бъде допълнена от приказни традиционни танци в ритъма на арабска музика. Тази вълшебна вечер ще продължи с вкусно барбекю, сервирано под звездите.
Връщане в хотела. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 6 |  Модерен Дубай – Бурж Халифа

Закуска.
Полудневна разходка на модерен Дубай (пакет „Допълнителни екскурзии“).
Обиколката започва с яхтеното пристанище Дубай Марина – 3-километров изкуствен канал, прокопан по протежение на арабския залив. Следва Палм Джумейра – изкуствен остров с формата на палма с 16 листа, заобиколен от 11-километров вълнолом. След него ви очакват Малката Венеция на Дубай, както и Мадинат Джумейра с образци на арабската архитектура. Малко по-късно ще се отправите към световноизвестния Бурж Ал Араб и ще имате възможност да се снимате отвън. В центъра на града ще видите пеещите фонтани и ще посетите най-големия световен търговски център – Дубай Мол, известен и с огромния си аквариум. Ще се насладите на впечатляващата гледка към Бурж Халифа – най-високата сграда в света, с височина 828 м и 162 етажа. Накрая ще се качите на най-високата обсерватория на света – на 124-ия етаж на Бурж Халифа.
Вечерта, по желание LA PERLE SHOW (предлага се на място) – първото постоянно представление в региона, което съчетава спираща дъха хореография с дръзки каскади и „воден“ театър.
Връщане в хотела. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 7 |  Дубай- свободно време

Закуска.
През този ден ще разполагате със свободно време за разходка.
Разбира се, ако желаете, може да се включите в някоя от допълнителните екскурзии, които нашите партньори предлагат на място.
Едната е посещение на Чудните градини (предлага се на място) – най-голямата естествена цветна градина в света, която заема над 72 000 квадратни метра, има 150 милиона цветя и 250 милиона растения от различни сортове и е сред най-добрите туристически атракции. Този рай е прераснал в един от най-живописните и сладко-ароматизирани места в региона, от самото му отваряне на Свети Валентин през 2013 г.
Възможност за посещение на Рамката на Дубай (предлага се на място) – обсерватория, музей и паметник в Zabeel Park. Тя държи рекорда за най-голямата рамка в света. Издигайки се на 150 м, Рамката осигурява гледка от птичи поглед към грандиозния силует на града. Можете да се насладите на гледка към Стария и  към Новия Дубай.
По желание, може да вечеряте на традиционна арабска лодка-доу (пакет “Вечери”). Каним ви да прекарате незабравима вечер на борда на една от тези красиви, реставрирани традиционни за района лодки, да плавате между търговските квартали и да се любувате на „града от светлина“.
Връщане в хотела. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 8 |  Полет до България

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер към летището. Полет към София.

Заминаване Връщане 7 нощувки със закуски Пакет със 7 закуски и 5 вечери- 289 лв. MEGA пакет:
7 закуски+
5 вечери+ екскурзии- 599 лв.
6.3.2024 13.3.2024 1899 2188 2498
20.3.2024 27.3.2024 1799 2088 2398
3.4.2024 10.4.2024 1799 2088 2398
17.4.2024 24.4.2024 1699 1988 2298
1.5.2024 8.5.2024 1799 2088 2398
15.5.2024 22.5.2024 1599 1888 2198

Пакетната цена включва:

 • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
 • TРАНСФЕР Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик.
 • НАСТАНЯВАНЕ 4* хотели според местната категоризация.
 • ХРАНА 7 богати закуски на блок маса.
 • 3 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ –  Абу Даби; Ал Айн; Традиционен Дубай.
 • ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата

Ние Ви препоръчваме:
Пакет „Допълнителни екскурзии“: 329 лв.

• Магията на наследството в Абу Даби;
• Модерен Дубай с посещение на Бурж Халифа;
• Музей „Лувър“ и Светлинно шоу
Пакет „Вечери“: 289 лв.
• 4 богати вечери в хотелите по програмата
• 1 Вечеря на арабска лодка-доу.
Или обединени двата пакета в „МЕГА Пакет“: 599 лв. 

– Сафари в пустинята с шоу програма и вечеря: 149,00 лв.

 Пакетната цена НЕ включва:

 • Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 20 000 евро за лица до 69 г.: 32 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер– 64 лв.
 • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 499 лв.
 • Доплащане за такса-хотел: до 5 USD на вечер на стая. (заплаща се на място)
 • Бакшиш за екскурзоводско обслужване за целия престой: 30 лв. на човек
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“

Хотели към програмата

3 нощувки в хотел Pearl Rotana Capital Centre 4*, Абу Даби или подобен
1 нощувка в хотел Hili Rayhaan By Rotana 5*, Ал Айн или подобен
3 нощувки в хотел Park Inn By Radisson Dubai Motor City 4*, Дубай или подобен

Необходими документи за пътуването:

 • международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
 • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
 • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Резервации- Първоначално плащате само капаро:
– 400 лв. капаро на човек за всички чартърни програми.
– Второ и финално плащане по резервацията се извършва спрямо Общите условия по Договор, не по- късно от 45 дни преди заминаване.

– В случай на неспазване от ТУРИСТА на сроковете за заплащане на предоставените туристически услуги, Туроператора има право да анулира резервацията.
– До 5 дни преди полета ще получите документите, от които се нуждаете по време на Вашия престой: самолетни билети, ваучери за настаняване в хотели, Здравна застраховка и застраховка „Отказ от пътуване“ (ако сте заявили такава).

Забележки:

 • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
 • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
 • Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Полетно разписание: подлежи на допълнително уточнение.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” За повече информация попитайте в офиса ни.