ТУРЦИЯ- Истанбул и Принцови острови

Св.Стефан" в Истанбул

Българската църква “ Св.Стефан“ в Истанбул

Истанбул и Принцови острови

Цена от:  149 лв.

Продължителност:  3 дни / 2 нощувки 
Дати на отпътуване: 27.04.2018 г., 18.05.2018 г., 22.06.2018 г., 20.07.2018 г., 24.08.2018 г., 14.09.2018 г.

МАРШРУТ 1:

София 23:00 часа на предния ден Национален стадион „Васил Левски“
Пловдив 01:00 часа Централна Автогара, сектор Паркинг
Чирпан 01:45 часа спирка Център
Хасково 02:45 часа бензиностанция Шел на магистралата

МАРШРУТ 2:

Сливен 01:00 часа бензиностанция Еко – Дамарски мост
Стара Загора 02:00 часа бензиностанция ОМВ – Славянски

ПРОГРАМА: 

ПЪРВИ ДЕН: 
Отпътуване от съответния град в съответния час за вашето вълнуващо пътуване до Истанбул – градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента.
Пристигане около 08:30ч. Слагаме началото на това пътуване в Истанбул с обзорна обиколка на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София” и “Долмабахче Сарай” се дава информация без да се посещават.
Попълнете първите си впечатления от вашето пътуване в Истанбул, като минете по въжения мост над Босфора в азиатската част на града с посещение на местността “Чамлъджа”, където ще имате на разположение около 30 мин. за по едно турско кафе или страхотни селфита на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. Похвалете се на всички – вие сте на екскурзия в Истанбул!
Следва връщане в европейската част и съвременния център на града – Таксим. Минава се покрай “Златният рог”. Настаняване в хотела.
Свободно време за почивка в Истанбул – из града или в хотела.
Първата вечер от вашата екскурзия в Истанбул посветете на обиколката „Нощен Истанбул“. През Галатския мост ще се отправим към новата, европейска част на града и района на небостъргачите.
Насладете на един различен Истанбул – вижте модерния и съвременен град: небостъргачът „Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа се извисява на 64 етажа със 174 апартамента. Вътре има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, спа с плувен басейн и обществени зони.
През последните 7-8 години в квартал Левент в Истанбул са построени общо 69 небостъргача – символ на турския прогрес и икономически възход.

Нощната разходка ще ви отведе до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Покачете адреналина, като се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над мегаполиса. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Подобаващ край на първия ден от вашата екскурзия в Истанбул. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 
Закуска и интересно начало на втория ден от вашата екскурзия в Истанбул с посещение с екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче сарай“ на Босфора.
„Долмабахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи прекрасният дворец. След няколкото пожара султан Абдулмечит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал там днешния „Долмабахче“ в турско–ренесансов стил. Възползвайте се от вашия престой в Истанбул, за да видите официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.
Следобед получавате бонус – посещение на Принцови острови! 
!Бонусът важи за резервации, направени до един месец преди датата на тръгване.
Тръгване от хотела и трансфер до пристанището, откъдето с корабче, за около 1,45 часа, през Мраморно море се стига до Буюк Ада – най-големият от Принцовите острови. Непременно ги посетете, ако сте на екскурзия в Истанбул. Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада. Насладете се на разходка с файтон, чиято цена започва от 20 турски лири на човек за 45 минути, до 40 лири на човек за 1.10ч. Файтоните са четириместни. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа.
Завършете втория си ден в Истанбул с вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 
Закуска.
Продължете вашата екскурзия в Истанбул с „Круиз по Босфора” – пътуването продължава час и половина и е незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. БОНУС за вас ще бъде посещението на Египетския пазар.
Продължаваме с бонусите : посещение на гигантския аквариум – Sea Life. Разходете се между над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80 метров подводен тунел със 270º панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ. Завършете вашата екскурзия в Истанбул подобаващо – напазарувайте от стотиците световноизвестни марки и магазин IKEA. Какво е едно пътуване в Истанбул без шопинга?
Пристигане в България – късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с автобус 3*, лицензиран за международни превози;
две нощувки със закуски в централен хотел 2/3* в Истанбул;
медицинска застраховка на стойност 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
водач от туристическа агенция ;
Бонус – посещение на Египетския пазар;
Бонус – посещение на Принцови острови – Бонусът важи за резервации, направени до един месец преди датата на тръгване;
Бонус – посещение на Гигантския Аквариум Sea Life (включва транспорт, не включва входната такса).

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
панорамна обиколка на Истанбул – 12 евро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 18 евро/ (вкл. транспорт и екскурзовод без входни такси);
разходка с кораб по Босфора – 20 евро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 25 евро (вкл. транспорт и екскурзовод);
посещение с екскурзовод на Новия султански дворец „Долмабахче сарай“ – 25 евро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 30 евро/ (вкл. транспорт, екскурзовод, входни такси);
eкскурзия „Нощен Истанбул“- 20 eвро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 25 евро/ (вкл. транспорт, екскурзовод и входни такси – включен виртуален полет над Истанбул);
екскурзия до Принцови острови – 10 евро /човек;
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка „Травъл асистант“ за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка „Травъл асистант“ с покритие 4000 евро за лица над 85 години – 15 лв. за целия период на туристическата програма;
разходи от личен характер.
Цените на допълнителните екскурзии включват: трансфер до забележителностите и обратно, екскурзовод на български език и входните такси!
При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт!
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 
цената е валидна при група от минимум 35 човека;
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 
вечеря в ресторант с традиционна турска програма – 28 евро;
входен билет за аквариума Sea Life – 43 турски лири, 31 турски лири за деца;
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;
за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родители, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.