ЧЕРНА ГОРА- Почивка в Сутоморе- хотел “Korali” 2*- 7 нощувки със закуски и вечери!🚌

Почивки в Черна гора 2020
8 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери
30.08.2020
Цена: от 525 лв.
София-Сутоморе-Будва-Котор-Бар-Шкодренскo езеро-Дубровник- Подгорица-София

ПОЧИВКА В СУТОМОРЕ, ХОТЕЛ "KORALI"
ПРОГРАМА

Ако някога сте си задавали въпроса съществува ли държава, обявена за екологичен резерват, то бъдете сигурни, че имате основание да питате. През 1991 г. за такава бе обявена една малка страна, с площ 13 812 кв. км., в която са струпани близо 70 планински върха над 2000 м. височина и се гордее с почти 300 км уникално крайбрежие. Тази страна се нарича Черна гора!Подобна връзка между планинските и морските райони на страната, каквато има в нея не може да се види никъде другаде. Залесените с алпийски растителни видове планински склонове слизат до самите брегове на Адриатика и така обединяват Динарските Алпи със Средиземноморието, Източна със Западна Европа. Горите са разсечени от огромни каньони, напръскани от сини дълбоки  езера, нашарени от бързоструйните й реки, изпълнени със свеж, планински въздух, който се усеща привечер дори на плажа.

Дати на тръгване: 30.08.2020

Предимства:►Хотел на брега на морето на предимно пясъчен плаж с кристално чиста вода
►Повечето стаи са  с частичен или пълен изглед към морето
►Голяма, оградена градина, с много зеленина, подходяща за почивка с деца
►Стаи, оборудвани с в климатик, телевизор,хладилник, балкон
►В курортно населено място с много възможности за развлечение и спорт
►Възможност за допълнителни екскурзии до красиви места.

1-ви ден
Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе /Черна гора/.
Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньоните на реките Тара и Морача, покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта.
Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. 
Настаняване в хотел „Korali” 2*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта.
Късния след обяд –БОНУС -посещение на град Бар /включено в цената/ Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години.В новата част на Бар ще видим пристанището,  резиденцията на крал Никола – дворец от 1855 г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с  добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. Свободно време.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Свободно време за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/.
Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива на Котор с ферибот при Лепетане-Каменари. През Херцег Нови и граничния пункт, покрай старинното градче Цавтат и курорта Млини достигаме до Дубровник – красивата перла на Адриатика.
Дубровник  представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове –  романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска.  Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва пешеходна обиколка на най-интересните  забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с катедралата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Пристанището. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. При обиколката обектите се показват отвън и може да се посетят в рамките на свободното време/. Свободно време в Дубровник.
Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/- Екскурзия до Национален парк „Шкодренско езеро“ и Вирпазар.
Отпътуване за Вирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. Красотата на Шкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистния му бряг. Площта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. През лятото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. Възможност за плаване с лодка по езерото, покрай крепостите Лесендро и Жабляк Църноевича, следвайки красивите извивки на реката. /тура с лодката е около 2 часа/.След лодката – свободно време във Вирпазар, малко но впечатляващо селище в сърцето на район Крмница в община Бар. Старата част е свързана чрез мостове по реките Oраовщица и Вирстица, след което започват да го наричат „град на три моста“. Първото споменаване на  Вирпазар датира от 13 век. В далечни времена селището се основава покрай речен водовъртеж, където хората идвали с малки речни лодки, за да посетят местния пазар. Връщане в хотела в Сутоморе след обяд.
Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободно време за почивка и плаж в курорта Сутоморе.

6-ти ден
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст.
По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, не напразно  наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди.
Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска.  Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения  Отпътуване за Пераст – най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова:  Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица.
Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“.
По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата /таксата за лодката се заплаща на място/.
Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град – църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор.
Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Свободен ден за почивка и плаж в Сутоморе. или по желание /срещу заплащане/ полудневна разходка с възможност за шопинг  до Будва – метрополисът на Черна гора.
С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела.  Вечеря.Нощувка.

8-ми ден
Ранна закуска. Отпътуване за България.
Пътуването минава през живописния  каньон на река Морача и покрай каньона на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”.
Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на река Ибър. По пътя до границата с България  ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Тръстеник и 1 преди Калотина.
Пристигане в София около полунощ.
ЦЕНИТЕ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ СА ВАЛИДНИ ДО 30.06.2020 ГОД.

Цена на човек, за пакет, в лева със закуска и вечеря 30.08–06.09
По ранни записвания
30.08–06.09
Редовни цени 
На човек във двойна стая 575 лв. 635 лв.
3-ти възрастен в двойна стая 575 лв 635 лв
Дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло 175 лв 175 лв
Дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло 365 лв 385 лв
Единично настаняване 740 лв 790 лв

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически  автобус;
 • 7 нощувки с 7 закуски и 7 вечери  на шведска маса в хотел “Коrali” 2** в Сутоморе ;
 • БОНУС:  Посещение на новия и стария град Бар;
 • Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
 • Пътни, магистрални такси;
 • Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Целодневна екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 25 евро /входните такси на музеите в Котор и Пераст се заплащат на място в обектите/ ;
 • Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод на български език, включени фериботни и пътни такси –  35 евро /входните такси на музеите в Дубровник се заплащат на място в обектите, тръгването за Дубровник е рано сутринта/;
 • Полудневна екскурзия до Шкодренското езеро и Вирпазар с включени такси и разходка с лодка по езерото – 30 евро;
 • Полудневна екскурзия до Будва с посещение на стария град и крепостта – 10 евро;
 • Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърватски. куни –двупосочно за самостоятелно посещение;
 • Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст– 5 евро /заплащат се на място на лодкаря/;
 • Курортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год. – 7 евро за целия престой /заплащат се задължително на място/;
 • Ползване на чадъри и шезлонги на плажа, заплащат се на място – цена от 5 евро в зависимост от сезона на сет/2 шезлонга + 1 чадър/.
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години –  8 лева.
Начин на плащанедепозит 150 лева, доплащане – до 15 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители – нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. Няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания за страните по маршрута.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  40 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване..
Други:
– Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени по тази програма. По изключение Туроператора може да промени цената само при драстично увеличение на цените на  горивата, включително и за вече резервирани пакети.
– Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
– Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.
– Часова разлика с Черна гора – 1 час
Анулационни срокове и неустойки:
При анулация  до 45 дни преди настаняване – неустойка в размер  10 % от цената на пакета.
При анулация от 44 до 25 дни преди настаняване – неустойка в размер  30 % от цената на пакета.
При анулация от 24 до 14 дни преди настаняване – неустойка в размер 60 %  от цената на пакета.
При анулация под 14 дни преди настаняване – неустойка в размер на 100 % от цената на пакета.
Ориентировъчни вхoдни такси на обектите: Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.
 Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 200 HRK;
 Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
 Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
 Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;
 Стария град Будва – 1 евро
 Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3,5 евро;
 Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 3 евро.
 Стария град Котор – 1 евро
Крепостна стене Котор – 8 евро.
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.
При заявяване и заплащане на 3 екскурзии Дубровник, Котор и Шкодренско езеро от България – БОНУС: Полудневна екскурзия до Будва!

Хотел “Korali” 2* – ваканционен комплекс е разположен директно на 2-километровата пясъчна плажна ивица на Сутоморе. Съоръженията включват голям ресторант, както и дневен  бар в хотела и на плажа. На разположение също така има много спортни и развлекателни съоръжения. Заобиколен е от красива градина със средиземноморска растителност и има голям удобен паркинг. Хотела разполага с 280 стаи, разпределени в 3 корпуса, по-голямата част от които са с директен или частичен морски изглед. Всяка стая в хотел Korali разполага със самостоятелен балкон,  климатик, минихладилник, сателитна телевизия. В ресторанта можете да се насладите на черногорски ястия, като той е климатизиран и разполага с тераса. Ястията се предлагат на шведска маса. Безплатен достъп до Wi-Fi е на разположение на рецепцията на хотела. Плажната ивица пред хотела е добре уредена с чадъри и шезлонги /срещу заплащане/, бар на плажа и възможност за ползване на водни колела. От двете страни на чадърите е обособена зона за свободно безплатно ползване на плажа.
Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/
Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/
За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до държавите по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.  Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма.

Полезна информация за Черна Гора
Черна гора – малкият цветен бисер на Адриатика

Черна Гора е китна държава между Албания,Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия, а най-хубавото е, че е само на 580 км от София. В Черна Гора природата ще ви очарова, ще загубите броят на църквите и манастирите, а средновековните замъци и крепости се редуват като в приказките.
Климат:  умереноконтинентален, по крайбрежието – средиземноморски. Средните температури за януари са от -3 до 9 градуса, за юни – от 18 до 25 градуса. Главна река Пива.
Столица: Подгорица (130 хил. ж.)
Парична единица: Евро
Официален език: сръбски, други използвани езици – албански, унгарски.
Необходими документи: Гражданите на ЕС, в това число и българските граждани, имат възможност да влизат и пребивават в Черна гора с валиден задграничен паспорт или  лична карта, които трябва да бъдат валидни най-малко до 6 месеца от датата на влизане в страната.Българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Черна гора без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото влизане.
Наеми кола: Наемането на кола е доста скъпо, даже и за период по-дълъг от седмица – цените започват от 45 евро за кола от малък клас – тип Корса.  Деу Матиз или югославската Застава може да вземете и за 30 евро на ден (24 часа), но през август ще трябва да си ги поръчате около седмица предварително. По-голямата част от автопарка е сравнително по-стар. Движението по пътищата е доста опасно. Шосетата са тесни, с много завои и много рядко имат трета, централна лента за изпреварване.  По крайбрежието често има бензиностанции, но ако влизате навътре в страната, е по-добре да заредите предварително.
Култура и традиции: Заради положението си на кръстопът страната търпи културни влияния от славянската, централноевропейската и средиземноморската култура. Тук има исторически паметници от различни епохи: Катедралата „Свети Трифон“, базиликата „Св. Лука“ (на възраст повече от 8000 години), манастирът „Савина“ и др. Традиционният танц в Черна гора е хорото. Подгорица и Цетине са двата най-важни културни центъра. Официалният език в Черна гора е сръбският език от йекавския диалект. Така е записано и в конституцията на страната.
Национална кухня: Националната кухня на Черна гора може условна да бъде разделена на три: северна, континентална и средиземноморска, като всака от тях има отличителна черта и собствен вкус. Традиционното готвене е  „на жарава”, което става в специалин глинен съд, наречен сак. Традиционните ястия по адриатическото крайбрежие на Черна гора имат италиански привкус, което се усеща най-много при хляба, начините на сушене на месото, супите и виното. От сръбската кухня са повлияни : сърми, мусака, пилав, бюрек, Cevapi кебап, а от турската  – сладкиши като баклава и тулумба. Европейската кухня също е дала свой акцент, най-вече при сладкишите   безброй видове бисквити и сладкиши. Кухнята в крайбрежната зона се различава от тази в останалата част на страната. Тук преобладават предимно ястията от морски дарове.
Специалитети: Kokosija Supa – пилешки бульон; Cobanska Krem Supa Od vrganja – крем супа от гъби; Balsica tava –  пържено телешко месо с асортимент от зеленчуци и млечни продукти. Други  национални специалитети са гушка прашута(пушено-сушено месо на скара) и качамак. Морските блюда са важна част от менюто. Храната се полива с “Никчишко пиво” и червеното вино “Црногорски Вранац”. На много места по пътищата свободно се продава кашкавал, както плодовете и меда по  българските пътища.
Забележителности: Столицата Подгорица е най-големият град в страната – административен, културен, образователен и икономически център. Близо до града има ски комплекси, а на север са крайбрежните курорти на Адриатическо море.В Подгорица не бива да се пропуска градският музей, дворецът Петрович в най-големия парк на столицата и арт галерията. Съвсем близо до града е крепостта Медун.Не бива да се подминават и рибните ресторантчета, които се намират на 15 минути западно към град Будва.
Будва е първият крайбрежен град след платото на Подгорица – на 60 км от столицата. Там има  какво да се разгледа. Старият град е разположен на полуостров, а каменните къщи, магазините и ресторантчетата на кардаръмените улици са заобиколени от крепостна стена.Цитаделата, Археологическият музей и църквата Сава са задължителните туристически забележителности.На красивите плажове на Будва слънчевите дни в годината са 220. Градът е известен и с нощния си живот – колоритните кръчми и дискотеки подсигуряват забавленията за тъмната част от денонощието.
Най-престижният курорт в Черна Гора, където почива хайлайфът несамо на Европа, е Свети Стефан Той се намира близо до Будва, на около половин час път от летище Тиват и на час път от Подгорица.В курорта всичко е разположено на гъсто – къщички и малки църкви, улички с много зеленина. Свети Стефан се намира на скала на остров и е свързан с брега чрез провлак.
Близо до Свети Стефан, на 6 км от Будва, е град Милочер, където се намира бившата кралска резиденция на Краджорджевичите, построена през 1934 г. Плажът пред вилата е наречен “кралски плаж”, а на няколко метра от него е “плажът на кралицата” – любимото място на кралица Мария Караджорджевич.Черна Гора е пълна с изненади, има 40 езера и най-южният фиорд в света – заливът Бота Которска.
Една от най-хубавите изненади е град Котор, който се крие в най-изолираната част на залива Котор (Бота Которска). Старото средиземноморско пристанище и масивната стена, ограждаща града го нареждат в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.В града преобладава венецианската архитектура, тъй като дълго време е бил под властта на Венецианската република. В града всички пътища водят до основния Площад на оръжията икатедралата “Свети Трифон”. На 1350 каменни стъпала разстояние е и крепостта Свети Иван, която е завършена през XIV век с църквата в нея, която е от VII век.Кулинарните специалитети на Котор са пица, спагети, ризото и печена риба.
На 30 минути надолу по фиорда е Пераст. Градът преживял разцвета си по време на Венецианската република (1420-1797). Вечер по крайбрежната улица майстор готвачите предлагат уникално приготвени рибни ястия, задължително придружени с вино. Гъстото червено вино се произвежда от местен сорт грозде. Задължително трябва да се опитат бадемовият кейк и традиционните понички със смешното име “боби”. Истинска находка е“сипак” – сок от диви нарове, приготвен на място.
Малко преди входа на Будва пътят се разделя към древната столица на страната Цетине. Градът се смята за неофициалната културна столица и може да бъде разгледан в рамките на час.В двореца музей на крал Никола I Нигуеш (1841-1921) може да се види портрет на нашата царица Йоана като невръстно дете. Друга забележителност е Цетинският манастир – разрушен от турците до основи и реставриран през 1724 г.В църквата на манастира се пазят дясната ръка на Св. Йоан Кръстител и мощите на Св. Петър Цетински. Там се съхранява и парченце от кръста на Христос.
Трябва да отдадем заслуженото и на Тиват, един от най-лъскавите курорти в залива на Котор. Модерните сгради, както и Марината, пълна с луксозни яхти, е един от белезите на новоизградения курорт.
В Черна гора има и редица малки китни курортни места по Адриатика като Сутоморе, Петровац, Чани, Улцин, които са характерни с чиста вода, добра храна, малко по-добри цени от Будва и са умерено населени с туристи. Въпреки това във висок сезон в Черна гора са пълни и килерите с туристи и почти е невъзможно да се намерят места в последния момент.

Повечето пътуващи, които са били в Черна гора я определят като портативна държава, в която на място колкото човешка длан са събрани величествени и девствени планини, кристално чисти реки, морски заливи, старинни крепости и манастири, венециански сгради, луксозни хотели и къмпинги и какви ли не прелестни кътчета за съзерцание и отмора на душата и тялото.
Видео

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.