ЧЕХИЯ- НОВА ГОДИНА 2019 В ПРАГА✈

НОВА ГОДИНА В ПРАГА
29.12.2018- 02.01.2019

5 дни, 4 нощувки

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за нова година прага

Цена на човек по програмата: 

Дата на отпътуване Възрастен в
двойна стая
Единична стая Трети възрастен
на доп. легло
Дете до 11.99 г.
с двама възрастни
29.12.2018 1030 лв. 1349 лв. 1030 лв. 615 лв.

Програма на пътуването:

1 ден – 29.12.2018 
Сбор на летище София в 10.50 ч. за полет в 12.50 ч. Пристигане на летище Прага в 13.45 ч. Посрещане и трансфер до хотела, хотел Clarion Congress 4*- много добър 4-звезден хотел, в близост до МОЛ, с 3 ресторанта, СПА център, на спирка на метрото. Настаняване в хотела.

Екскурзионна програма в Прага /включена в цената/:
Трансфер с автобус до центъра на града – Храдчани за пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език. По време на програмата ще имате възможност да видите: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. По време на обиколката ще имате възможност за кратка почивка по време на обиколката. Връщане в хотела с метро. Нощувка.

2 ден – 30.12.2018 
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу доплащане: Целодневна екскурзия до Дрезден
Отпътуване от хотела в 08.00 ч. за един от най-красивите градове в Германия. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. Екскурзията е целодневна, продължава 10-11 часа. Завръщане в хотела.
По желание и срещу доплащане:Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма.
Вечерята е на 5-степенно меню и продължава от 19.30 до 22.30 ч.
Нощувка.

3 ден – 31.12.2018 
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу доплащане: Полудневна екскурзия до Кутна Хора.
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигане в Кутна Хора. Завръщане в хотела около 15 .00 ч. Свободно време.
Вечерта: посрещане на Нова година с Гала Вечеря в балната зала на хотела (срещу задължително доплащане). Вечерята е на бюфет от 19:30 до 00:00 ч., с вкл. 2 чаши шампанско, неограничена консумация на безалкохолни напитки, бира, вино и топли напитки; ресторантът е отворен до 01:00 ч., но след полунощ гостите заплащат допълнително консумацията.
Нощувка.

4 ден – 01.01.2019 
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу доплащане: Целодневна екскурзия до Карлови Вари.
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Връщане в хотела привечер.
В 18.00 ч. може да се насладите на градските фойерверки в чест на посрещането на Новата година.
По желание и срещу доплащане: Вечеря – круиз по р. Вълтава от 19:00 ч.
Круизът продължава около 3 ч. с вечеря на блок маса, аперитив и музика на живо.
Нощувка.

5 ден – 02.01.2019 
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12.00 ч. Трансфер до летището за полет до България в 14.30 ч. Пристигане в София в 17.20 ч.

До 6 януари в Прага има Коледен базар – всеки ден от 10 до 22 ч – един от най-известните в Европа, разположен в Стария град и Венцеслаския площад. Многото подаръци и сувенири, които ще видите, са само малка част от колоритната гледка – греяно вино, наденички и триделник – типичния сладкиш, много музика и песни и разбира се – празнично настроение. 

Цените включват: 
самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси;
включен чекиран багаж до 23 кг.
4 нощувки със закуски в хотел Clarion Congress 4* – при настаняване се изисква гаранционен депозит от 100 €, които се възстановяват при напускане на хотела;
посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро на човек за лица до 65 г;
слушалки по време на екскурзионната програма в Прага

Срещу задължително заплащане предварително: 
Новогодишна вечеря в балната зала на хотел Clarion Congress 4* – 148 лв на възрастен и 74 лв за дете до 9.99 год (Вечерята е на бюфет от 19:30 до 00:00 ч., с вкл. 2 чаши шампанско, неограничена консумация на безалкохолни напитки, бира, вино и топли напитки; ресторантът е отворен до 01:00 ч., но след полунощ гостите заплащат допълнително консумацията.)
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 65 г. – 8 лв.

Срещу заплащане по желание: 
Допълнителни екскурзии
Разходи за градски транспорт
Разходи от личен характер
Детайли на полетите: 
София 12.50 – Прага 13.45
Прага 14.30 – София 17.20

Задължително се заплаща: Новогодишна вечеря 

Условия за записване и анулации: 
1. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт / лична карта + ЕГН
2. Анулационни срокове: 
2.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването.
2.2. При анулация по-малко от 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка в размер на:
Ако направената анулация е от 45 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30% от пакетната цена на пътуването, но не по-малко от размера на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма.
Ако направената анулация е от 30 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването.
Ако направената анулация е 21 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

Забележки: 
Плащането се извършва в брой или по банков път в български лева
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на пътуване.
Часовата разлика между Чехия и България е –1 час
Паспортен и визов режим: Безвизов режим за гражданите на Република България, притежаващи валидна лична карта за самоличност или паспорт с мин. валидност 6 месеца; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, е необходима нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители!
Ваксинации и имунизации: Не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
При промяна на летищните такси от Авиокомпанията, същите подлежат на доплащане
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи
Входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място и стойностите са с информативен характер
Агенцията не носи отговорност при промяна на работното време и цената на входните такси и билетите на туристическите обекти
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

Допълнителни екскурзии: 
Пешеходна обзорна обиколка на Прага- включена в цената 
По време на обиколката се разглеждат: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Самостоятелно връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Обиколката трае около 3-3.5 часа, с местен екскурзовод на български език.

Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма- Цена: 60 евро/ възрастен, 50 евро/ деца до 11 г.
Вечерята е в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. и включва: 5 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно и програма – танци, музика, рицарски двубои и не включва транспорт.

Полудневна екскурзия до Кутна Хора- Цена на човек: 42 евро
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигане в Кутна Хора, град-обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, който процъфтява в миналото, благодарение на сребърните мини и се превръща във втория най-важен град след Прага в Кралство Бохемия. По време на екскурзията ще видите всички важни средновековни и барокови паметници, като бившия Централен кралски монетен двор, внушителния интериор на Катедралата „Св. Барбара“, както и костницата, известна със сложната си декорация от човешки кости. Връщане в хотела около 15.00 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Входната такса се заплаща отделно 7.5 евро.

Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език- Цена на човек: 67 евро
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. През Карлови Вари минават и се сливат две реки – Охре и Тепла. Карлови Вари е най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър. В продължение на векове градът е любимо място на световни знаменитости – като се почне от целокупния европейски нобилитет някога и се стигне до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. На територията му днес се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. В рамките на курорта е и едно от най-старите и красиви голф игрища на Централна Европа. Създадено е още през 1904 г. и обявено за championship course, на което се играят престижни международни голф турнири. Привлекателно го прави не само величествената природа наоколо, но и фактът, че е само на 120 километра от столицата Прага. В Карлови Вари можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка.
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата.

Вечеря-круиз по р. Вълтава- Цена на човек: 43 евро/възрастен, 28 евро/дете до 11.99 г.
Вечерята продължава около 3 ч.; вечеря на бюфет, аперитив, музика на живо.

Целодневна екскурзия до Дрезден- Цена на човек: 72 евро / турист
Дрезден е един от най-красивите градове в Германия. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език и разглеждане центъра на Дрезден. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. По време на разходката се разглеждат основните забележителности: Дрезденската църква „ Фрауенкирхе“ , бароковия дворец „ Цвингера“ , състоящ се от 4 здания. В двореца се помещава Дрезденската картинна галерия „Старите майстори“, където могат да се видят произведения на Рафаело, Тициан, Рембранд и др. (входна такса за посещение на двореца не е включена, възможно е в свободното време по желание) и църквата „ Хофкирхе“. Свободно време за разглеждане на Коледния базар, картинната галерия и пазаруване.
В цената не са включени входове, туристите посещават галерии и музеи в свободното си време. Екскурзията продължава около 10-11 часа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.