ЧЕХИЯ- Карлови Вари- Чешки замъци- Златна Прага, 25-30 август!✈

КАРЛОВИ ВАРИ –ЧЕШКИ ЗАМЪЦИ – ЗЛАТНА ПРАГА
Красотата на Чехия- Обиколна програма с обслужване на български език
Дати: 25.08.2019 – 30.08.2020
6 дни, 5 нощувки
Цена: от 999 лв.
Ще  посетите най-интересните замъци на Чехия:
Бечов над Теплоу, със съкровището на Св. Маур. ♥ Хлубока – най-романтичният чешки замък. ♥ Чешки Крумлов – с уникалната бална зала и Златна колесница.
♥ Запазена е и пълната екскурзионна програма в Прага.
♥ Не сме забравили и Карлови вари – СПА перлата на Чехия.

ЧЕХИЯ

ПРОГРАМА

25 август вторник
Отпътуване  с редовен полет на а/к България Еър за Прага в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора.
Трансфер до Карлови вари с редовен транспорт. Пристигане около 15.00. ч. Настаняване в хотел Kavalerie 3*, централно разположен в историческия център на Карлови вари.
Кратка пешеходна разходка. Свободно време. Нощувка.

26 август сряда
Закуска.
Пешеходна обиколка на Карлови вари: Музеят на Ян Бехер, хотел Термал, Парка на Дворжак, Колонадите, Площада със Стария и Новия театър, хотел Пуп. Свободно време за обяд. Обиколката продължава през луксозната вилна част с православната църква Св.Св.Петър и Павел.
По желание: разходка с минижелезницата до кула Диана, от чиято тераса се открива живописна панорама към цялата местност /билет за железницата – 90 крони двупосочно/. Нощувка.

27 август четвъртък
Закуска. Свободно време.
11.00.ч – отпътуване за замъка Бечов на Теплоу /на 23 км/, пленяващ със своето водно огледало, средновековен интериор и мощите на Св.Маур, на второ място по значимост след Чешкото съкровище, съхранявано в Св.Вит. Разглеждане на експозицията /около час, входът се заплаща на място/. Свободно време за обяд.
15.00.ч – отпътуване за Чешке Будейовице – южната столица на Чехия./210 км/. Настаняване в хотел Adler 3*, централно разположен. Свободно време. Нощувка.

28 август петък
Закуска.
8.00.ч-отпътуване за Чешки Крумлов /30 км/. Чешки Крумлов е един от най-красивите градове на Чехия, паметник на ЮНЕСКО.Едночасова обиколка с местен екскурзовод: апартаментите от времето на барока и Ренесанса, залата със Златната колесница, Балната зала, изписана със 131 изображения в карнавални костюми, някои от които се използват и до днес и др.,входът се заплаща на място. Свободно време за обяд.
Отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу, седми по красота в света. Обиколка на замъка: представителните апартаменти на фамилия Шверценберг, пищно украсени с уникални дърворезби, витражи и полюлеи,сутрешната приемна, работния кабинет, библиотеката, чайната гостна, ловната трапезария и др., входът се заплаща на място.
16.00. ч – отпътуване за Прага /170 км/. Настаняване в хотел Beranek 3*, централно разположен. Нощувка.

29 август събота
Закуска.
9.00.ч – пешеходна обиколка на Стария град на Прага: улица На Пришкопи, която разделя Стария и Новия град, Кметството с Барутната кула,улица Целетна с кубичната къща на Гончаар и Ориент кафе, Плодовия пазар със Ставовския театър, Карловият университет. Продължаване по тесните улички към еврейския квартал, базиликата Св.Яков, църквата Св.Богородица Тинска, до Площада на Стария град с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт.
Свободно време.Нощувка. 

30 август неделя
Закуска. Освобождаване на стаите.
Пешеходна екскурзия в Мала Страна /необходимо е ползване на градски транспорт: Ще видите Страховския манастир с най-старата библиотека в Европа /вход по желание 5 евро/, Лоретата с уникалното Пражко слънце /вход 8 евро/, Пражката крепост – емблема на Прага и катедралата Св.Вит, Малостранския площад с църквата Св.Николай, Чешкия сенат, църквата Св. Дева Мария Победителка с Детето на Прага. Необходимо е ползване на градски транспорт.
13.45.ч- трансфер до летище. 16.25 ч – излитане за София с полет FB 302, пристигане в 19.15 ч. в София.

Пакетна цена на турист:

Пакетна цена на турист Двойна стая Трети турист на доп. легло*   Единична стая*
Хотели 3* и 4*
на запитване
       999 лв          949 лв      1200 лв

В пакетната цена се включва:
самолетен билет София – Прага – София на а/к България Еър с летищни такси и , трансфери по програмата;
5 нощувки и 5 закуски в стандартни двойни стаи в хотели 3*;
описаната екскурзионна програма с екскурзовод на български език;
2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език;
представител на туроператора по време на пътуването;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.* Внимание: всички туристи навършили и над 66 години, доплащат задължително  9 лв за застраховка  към пакета.
В цената не се включват:
входни такси всички замъци и обекти, разглеждани по програмата /около 40 евро, заплащат се на място/;
обяди, вечери;
лични разходи.
Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.
Описание на хотелите:
Хотел Kavalerie 3* в Карлови вари- Семеен хотел, в самото сърце на Карлови вари, в пешеходната зона, в близост до основните забележителности и магазини. Всички стаи разполагат с безплатен безжичен интернет, баня, телевизор,сешоар.
Хотел Adler 3* в Чешке Будейовице- Първият семеен хотел в Чешке Будейовице, в тих район на 10 минути от историческия център.В хотела има денонщна рецепция, бар, ресторант, лятна тераса. В стаите:телевизор, хладилник,безплатен интернет.
Хотел Adria 4*в Прагаизцяло реновиран, в историческа сграда в класически стил, с градина, на самият Вацлавски площад, в сърцето на Прага. В хотела:24 часа рецепция, безплатен високоскоростен  интернет. В стаите: климатик,телевизор,сешоар..
Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 12 човека.Срок за уведомление – 14 август 2020
Условия за записване:
депозит от 50 лв при записване;

доплащане – 10 дни преди отпътуване.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 10 дни преди датата на пътуване, дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 10 до 0 дни преди датата на пътуването, не му се възстановяват никакви суми.
В случай на възникване на неблагоприятна епидеомиологична обстановка в Чехия или България, която застрашава здравето на пътниците и възпрепятства изпълнението на програмата, програмата ще се анулира и сумите внесени от туристите ще бъдат възстановени в 7 дневен срок от крайната дата на пътуване

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.