БЪЛГАРИЯ- СВЕТИТЕ МЕСТА НА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ- 27 септември ! Тръгване от Велико Търново🚌

СВЕТИТЕ МЕСТА НА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ
Дати: 27.09.2019
3 дни, 2 нощувки
Маршрут: Стобски пирамиди – Рилски манастир – Сандански – Рупите – с. Златолист – Роженски манастир – Мелник

ПРОГРАМА
Първи ден: 
Отпътуване от Велико Търново/Сливен рано сутринта по посока село Стоб и природната забележителност Стобски пирамиди. По живописна екопътека се стига до върха на пирамидите, от където се открива прекрасен изглед към цялото Рилско корито, реката, подстъпите към Рилския манастир и снежните планински върхове. Продължаване в посока Рилски манастир – един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица, на 1147 м надморска височина. Свободно време за разглеждане на манастира. Отпътуване за Сандански – „най-топлият град в България”.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.Втори ден: 
Закуска. Отпътуване за местността Рупите, известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга, привличащо хиляди поклонници и туристи. Разглеждане на храм-паметника „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г., наричан църквата на Ванга. Тя е построена със средства, предоставени от Ванга, и е интересна заради различните си стенописи, дело на известния български художник Светлин Русев. Продължаване за с. Златолист – малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина, което е посещавано от хиляди български и чуждестранни туристи заради църквата „Св.Георги”. Тя е построена през 1857 г. и в началото на ХХ век там е живяла пророчицата Преподобна Стойна. Петричката ясновидка Ванга е единствената наследница на Преподобна Стойна. Отпътуване за Роженския манастир „Свето Рожество Богородично” – най-голямата обител в пиринския край и един от средновековните български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. Разглеждане на манастирския комплекс. Продължаване за Мелник и разходка в най-малкия град в България (с 208 жители), скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Посещение на Кордопуловата къща – архитектурно-художествен и исторически паметник от средата на 18 век и най-голямата възрожденска постройка у нас, принадлежала на богатия мелнишки род Кордопулови, занимаващи се с винопроизводство. Възможност за посещение на музея на виното в Мелник, в който може да дегустирате 4 вида вино (един вид бяло и три вида червени вина). Свободно време.
Връщане в Сандански. Вечеря. Нощувка.Трети ден: 
Закуска. Свободно време и разходка в Сандански. Градът разположен амфитеатрално върху крайните югозападни склонове на Пирин планина по долното течение на река Санданска Бистрица. Географското му разположение по средата между Кресненското и Рупелското дефилета е предпоставка за изключително благоприятните му климатични особености. Въздухът в Сандански е с най-ниското съдържание на алергени в цяла България и с това е световноизвестен, като естествена лечебница и балнеокурорт. Около обяд отпътуване за Велико Търново/Сливен. Пристигане вечерта.

Цена от Велико Търново: 173 лв.
Цена от Сливен: 180 лв. 

Цената включва: 
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Сандански;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва: 
• Входни такси на посещаваните обекти:
Рилски манастир:
Църковно-исторически музей: Възрастни – 8 лв. , Учащи – 1 лв. , Семейство (двама възрастни и деца) – 3 лв. , билет за един възрастен и 1 лв. билет за едно дете.
Хрельова кула, Етнографски музей и възрожденски гостни стаи, Манастирско стопанство: Възрастни – 5 лв. , Учащи – 1 лв. , Семейство (двама възрастни и деца) – 3 лв. , билет за един възрастен и 1 лв. билет за едно дете.
Кордопуловата къща – 3,50 лева (разглеждане + дегустация на 1 вид вино) – Музей на виното – 5 лева (включва дегустация на 4 вина)
• Разходи от личен характер.
Входните такси са с ориентировъчен характер! 

Цената е валидна при минимум 35 плащащи. 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за резервация:
Депозит- 30 %;
Доплащане – до 15 дни преди отпътуване;

Необходими документи – международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.