ШРИ ЛАНКА- НОВА ГОДИНА! Природа, традиции и паметници на ЮНЕСКО!  ✈

НОВА ГОДИНА В ШРИ ЛАНКА: природа, традиции и паметници на ЮНЕСКО!

 ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА И ПЛАЖ НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН!
ПРОГРАМА

1 ден (26.12.18 г.) София – Доха
Отпътуване от София в 22.45 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 04.35 ч.

2 ден (27.12.18 г.)  Коломбо  – Сигирия (около 150 км, трансферът е около 3.30 ч.)
Излитане за Коломбо в 09.10 ч. и кацане в 16.35 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела в района на Сигирия. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден  (28.12.18 г.) Сигирия – Полонаруа
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до два от обектите, попадащи в т.н.  Златен триъгълник, едни от най-впечатляващите забележителности на UNESCO на територията на Шри Ланка. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия – древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден (29.12.18 г.) Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата, е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила и накрая разходка из Кралската Ботаническа Градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) – последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най – важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел в Канди. Вечеря. Нощувка.

5 ден  (30.12.18 г.) Канди – Пинавела – Панадура/Бентота
Закуска. Отпътуване за Панадура/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Панадура в провинция Бентота и настаняване в хотел. Провинция Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на острова и е считана за най-красивия курортен район на страната. Плажовете, тропическата растителност и тюркоазеносините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

6 ден (31.12.18 г.)  Панадура/Бентота Балапития – Гол (екскурзия по желание)
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозападното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в хотела.
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ с включени напитки. Нощувка. 

 • Old Arrack – дестилирана алкохолна напитка, традиционна за азиатския континент и особено Шри Ланка, произведена от ферментиралия сок на кокосови цветя, плодове, захарна тръстика нили червен ориз.
 • Rockland Gin – висококачествен джин, местно производство
 • Rockland Rum – висококачествен ром, местно производство
 • Celebration vodka – празнична водка, местно производство
 • V&A whisky – висококачествено уиски, местно производство
 • Ritz Brandy – вискококачествено бренди, местно производство
 • Local Beer – местна бира

Забележка: Напитките се сервират под формата на празнични шотове, а не в бутилки и само между 20.00-23.00 ч.

7 ден  (01.01.19 г.) Панадура /Бентота
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и водни занимания. Вечеря. Нощувка.

8 ден  (01.01.19 г.) Панадура /Бентота – Коломбо
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Освобождаване на хотела до 12.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. В късните следобедни часове отпътуване за Коломбо. Пристигане и начало на вечерна панорамна обзорна обиколка, която предвижда английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, холандската църква /отвън/, построена през 1749 г., площада на Независимостта, както и Международния Конгресен център и Кметството. Продължаване за летището в Коломбо за полет за Доха след полунощ в 03.00 ч.

9 ден (03.01.19 г.) Доха – София
Кацане в Доха в 06.10 ч. Полет за София в 06.55 ч. Кацане на аерогара София в 11.15 ч.

КРАЙНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ с включени летищни такси:  3197 лв.
Ранни записвания: отстъпка 110 лв. до 27.08.2018 г.

Цената включва:
самолетен билет София – Доха – Коломбо – Доха – София;
летищни такси;
6 нощувки в хотели 4****, от които 2 – в района на Сигирия, 1 – в Канди, 3 – Панадура/Бентота;
6 закуски, 5 обикновени вечери
в хотели/местни ресторанти;
1 празнична Новогодишна вечеря с включени напитки;
всички трансфери по програмата, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата;
всички входни такси за посочените обекти;
туристическа програма на български език- посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO), посещение на Кралската Ботаническа градина и на традиционно представление в Канди, посещение на резервата за слонове в Пинавала, вечерна туристическа обиколка на Коломбо, водач – преводач от агенцията.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Допълнителни екскурзии /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/:
еднодневна екскурзия до Сигирия и Полонаруа – 85 EUR при мин. 10 тур. с включени входни такси за посещаваните обекти /групата се придружава от българския водач/;
eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 тур. с включени входни такси за посещаваните обекти /групата се придружава от българския водач/.

 

Предложения за свободното време по време на престоя в хотела в Панадура /изисква се предварителна заявка, плащането е в брой на място/:

 • Разходка с кану – 1 час (цена: 25 USD на турист). Релаксираща разходка с кану със собствено темпо в спокойните води река Бентота, из невероятната тропическа растителност на мангровите гори/.
 • Риболов в лагуната – 2-3 часа (цена: 90 USD на турист при мин. 4 тур.). Риболов в лагуната – мястото, където реката се среща със солената вода на океана, привлича със зашеметяващото разнообразие от риби. Лагуната е изключително красива и предлага риболов в спокойни води, край брегове с тропически дървета, обитавани от пъстри
  представители на птичия свят. За да имате най-голям шанс за богат улов, предлагаме ранни сутрешни или късни следобедни часове за риболов.
 • Речен круиз по река Бентота – 2-3 часа (цена: 45 USD на турист при мин. 5 тур.). Круиз надолу по третата по големина река в страната, където ще се запознаете с типично селския начин на живот и може би, ако имате късмет, бихте могли дори да станете свидетели на традиционна сватбена церемония. Плавайки през  мангровите гори, ще се насладите на богатата растителност и разнообразие от типични за района видове птици. Круизът продължава 2-3 часа с възможност за сутрешни или следобедни часове на отплаване.

Намаление за:
дете с 2-ма възрастни на допълнително легло – 457 лв.
3-ти възрастен – 79 лв.

Доплащане за:

 • единична стая – 749 лв.
 • медицинска застраховка с покритие 25000 EUR – 20 лв., за лица над 65 г. –  30 лв., над 70 г. – 40 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 79 лв.
 • виза за Шри Ланка – 35 USD (полага се на място при влизане в страната).
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/.

Примерни хотели, предвидени по програмата:
хотел Amaya Lake – 4* (https://www.amayaresorts.com/amayalake/) или подобен в района на Сигирия;
хотел Amaya Hills -4* (https://www.amayaresorts.com/amayahills/) или подобен в района на Канди, /Дамбула;
hotel Pegasus reef – 4* (http://www.pegasusreefhotel.com/) или подобен в Коломбо;
Royal Kandyan Hotel– 4* (https://www.royalkandyan.lk/) или подобен в Канди;
хотел Jie Jie beach by Jetwing – 4* (http://www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/) или подобен в Панадура/Бентота.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.