РУСИЯ- САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА по време на белите нощи- Към Русия с любов!✈

САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА по време на белите нощи
Дати: 21.06.2019- 8 дни, 7 нощувки

Към Русия с любов!
Най-доброто време за посещение са Белите нощи, когато слънцето се спуска на не повече от 9 градуса зад хоризонта и вечерния сумрак се слива със сутрешния!
Санкт Петербург – не прилича на никой друг град, достатъчно уникален, интересен, столица на Руската империя в продължение на повече от два века, с исторически център, включен в списъка на ЮНЕСКО.
Москва – внушителна , невероятна смесица от култури, история с противоречиви интереси, националности и цветове, украсени с типичната руска веселост.
Наистина си заслужава да се види!

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН: 21.06.2019 СОФИЯ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево – 2 в 15:35ч.
Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 22.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор.
Свободно време за обяд.
Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура – само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. По това време се провежда празник на завършващите средно образование и техните родители -„Алье паруса”. Цари празнична атмосфера в целия град, вечерта има светлинно шоу, музика и завършва с идването на платноходка с алени платна платна по Нева. Организира се на площада и в района на Нева, включват се и многобройните туристи. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 23.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ЦАРСКОЕ СЕЛО – САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Нощувка.
По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид – бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
По желание: Разглеждане на Юсуповски дворец – едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.
По желание: Нощен тур „Белите нощи” с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и цветовете на феноменалното полярно сияние.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 24.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ПЕТЕРХОФ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.
Вечерта по желание:
Посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург ИЛИ Посещение на фолклорно шоу.
ПЕТИ ДЕН: 25.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ – МОСКВА
Закуска. Отпътуване за Москва със скоростния влак “Sapsan”, пътуването е около 4 часа.
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а – известния търговски дом в Русия, храма на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: 26.06.2019 МОСКВА
Закуска. Екскурзия в Кремъл/ на български език/- архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. Свободно време за разходка в района на „Стария Арбат”. Нощувка.
По желание: Посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър ИЛИ посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.
СЕДМИ ДЕН: 27.06.2019 МОСКВА
Закуска. Посещение на Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Следва пешеходна разходка в историческата част на Москва. Разказ за московското метро и за неговите великолепни станции – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др. Свободно време. Нощувка.
По желание: Разходка в района на ВДНХ – уникален архитектурно – парков ансамбъл,който е построен за достиженията на селското стопанство по време социализма. Има палати на всички бивши републики в традиционния стил, най-забележителни са двата фонтана – „Дружба на народите” и „Каменното цвете”,които са реконструирани през миналата година.Тук се намира и музея на космонавтиката.
По желание: Разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина и се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и др.
ОСМИ ДЕН: 28.06.2019 МОСКВА – СОФИЯ
Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с Аерофлот в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ- РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.02.2019г.
ДАТА Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете 2-11.99г. на доп. легло
21.06.2019 2450  лв. 2850 лв. 2200 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург, Москва – София с полети на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг., ръчен багаж 10 кг.;
Летищни такси 359 лв към 05.12.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
Трансфери и транспорт с туристически автобуси;
4 нощувки със закуски на блок маса в хотел хотел „Vera“ 3+* в Санкт Петербург в стаи стандарт плюс или подобен;
3 нощувки със закуски на блок маса в хотел „Beta“ 3* в Москва в стандартни стаи или подобен;
Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
Посещение на Ермитаж;
Билет за скоростния влак „Sapsan” Петербург- Москва (продължителност 4 ч);
Панорамна обиколка на Москва с посещение на катедралата „Василий Блажени „и храма „Христос Спасител“ ;
Посещение на Третяковската галерия;
Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и  Благовещенската църкви и Оръжейна палата”;
Обработка на документи за руска виза;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
Слушалки по време на туровете с екскурзовод.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа руска виза – 120 лв. за български граждани;
Круиз по река Нева „Белите нощи“ – 80 лв. на човек при минимум 15 души;
Посещение на балет в Петербург (информация при запитването);
Посещение на фолкорно шоу в Санкт Петербург;
Посещение на традиционен ресторант в Москва или Санкт Петербург;
Входни такси:
– Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид – 700 рубли, деца до 18 г. и студенти – 500 рубли;
– Входна такса за музея на Фаберже – 450 рубли (аудиогид – 150 рубли);
– Входна такса за Спас на Крови – 250 рубли, деца до 18 г. и студенти – 50 рубли;
– Входна такса за църквата „Св.Петър и Павел“ – 450 рубли, деца до 18 г. и студенти – 250 рубли;
Круиз по река Москва;
Посещение на спектакъл в Болшой театър;
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ – Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка ;
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. – 25 лв.;
Разходи за лични нужди.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
Депозит 50% на човек при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
– до 60 дни преди датата на полета: без неустойка ;
– от 59 до 30 дни: 500 лв. на човек;
– от 29 до 22 дни: 1100 лв. на човек;
– под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Виза –
стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център е 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат – 3,5×4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България!
Минимален брой за осъществяване на програмата – 25 души.
В случай, че този брой не бъде набран най-късно – 35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената (при група от 20 до 24 туриста се доплаща – по 80 лв. на човек).
Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата.
Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.
Език на извършване на туристическите услуги и екскурзиите: водач на български език.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Към 05.12.2018 г. курсът на рублата към лева е 1 € = 69 рубли и този курс е заложен в програмата на екскурзията. При увеличение на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото си да промени цената па пакета при доплащането.
Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Часовете на полетите са в местно време.
Часово време: България – 12:00ч., Москва, Санкт Петербург – 13:00ч.
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
Санкт Петербург- Hotel Vera 3*
Местоположение:
 Hotel Vera се намира в историческия център на града, на пешеходно разстояние от Невский проспект, Московската гара, Таврическата градина  и др. забележителности. Разположен е в уникална сграда в стил Арт Нуво от 1903 година.
Хотел: Гостите се чувстват уютно и комфортно в елегантната обстановка. Хотелът разполага със 70 стаи, ресторант, бар, казино, Спа център със сауна, парна баня, малък фитнес; библиотека,  зала за тенис на маса, бизнес център. В ресторанта има възможност да се поръча вечеря.
Настаняване: 
Стаите имат климатик, телевизор, WIFI, малък хладилник, сейф,  ютия и балкон. В банята има сешоар, тоалетни принадлежности и добре осветено огледало.
Москва- Izmailovo Beta Hotel 3*
Местоположение: Хотелът е с изключително удобна локация, намира се близо до парк Измайлово, на 3 минути пеша от Метро станция Партизанская. Инфраструктурата на хотел Izmailovo Beta  е много развита и предлага добри условия за почивка и бизнес едновременно.
Хотел: Хотелът е част от Хотелския комплескс Измайлово – най-големият комплекс в Европа. Ресторантът на хотела предлага селекция от традиционни руски и европейски ястия, а в кафенето се предлагат изкушения от хотелската пекарна. Също така хотелът разполага и с конферентна зала.
Настаняване: Хотелът предлага стандартни стаи, уютно декорирани с хладилник, телевизор, безплатен WIFI и собствена баня със сешоар.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.