РУСИЯ- МОСКВА – ПОДМОСКОВНИЕ ВЕЧЕРА !✈

МОСКВА – Подмосковние вечера!
Дати: 11.06.2019- 16.06.2019
6 дни / 5 нощувки

Необятна, разнолика, вълшебна – каквото и да кажем за Русия ще е малко! Най-голямата държава в света, чиито брегове „се къпят“ от 12 морета и 3 океана, се простира на два континента и граничи с цели 14 държави. Русия е невероятно различна от всяка друга страна на планетата: тук ще откриете безкрайната пустош на тундрата, безлюдието на Сибир (регион, заемащ цели 9% от земната територия!), най-дълбокото езеро в света Байкал, величествените Кавказки планини и още безброй природни чудеса. Ярък контраст представляват двата най-големи и безспорно най-красиви градове Москва и Санкт Петербург. Единият е забързаната столица на Руската Федерация и неин търговски и финансов център. Богатата история на Москва личи от всеки всяка сграда и площад, от всеки музей и галерия. Санкт Петербург пък е известен като Венеция на Севера, заради своите подредени канали и бързата Нева, която тече през сърцето му. Впечатляващата му архитектура носи белега за времената, в които градът е бил столица на империята в продължение на повече от два века.

ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН: 11.06.2019 СОФИЯ – МОСКВА
Излитане от София Терминал 2 в 12.25ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево- 2 в 15.35ч. Посрещане и трансфер до хотелa. Настаняване. Нощувка.
По желание: Разходка по една от най-старите улици на Москва – „Арбат”, датираща от 15 век. Тук през 17 и 18 век са живели най-богатите хора на Москва, тя е дълга около 1000 м. Има много исторически сгради и паметници – на принцеса Турандот, поета Булат Окуджава, музея на Пушкин, много магазини и приятни заведения, където можете да изпиете по един традиционен чай или водка с хайвер.
ВТОРИ ДЕН: 12.06.2019 МОСКВА
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а – известния търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа).
След това посещение на Третяковската галерия – една от най-добрите руски художествени колекции, създадена от мецената Павел Третяков с екскурзовод – разглеждане на произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Нощувка.

По желание: Романтична разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина. По време на разходката се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и много други забалежителни сгради.
ТРЕТИ ДЕН: 13.06.2019 МОСКВА
Закуска. Екскурзия в Кремъл/ на български език/ – основната атракция на Москва, все още е цитадела, заобиколена със стена от символичните червени тухли, охрана все още пази портите, ровът също съществува. Зад стените се пазят всички шедьоври – Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор,дворцовия площад, мавзолея на Ленин. Кремъл остава основния политически център на Русия, от неговите палати са управлявали царете на Русия – Иван Грозни, Борис Годунов, както и първите владетели от династията Романови. Посещение на Оръжейната палата – музей – съкровищница, част от Кремълския дворец, където се съхраняват царски скъпоценности, облекла, корони ….(продължителност около 4-5 часа). Свободно време. Нощувка.
По желание: Пешеходна разходка в историческата част на Москва или с московското метро за да разгледате неговите великолепни станции – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др.
По желание: Посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14.06.2019 МОСКВА
Закуска. Целодневна екскурзия до Сергиев Посад – центърът на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение на най-големия мъжки православен манастир „Сергиева лавра“, включен през 1993 г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия. Манастирът е основан през 1340 г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. Връщане в Москва. Нощувка.
По желание: Посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.
ПЕТИ ДЕН: 15.06.2019 МОСКВА
Закуска. Екскурзия до Царицино – дворец с голям парк, построен от Екатерина II през 1776-1796 г. Намира се в южната част на Москва. Смята се за образец на стила ” руска псевдоготика”. През 1984 г. е включен в музей-резерват Царицино, който включва и някои съседни местности, като Царицински езера. След това се посещава Коломенское – парково – архитектурен комплекс, построен от княз Василий III, намира се съвсем наблизо. Тук е идвал често и младия Петър I, но най-любимо това място става за семейството на цар Алексей Миахйлович. По негово време се построява дървения дворец с 270 помещения, църквата и други постройки. Връщане в хотела. Свободното време. Нощувка.
По желание: Разходка до ВДНХ – уникален архитектурно – парков ансамбъл, който е построен за достиженията на селското стопанство по време социализма. Има палати на всички бивши републики в традиционния стил, най-забележителни са двата фонтана – „Дружба на народите” и „Каменното цвете”, които са реконструирани през миналата година. Тук се намира и музея на космонавтиката, помещаващ се под гигантски паметник, представляващ излитаща ракета в космоса.
ШЕСТИ ДЕН: 16.06.2019 МОСКВА – СОФИЯ
Закуска- сух пакет. Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с Аерофлот в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 1815 лева
Възрастен в единична стая 2088 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Москва / Москва – София  с  включени летищни такси;
5 нощувки със закуска в хотел  „Peking”  4*  в   стандартни стаи;
Трансфери летище-хотел-летище;
Панорамна обиколка на Москва с автобус и пеша;
Пешеходна обиколка на Кремъл;
Посещение на Оръжейната палата;
Посещение на Третяковската галерия;
Еднодневна екскурзия до Сергиев посад;
Еднодневна екскурзия до Царицино и Коломенское;
Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
Екскурзовод на български език в Москва;
Слушалки по време на туровете;
Обработка на документи за руска виза;
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа руска виза – 120 лв. за български граждани;
Посещение на традиционен ресторант в Москва;
Круиз по река Москва;
Посещение на спектакъл в Болшой театър;
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ – Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка;
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. – 25 лв.
Разходи за лични нужди.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
Депозит 50% на човек при резервация.
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
– до 60 дни преди датата на полета: без неустойка;
– от 59 до 30 дни: 500 лв. на човек;
– от 29 до 22 дни: 1100 лв. на човек;
– под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Виза – стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център е 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат – 3,5x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България!
Минимален брой за осъществяване на програмата – 25 души.
В случай, че този брой не бъде набран най-късно – 35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената (при група от 20 до 24 туриста се доплаща – по 80 лв. на човек).
Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата.
Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.
Език на извършване на туристическите услуги и екскурзиите: водач на български език.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Към 05.12.2018 г. курсът на рублата към лева е 1 € = 69 рубли и този курс е заложен в програмата на екскурзията. При увеличение на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото си да промени цената па пакета при доплащането.
Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Часовете на полетите са в местно време.
Часово време: България – 12:00ч., Москва – 13:00ч.
Хотел Пекин 4*, Москва
Местоположение: Хотел Пекин се намира в сърцето на Москва (само на пресечка разстояние от главната улица на града: Тверская), непосредственно до Московския кремъл, Червения площад и най-известните театри, музеи и културни забележителности на града: концертна зала Чайковски, Болшой театър, театър Моссовете, Планетариум, Московски зоопарк, национален консорциум за музикална култура Глинка, къща-музей Булгаков. Хотелът е в непосредствена близост до метростанции Маяковская и Пушкинская.
Хотел: Разпознаваемата сграда на хотел Пекин е архитектуреният паметник на сталинския класицизъм. Хотелът запазва своята история и традиция в хотелиерството, от 1956 г. насам, като едновременно подобрява своите съоръжения и услуги в съответствие с всички съвременни изисквания.
Настаняване: Хотелът разполага със 150 стаи за гости. Всяка стая има индивидуален дизайн, който елегантно подчертава таваните с височина до 4,5 метра, исторически корнизи и огромни прозорци с изглед към площада и вътрешния двор на комплекса. Стените в стаите са украсени с оригинални пейзажи и живописи на съветски художници от 1940-1950 година. Стаите за гости са оборудвани с всичко необходимо за приятен и комфортен престой, както и за настаняване на бизнес пътници. Безплатен wi-fi достъп е на разположение във всички стаи и фоайето на хотела.
Услуги: Хотелът предлага на своите гости:  5 конферентни зали,  бизнес център, фитнес, ресторант на европейската кухня, спортен бар със спортни предавания, уютен лоби- бар.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.