Добърско- Банско- Ковачевица- Лещен- Пещера- Пловдив- ПЛАНИНСКА МАГИЯ, 17 – 19 май🚌

ПЛАНИНСКА МАГИЯ
Добърско – Банско – Ковачевица – Лещен – Пещера – Пловдив

17. 05- 19.05.2019 г.
3 дни, 2 нощувки

Резултат с изображение за добърско

Пакетна цена 141 лв.

Програма

17.05- Първи ден
Отпътуване от Велико Търново рано сутринта.
Пристигане в Добърско. Най-популярната туристическа забележителност в селото е християнският храм „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, построен през 1614 г. Църквата привлича вниманието с изключително ценните си стенописи и икони, които се отличават с голямо майсторство и с използването на нетрадиционни мотиви. Необичайните похвати, използвани от зографите, са причина някои хора да виждат в изографисаните стени изображение на Иисус Христос в космически кораб.
Продължаване към Банско. Разглеждане на Историческият музей, който е част от музейния комплекс „Банско“. Той обхваща едни от най-значимите културно-исторически забележителности на града. Посещение на постоянната иконна изложба, експонирана в най-старата сграда в Банско, Рилския метох от 1749г. Разглеждане на Църквата  „Света Троица“ Построена е през 1835г. В духа на Банската художествена школа са всичките стенописи, дърворезби и архитектурните решения. В църквата са творили едни от най-изтъкнатите нейни представителите като Велян Огнев и Димитър Молеров. В двора има кула-камбанария, която е висока 29,50м  и е изработена от майтор Григор Доюв. През 1865г. в кулата е поставен часовников механизъм, който е направен от Тодор Хаджираданов. Така „Света Троица“ се превръща в архитектурен образец от миналото, съчетал функциите на църковна камбанария с градски часовник.
Настаняване в хотел. Нощувка.

18.05- Втори ден
Закуска.
Отпътуване за село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Продължаване към село Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Разходка в селото.
Отпътуване за Огняново – живописен балнеоложки курорт, разположен на десния бряг на река Канина, в подножието на родопския рид Дъбраш. Минералната вода в Огняново се събира от седем минерални извора и един сондажен кладенец. Тя е с температура от 35 – 39,5°C и ниска минерализация, подходящи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични, гинекологични и урологични заболявания.
Настаняване в хотел. Нощувка.

19.05- Трети ден
Закуска.
Отпътуване за Пещера. Разглеждане на античната крепост Перистера. Крепостта е съхранила в себе си историята и духа на няколко епохи. Предполага се,че това е било първото поселище на тракийското племе беси,живяло тук преди повече от 2000 години. Свободно време в Пловдив.
Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.

 Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Две нощувки и две закуски;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти.

Условия за резервация:
Депозит- 30 %;
Доплащане – 15 дни преди отпътуване;

За информация, програма и записване:
Туристическа агенция ” Ка Груп 59″ 

гр. В.Търново, бул. “България”27,  тел. 0887 887 099; 0882 28 58 78