КИТАЙ- ПЕКИН, СУДЖОУ, ШАНХАЙ- ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС✈

Суджоу

ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ
ПЕКИН – СУДЖОУ – ШАНХАЙ-ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС…
17.03 – 25.05.2019 г.
9 дни/ 6 нощувки
София – Пекин – Суджоу – Шанхай– София

 • ПОЛЕТ С НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ В СВЕТА
  AIRBUS A380-800 НА АК EMIRATES!
 • 3 НОЩУВКИ В ПЕКИН, 1 НОЩУВКА В СУДЖОУ И 2 НОЩУВКИ В ШАНХАЙ!
 • ВКЛЮЧЕНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗООПАРКА В ПЕКИН ЗА СРЕЩА С ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА КИТАЙ – ПАНДАТА!

Цена с ранни записвания: 1295 евро /2 533 лв.

ПРОГРАМА:
1 ден /17.03.2019/ СОФИЯ – ДУБАЙ
Полет от София с АК Fly Dubai и Emirates в 14:10 ч. Кацане в Дубай в 20:55ч.

2 ден /18.03.2019/ ДУБАЙ – ПЕКИН
Полет от Дубай в 03:20 със самолет Airbus A380-800. Кацане в Пекин в 14:45 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер и настаняване в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* , http://www.jiangxigrandhotel.com/) или подобен. Нощувка.

3 ден /19.03.2019/ ПЕКИН
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекинград с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Градът бързо се променя, тъй като постоянно се модернизира. Ще видите всичко от „Харли Дейвидсън“ и модни бутици до военни изложби в Мемориалната зала на председателя Мао. Въпреки напредъка си, градът оценява своята велика историческа култура и антики. Пекин също така стои като символ на величието, историята, културата и мистиката на Китай.

Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света – Тиенанмън Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. 
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец – един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.
Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли – традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.
Връщане в хотела.
Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» – зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (40 евро/79 лева).Нощувка.

4 ден /20.03.2019/ ПЕКИН
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Ще отидем до зоопарка в Пекин, за да се запознаем с един от най-редките видове, един от символите на Китай – черно-белите мечки, които тук наричат Ин и Ян в козина и възприемат като модел за мир, интелект и хармония – пандите.
Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция.
Свободно време.
Нощувка.

5 ден /21.03.2019/ ПЕКИН – СУДЖОУ
Закуска.
Посещение на Небесния храмтова е един от най-значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света.
Разходка в старата част на Пекин.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Следобед – трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Суджоу. (4 часа), 2’ра класа. Пристигане вечерта в Суджоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел International Conference Center Hotel 4*  (http://hotel.szicc.com/index.php?Locale=en-us) или подобен в Суджоу. Нощувка.

6 ден /22.03.2019/ СУДЖОУ – ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела.
Денят ни ще започне с едно магическо пътуване назад във времето с туристическата ни обиколка в Суджоу и ще завърши с впечатляващия, незабравим и модерен Шанхай. Суджоу е мястото, където древен Китай среща утрешния Китай. Основан през 514 г. пр. Хр., градът се гордее с 2500 години история и безброй древни храмове, дворци, градини, канали и укрепления. Суджоу включва зашеметяващ Гранд Канал и много класически градини.

„Градините на юг от река Яндзъ са най-добрите в света, а градините в Суджоу са най-добрите сред тях.“

Това е стара китайска поговорка, в която можете лично да се убедите, тъй като нашата обиколка започва с посещение на една от най-красивите градини, а именно „Градината на захласа“. Класическите градини датират от династиите Мин и Цин или от 1500-1900 г. Днес около 60 класически градини остават в града, а девет от тях са обявени за световно наследство и градината, която ние ще посетим е именно една от тях. Тя е сложно проектирана, с многобройни пагоди, зали и други сгради. На всеки няколко стъпки се разкрива нова сцена, много от които са оформени от прозорци, скулптури и сгради. Един съвет от нас – гледайте и надолу: всички свързващи пътеки съдържат мозаечни изображения на птици, цветя, дървета и други изображения. Някои от подовите мозайки в градината се казва, че носят добро здраве или богатство, ако ги прекрачите по определен начин. Така че, ако видите други посетители, които се танцуват над плочките, следвайте ги!

Невъзможно е да посетим „Венецията на Изтока“, както наричат Суджоу, без да направим разходка с кораб по каналите на града. Ще имаме възможността да се насладим на прекрасните гледки, автентична архитектура и да усетим хармонията, която цари в този град.

В допълнение към своите зашеметяващи градини и канали, Суджоу е в центъра на знаменитата търговия на коприна в Китай от векове. Ще се запознаем с техниките и изисканата изработка на най-известния износ на Суджоу, когато посетим фабриката за коприна.
За да можем да усетим напълно духа на този невероятен град, ще имаме свободно време, за да опознаем историческата улица – Pingjiang Road. Мостове над реката, къщи с бели стени и черни покриви, построени по каменния път, местните жители… тази улица е олицетворение на традиционния местен живот в Суджоу.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Следобяд се отправяме с автобус към магнетичния Шанхай, който се намира само на около час и половина от Суджоу. Настаняване в хотел Regal Jinfeng Hotel 4* (http://regal-jinfeng-shanghai.hotel-rn.com) или подобен в Шанхай.

7 ден /23.03.2019/ ШАНХАЙ
Закуска. Туристическата обиколка на Шанхай
Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Често наричан като „Перлата на Китай“, Шанхай буквално в превод означава „над морето“. Огромни небостъргачи, Bund, големи търговски центрове, музеи, мултикултурни хора и т.н … това е един приказен град и задължителна спирка, когато посещавате Китай!
Нашият тур започва с посещение на Нефритения Буда и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и градините Yuyuan. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време.
Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/69 лева). Нощувка в Шанхай.

8 ден /24.03.2019/ ШАНХАЙ – ДУБАЙ
Закуска.
Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Шанхай. Не пропускайте да се разходите по една от най-известните шопинг улици в Китай – Нанджин Роуд или да се позабавлявате в Шанхай Дисниленд парк.
Трансфер до летището за полет от Шанхай до Дубай в 23:00 ч. със самолет Airbus A380-800

9 ден /25.03.2019/ ДУБАЙ – СОФИЯ
Кацане в Дубай в 05:15. Полет за София в 09:45 и кацане в София в 13:25ч. 

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА
ЗА РАННИ З
АПИСВАНИЯ ДО 23.12.2018:

На човек в двойна стая

Единична стая

3’ти възрастен

 1295 € / 2 533 лева

 1 455 € /2 846 лева

На запитване

Цената включва:

 • Самолетен билет с AK Fly Dubai и АК Emirates София Дубай София с включени летищни такси към дата 12.2018 – 80 евро/ 157 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
 • Самолетен билет с AK Fly Dubai и АК Emirates с най-удобния самолет за дълги полети AIRBUS A380-800 ДубайПекин / ШанхайДубай с включени летищни такси към дата 12.2018 – 80 евро/ 157 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
 • 6 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4*:
 • 3 н. в Пекин в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (http://www.jiangxigrandhotel.com/) или подобен
 • 1 н. в Суджоу в хотел International Conference Center Hotel 4* (http://hotel.szicc.com/index.php?Locale=en-us) или подобен
 • 2 н. в Шанхай в хотел Regal Jinfeng Hotel 4* (http://regal-jinfeng-shanghai.hotel-rn.com) или подобен
 • Трансфер Пекин – Суджоу с влак (втора класа)
 • 5 обяда в китайски ресторанти
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти
 • Билет за Телевизионната кула в Шанхай
 • Билет за секцията с пандите в зоопарка в Пекин
 • Екскурзоводско обслужване на английски език от местния партньор по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗД”Евроинс”
 • Водач на групата през цялото пътуване при минимум 14 пътуващи

Цената не включва:

 • Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
 • Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (35 $), заплащат се в Китай.
 • Разходи от личен характер
 • Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу – 35 евро/69 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD/149 лв на човек. Заплаща се в България.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД „Евроинс“ – възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Допълнителна информация:
Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD = 1,70 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай. ТО съдейства за изготвянето, попълването и подването на документите.
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане от Китай
Попълване на визов формуляр
1 цветна снимка паспортен формат на бял фон
Лично явяване в посолството за снемане на биометрични данни
Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек
Вид използвани транспортни средстваСамолет, Автобус, Влак, Ферибот – при допълнителна екскурзия до Макао, Кораб – при допълнителна екскурзия разходка по река Хуан Пу.
Полетно разписание:
ЕК 2229 17MAR   SOF DXB    1410 2055              
EK 0306 18MAR   DXB PEK     0320 1445                   
EK 0303 24MAR   PVG DXB    2300 0515+1                  
EK 2228 03MAY   DXB SOF    0940 1325              
Ваксини- Няма медицински изисквания за имунизации
Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 800 евро или 1565 лв
Доплащане 40 дни преди пътуването или 02.2019 г.
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от внесения депозит
 3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет.
Забележка:  
* При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
* Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език.
* Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 14 човека!
* Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма, с полица № 03700100001469 на ЗД Евроинс.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.