ИТАЛИЯ- Празника на детето в Гардаленд!✈️

Празника на детето в Гардаленд
31.05.2019
Подарете незабравимо приключение на любимите си хора!
Посетете невероятно красиви средновековни градове в подножието на Алпите и най-добрият увеселителен парк на Италия – „Гардаленд“.

Датa: Изхранване Човек в двойна стая Налични места
31.05.2019 ВВ 550 лв. На запитване

ДЕН 1: Полет София – Бергамо
Сборен пункт на Летище София, Терминал 1 в 05:40ч. Полетът за Бергамо е в 07:40ч. Кацаме около 08:45ч. местно време.
Насочваме се в посока Милано. Предстои ни обзорно да разгледаме италианската столица на модата с нашия екскурзовод на български език. Най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света е тук! Както и Миланската опера „Ла Скала“ и гигантския мрачен замък Сфорцеско. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия. Привечер ще се настаним в хотела в района на Верона. Нощувка.


ДЕН 2: Верона – Гардаленд или езерото Гарда и Сирмионе: 30 км. / Милано: 100 км.
Закуска. Отпътуваме към езерото Гарда. Разположено между снежнобелите Алпи и изумрудените долини на река По. По  брега му има редица градчета, в част от които ще имате възможност да се разходите, да обядвате, да пиете топъл чай или просто да се полюбувате на красивите гледки.
Тук се намира и най-големият увеселителен парк в Италия – „Гардаленд“, като желаещите ще могат да прекарат цял ден по неговите атракциони. Самият факт, че списание „Форбс“ нареди парка в Топ 5 в света сред най-големите атракционни паркове, говори достатъчно за това какво ще ви предостави това невероятно място. Входният билет ви дава право да ползвате неограничено всички атракциони и влакчета в парка.
Тези, които не желаят да се впуснат в Гардаленд приключение, може да се включат в допълнителния ни тур до градчето Сирмионе, което се намира на брега на езерото. Там ще имате възможност да се качите на корабче и да посетите и другите интересни места в езерото. Нощувка.


ДЕН 3: Верона – Бергамо:
Закусваме и се отправяме за обиколка на Верона. А тя е изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Възможност да се разходите сами или да се включите в допълнителния ни тур – обиколка на града.
Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонил с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли – красиви тесни улички, страховит замък, пъстри фасади и разбира се – къщите на Ромео и Жуиета. А освен всичко друго, във Верона е и най-добре запазения римски овален амфитеатър (като Колизеума в Рим) – ако се чудите как е изглеждал Колизеума отвътре преди 2000 години – просто посетете този във Верона.
Късно следобед отпътуване към Бергамо. Нощувка.


ДЕН 4: Полет Бергамо – София
Закуска, след това се отправяме към летището за полет към България. Излитаме в 09:20 ч. Кацане 12:20 ч  и трансфер от летище София до града, от който сте тръгнали.


Цената включва
Самолетен билет: София – Милано Бергамо – София с АК Уиз Еър;
Ръчен багаж с размери 40 х 30 x  20 см.;
Летищни такси в размер на 25 евро;
Транспорт с автобус;
3 нощувки със включени закуски в района на Верона и Бергамо.
Цената не включва
Трансфер летище – хотел – летище – 30 евро;
Туристическа обиколка Верона – 15 евро;
Туристическа обиколка Милано – 10 евро
Тур „Гардаленд“ – 39 евро / с включена входна такса /;
Екскурзия – Гардаленд и Сирмионе – 20 евро;
Чекиран багаж до 20 кг.;
Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден. Заплаща се на рецепция на хотела.
Трансфери от Вашия град до София и обратно;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
*Доплащането за туристи до 69 години е от 2 лв. на човек на ден. За туристи между 70 и 84 г. е с доплащане от 4 лв. на човек на ден. Туристи на 85 и повече години доплащат 10 лв. на ден.
Условия
Срокове и Условия
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Промени без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт;
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Деца, пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители;
Начин на плащане: депозит в размер на 50 % от пакетната цена и доплащане до 30 дни преди отпътуване;
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и Туроператора не гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане от 14 лв. на човек в посока, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници;
За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по-висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
Настаняването в Тройна/Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора. Туроператорът не може да гарантира, че допълнителното легло ще е стандартно единично.
Ако турист се записва сам и не желае да доплати за единична стая, то се комбинира с лице от същия пол. При записан нечетен брой туристи за комбинация е възможно ползването на тройна стая.
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ е включена в цената на екскурзията или на доплащане в зависимост от условията на конкретната програма. Доплащането за туристи до 69 години е от 2 лв. на човек на ден. За туристи между 70 и 84 г. е с доплащане от 4 лв. на човек на ден. Туристи на 85 и повече години доплащат 10 лв. на ден. Застраховат се български граждани и чуждестранни лица, временно пребиваващи в България. Полицата й е с лимит на отговорност 5 000 EUR. Застраховките се издават от застрахователна компания „Армеец“. Застраховката е в сила по време на пътуването извън България. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката. При пътуване по време на бременност се изисква писмено уверение от лекар, че въпросното лице може да пътува за съответния период и програма. Програмите по направление България не включват застраховка.

Допилнителни екскурзии

Туристическа обиколка на Милано- цена за възрастен 10 евро/ дете 5 евро

В последния ден на екскурзията, тези от вас, които желаят и успеят да станат достатъчно рано могат да се включат в допълнителния ни тур – обиколка на Милано (отпътуване в 7:30 ч). Ще видим най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света – Дуомо. Ще видим митичната опера „Ла Скала“, ще влезем в огромният замък Сфорцеско и ще преминем през първия мол от 19-ти век – две пресичащи се луксозни улици, покрити от стъклен покрив с грандиозен купол.

Посещение на увеселителния парк Гардаленд – цена за възрастен 39 евро/ дете 30 евро

В деня, в който отиваме до парка, всеки от вас има възможност да избере дали да прекара един незабравимо весел ден вътре или ако не желае – да се включи в допълнителния ни тур – Езерото Гарда.

Тези, които изберат „Гардаленд“ могат да се качват на колкото и които влакчета пожелаят на цената на само един билет – входния. Той ви дава право да се возите на любимите си атракциони до пълно изтощение или пък просто да се позабавлявате, гледайки широките усмивки на лицата на децата ви докато те правят точно това. Само разгледайте снимките вдясно, за да се убедите колко забавно може да бъде там и за вас, и за тях самите.
Цената включва:  Билет за Гардаленд


Посещение на езерото Гарда и градчето Сирмионе- – цена за възрастен 20 евро/ дете 10 евро

В деня в който отиваме до парка всеки от вас има възможност да избере дали да прекара един незабравимо весел ден вътре или ако не желае – да се включи в допълнителния ни тур до най-голямото и едно от най-красивите езера в Италия – Езерото Гарда.
Освен с интересната история, то е известно и с красотата си. По  брега му има редица градчета, в част от които ще имате възможност да се разходите, да обядвате, да пиете топъл чай или просто да се полюбувате на красивите гледки.
Ще направим кратка обиколка из китни крайбрежни улички на градчето Сирмионе, достигайки до средновековния замък, който гордо се извисява над всички сгради и разказва за отминалото величие на областта и на най-влиятелната фамилия от този период – дела Скала.
В свободното време желаещите ще се качим на корабче и ще посетим някои от другите невероятни красиви градчета – Малчезине и неговия средновековен замък и извисяващия се връх Monte Baldo, на който може да се качим с лифт и да ни отведе до 1780 метра надморска височина. Гледката която се открива отгоре не може да бъде описана с думи, на длан ще видите най-голямото италианско езеро, обградено от почти всички страни от Алпите!
*корабчетата и лифта се заплащат отделно, на място.

Туристическа обиколка на Верона- – цена за възрастен 15 евро/ дете 7 евро

Когато пристигнем в центъра на Верона, може да се включите в допълнителни ни тур – обиколка на града. Верона е изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време.
Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонил с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли – красиви тесни улички, страховит замък, пъстри фасади и разбира се – къщите на Ромео и Жуиета. А освен всичко друго, във Верона е и най-добре запазения римски овален амфитеатър (като Колизеума в Рим) – ако се чудите как е изглеждал Колизеума отвътре преди 2000 години – просто посетете този във Верона.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.