ИТАЛИЯ- Празника на детето в Гардаленд

Празника на детето в Гардаленд

Комбинирана екскурзия
30.05.2018 – 02.06.2018
4 дни / 3 нощувки
със закуски 

Цена : 491 лв.

Подарете незабравимо приключение на любимите си хора!
Посетете невероятно красиви средновековни градове в подножието на Алпите и най-добрият увеселителен парк на Италия – „Гардаленд“. 

Изберете пакет по Ваш вкус
(Подробности на края на офертата)
Икономичен
пакет
Стандартен
пакет
Премиум
пакет
491 лв. 571 лв. 641 лв.

ПРОГРАМА

1 ДЕН: София – Любляна: 1085 км.
Възможност за трансфер от Вашия град до София. Отпътуваме рано сутринта за столицата на Словения – Любляна. Наричат Словения „Швейцария на Балканите„, богата, чиста, подредена и симпатична. Пристигаме привечер в Любляна и се настаняваме в хотела – може да се включите в допълнителния ни тур – обиколка на града. Ще Ви покажем както живописния център, така и нестандартния артистичен квартал „Метелкова“, където може да се позабавлявате на причудливите и цветни фигури и инсталации и да влезете в истински затвор. Нощувка в Любляна.


2 ДЕН: Любляна – Верона: 351 км.
Закусваме и се отправяме към Италия и Верона. А тя е изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Възможност да се разходите сами или да се включите в допълнителния ни тур – обиколка на града.
Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонил с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли – красиви тесни улички, страховит замък, пъстри фасади и разбира се – къщите на Ромео и Жуиета. А освен всичко друго, във Верона е и най-добре запазения римски овален амфитеатър (като Колизеума в Рим) – ако се чудите как е изглеждал Колизеума отвътре преди 2000 години – просто посетете този във Верона. Нощувка в района Верона.


3 ДЕН: Верона – Гардаленд и езерото Гарда: 30 км. / Милано: 100 км.
Закуска. Отпътуваме към езерото Гарда. Разположено между снежнобелите Алпи и изумрудените долини на река По. По  брега му има редица градчета, в част от които ще имате възможност да се разходите, да обядвате, да пиете топъл чай или просто да се полюбувате на красивите гледки.
Тук се намира и най-големият увеселителен парк в Италия – „Гардаленд“, като желаещите ще могат да прекарат цял ден по неговите атракциони. Самият факт, че списание „Форбс“ нареди парка в Топ 5 в света сред най-големите атракционни паркове, говори достатъчно за това какво ще ви предостави това невероятно място. Входният билет ви дава право да ползвате неограничено всички атракциони и влакчета в парка.
Скоростни влакчета, стремглаво спускащи се лодки в тъмни тунели, 4D приключения, симулация на полет в космоса, приказни земи… Увеселителен парк Гардаленд (Gardaland) е достойна конкуренция на Дисниленд, при това само на 30 километра от приказната Верона. Ако мислите, че децата ви може и да не се впечатлят от Къщата на Жулиета или древната Арена ди Верона, можете да ги заведете на място, създадено специално за тях.
Тук може и да не срещнат любимите си герои на Дисни, но ги очакват не по-малко вълнуващи приключения. Като скоростно бягство от разярен мамут, например. Или влакче на ужасите, на което се возите във виртуална реалност. Открийте древната земя Атлантида или се изправете срещу гнева на фараона Размес….
Освен адреналиновите забавления, в увеселителния парк можете да посетите и Аквариума. Там ще се отправите на пътешествие към дълбините на морето, ще се срещнете с непознати водни обитатели, ще минете през прозрачен тунел, докато над главите ви плуват акули, а в киносалона ще можете да научите повече за океана, обитателите му и опазването му. В специален басейн посетителите могат да докоснат и хайвер от акула (преди малките акули да са се пръкнали) и да разгледат много отблизо различни морски създания.
Тези, които не желаят да се впуснат в Гардаленд приключение, може да се включат в допълнителния ни тур до градчето Сирмионе, което се намира на брега на езерото. Там ще имате възможност да се качите на корабче и да посетите и другите интересни места в езерото. Късно следобед отпътуване към Милано. Нощувка в района на Милано.


4 ДЕН: Разглеждане на Милано и полет за София
Закуска. Тези от вас, които желаят и успеят да станат достатъчно рано могат да се включат в допълнителния ни тур – обиколка на Милано (отпътуване в 7:30 ч.). Ще видим най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света – Дуомо. Ще видим митичната опера „Ла Скала“, ще влезем в огромният замък Сфорцеско и ще преминем през първия мол в света – две пресичащи се луксозни улици, покрити от стъклен покрив с грандиозен купол.
След това се отправяме към летището за полет към България. Излитаме в 13:20 ч. Трансфер от летище София до града от който сте тръгнали.


Цената на пакета включва Икономичен
пакет
Стандартен
пакет
Премиум
пакет
491 лв. 571 лв. 641 лв.
Самолетен билет Милано – София с ръчен багаж Да Да Да
3 нощувки със закуски Да Да Да
Транспорт с автобус Да Да Да
Застраховка Да Да Да
Безжични слушалки за обиколките 3 лв. на ден Да Да
Пътеводител или специална карта на градовете Не Да Да
SMS известяване за часове и събития Не Да Да
Участие в игрите с награди в автобуса и свободното време Не Да Да
Достъп до преносима батерия за вашия смартфон или апарат Не Да Да
Снимка в рамка на цялата група или само на вас Не Да Да
Дъждобран Не Да Да
Участие във Facebook групата на екскурзията Не Да Да
Всеки ден изненада за Вашето дете Не Да Да
Групова изненада за последната вечер Не Да Да
Тур „Любляна“  10 евро Да Да
Тур „Верона“ 15 евро 15 евро Да
Тур „Гардаленд“  24 евро 24 евро Да
Тур „Милано“ 10 евро 10 евро Да
Тур „Езерото Гарда и градчето Сирмионе“  15 евро 15 евро Да
Чекиран багаж до 20 кг. в багажното отделение на самолета Не Не Не
Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден. Не Не Не
Трансфери от Вашия град до София и обратно Не Не Не

Цената включва

ИКОНОМИЧЕН ПАКЕТ – 491 лв.: ​

 • Самолетен билет: Милано – София
 • Ръчен багаж с размери 55 х 40 х 20
 • Летищни такси в размер на 25 евро
 • Транспорт с автобус
 • 3 нощувки със включени закуски в района на Любляна, Верона и Милано
 • Групова застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“

СТАНДАРТЕН ПАКЕТ – 571 лв.: ​
Всичко от Икономичния пакет плюс:

 • Тур „Любляна“
 • Безжични слушалки за обиколките
 • Пътеводител или специална карта на градовете
 • SMS известяване за часове и събития
 • Участие в игрите с награди в автобуса и свободното време
 • Достъп до преносима батерия за вашия смартфон или апарат
 • Снимка в рамка на цялата група или само на вас
 • Дъждобран
 • Участие във Facebook групата на екскурзията
 • Всеки ден изненада за Вашето дете
 • Групова изненада за последната вечер

ПРЕМИУМ ПАКЕТ – 641 лв.: ​
Всичко от Икономичния и Стандартния пакет плюс:

 • Тур „Верона“
 • Тур „Гардаленд“
 • Тур „Милано“
 • Тур „Езерото Гарда и градчето Сирмионе“

*10% от цената за деца до 12г, настанени в стая с двама възрастни

Цената не включва

 • Доплащане за застраховка за лица над 70г.
 • Чекиран багаж до 20 кг. – 84 лв.
 • Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден. Заплаща се на рецепция на хотела.
 • Трансфери от Вашия град до София и обратно

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Туристическа обиколка на Верона
Цена за възрастен-15,00 евро, цена за дете- 7,00 евро
Когато пристигнем в центъра на Верона, може да се включите в допълнителни ни тур – обиколка на града. Верона е изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време.
Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонил с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли – красиви тесни улички, страховит замък, пъстри фасади и разбира се – къщите на Ромео и Жуиета. А освен всичко друго, във Верона е и най-добре запазения римски овален амфитеатър (като Колизеума в Рим) – ако се чудите как е изглеждал Колизеума отвътре преди 2000 години – просто посетете този във Верона.


Туристическа обиколка на Любляна
Цена за възрастен-10,00 евро, цена за дете- 5,00 евро
Наричат Словения „Швейцария на Балканите „, богата, чиста, подредена и симпатична. Пристигаме следобед в Любляна и се настаняваме в хотела. След като се настаним ще имате възможност да се включите в нашия допълнителен тур – туристическа обиколка на града. Ще ви покажем както живописния център около река Любляница, така и нестандартния артистичен квартал „Метелкова“, където може да се позабавлявате на причудливите цветни фигури и инсталации, както и да влезете в истински затвор. Любляна е известна като столицата на Европа с най-много младежко население, така че няма как да не забележите красивите и усмихнати хора, които се разхождат тук.


Посещение на увеселителния парк Гардаленд
Цена за възрастен- 24,00 евро, цена за дете- 21,00 евро
В деня, в който отиваме до парка, всеки от вас има възможност да избере дали да прекара един незабравимо весел ден вътре, или ако не желае – да се включи в допълнителния ни тур – Езерото Гарда.
Тези, които изберат „Гардаленд“ могат да се качват на колкото и които влакчета пожелаят на цената на само един билет – входния. Той ви дава право да се возите на любимите си атракциони до пълно изтощение или пък просто да се позабавлявате, гледайки широките усмивки на лицата на децата ви докато те правят точно това. Само разгледайте снимките вдясно, за да се убедите колко забавно може да бъде там и за вас, и за тях самите.
Цената включва: Билет за Гардаленд


Посещение на езерото Гарда и градчето Сирмионе
Цена за възрастен- 24,00 евро, цена за дете- 21,00 евро
В деня в който отиваме до парка всеки от вас има възможност да избере дали да прекара един незабравимо весел ден вътре или ако не желае – да се включи в допълнителния ни тур до най-голямото и едно от най-красивите езера в Италия – Езерото Гарда.
Освен с интересната история, то е известно и с красотата си. По  брега му има редица градчета, в част от които ще имате възможност да се разходите, да обядвате, да пиете топъл чай или просто да се полюбувате на красивите гледки.
Ще направим кратка обиколка из китни крайбрежни улички на градчето Сирмионе, достигайки до средновековния замък, който гордо се извисява над всички сгради и разказва за отминалото величие на областта и на най-влиятелната фамилия от този период – дела Скала.
В свободното време желаещите ще се качим на корабче и ще посетим някои от другите невероятни красиви градчета – Малчезине и неговия средновековен замък и извисяващия се връх Monte Baldo, на който може да се качим с лифт и да ни отведе до 1780 метра надморска височина. Гледката която се открива отгоре не може да бъде описана с думи, на длан ще видите най-голямото италианско езеро, обградено от почти всички страни от Алпите!
*корабчетата и лифта се заплащат отделно, на място.


Туристическа обиколка на Милано

Цена за възрастен- 10,00 евро, цена за дете- 5,00 евро

В последния ден на екскурзията, тези от вас, които желаят и успеят да станат достатъчно рано могат да се включат в допълнителния ни тур – обиколка на Милано (отпътуване в 7:30 ч). Ще видим най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света – Дуомо. Ще видим митичната опера „Ла Скала“, ще влезем в огромният замък Сфорцеско и ще преминем през първия мол от 19-ти век – две пресичащи се луксозни улици, покрити от стъклен покрив с грандиозен купол.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.