ИТАЛИЯ- Италианска класика- Венеция, 💙Верона и Милано ✈️

Италианска класика- Венеция, Верона и Милано
Дати: 13.09.2019, 18.10.2019, 21.11.2019
4 дни, 3 нощувки

ПРОГРАМА

1 Ден: Полет София – Бергамо, Милано – Верона: 165 км.
Сборен пункт на летище София в 05:30 за полетa ни до Милано в 07:35 ч. Пристигаме на летище Бергамо в 08:45 ч. и следва трансфер до Верона – един стар, приветлив, изтънчен, ведър и вечно влюбен град. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града.  Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонел с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли. За деня е предвидена пешеходна обиколка и свободно време. Вечерта се настаняваме в хотел в района на Верона. Нощувка.


2 Ден: Верона – Венеция: 125 км.
За деня е предвидена пешеходна обиколка или свободно време.
Закусваме и се отправяме към Венеция. Пристигаме на пристанище Пунта Сабиони, където ще се качим на корабче, за да се стигнем до островния град. Венеция е град на канали, прелестни дворци и изящни мостове. Четири сезона в годината, в слънце и в дъжд, хора от всички раси и континенти се стичат тук. Хранят гълъбите на площад “Сан Марко”, изгубват се из уличките, купуват си сувенири, впускат се в романтично плаване по каналите, и си тръгват, отнасяйки Венеция в сърцето си. И ние ще направим точно това! Свободно време. Качваме се отново на корабче, за да се върнем на сушата.
Вечерта отпътуваме към  хотела, намиращ се в района на Верона. Нощувка.
*Забележка: От 1 май 2019г. във Венеция се въвежда туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място.


3 Ден: Верона – Милано: 165 км.
Закусваме и се отправяме към централната част на Милано – италианската столица на модата и големите скандали. Най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света е тук! Както и Миланската опера „Ла Скала“ и гигантския мрачен замък Сфорцеско. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия.
Свободно време, след което се отправяме към хотела ни в района на Милано. Нощувка.


4 Ден: Полет Бергамо, Милано – София
Закуска(сух пакет), следва трансфер към летище Бергамо за полета ни до София в 08:05 ч. Кацаме в 11:10 ч.


Забележка:
* Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и Туроператорът не гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Датa: Човек в двойна стая Деца до 12г. Единична стая Трети възрастен
19.07.2019 – 22.07.2019 435.00 лв.  STOP 390.00 лв. STOP 555.00 лв. STOP 435.00 лв. STOP
09.08.2019 – 12.08.2019 675.00 лв.STOP 611.00 лв.STOP 795.00 лв.STOP 675.00 лв.STOP
13.09.2019 – 16.09.2019 565.00 лв. 508.00 лв. 685.00 лв. 565.00 лв.
18.10.2019 – 21.10.2019 535.00 лв. 490.00 лв. 655.00 лв. 535.00 лв.
21.11.2019 – 24.11.2019 435.00 лв. 390.00 лв. 555.00 лв. 435.00 лв.

– Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.

– Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни.

Цената включва:

 • Самолетен билет : София – Бергамо, Милано – София;
 • Малък ръчен багаж до 10 кг с размери 40/25/20 см;
 • Летищни такси в размер на 45 евро;
 • 3 нощувки с включени закуски / 2 в района на Верона и 1 в района на Милано/;
 • Туристическа обиколка във Верона;
 • Туристическа обиколка в Милано;
 • Водач от фирмата по време на цялото пътуване;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:

 • Трансфери Летище – Хотел – Летище 15 Евро- заплаща се задължително;
 • Допълнителен багаж до 10кг с размери 55/40/20 см или до 20 кг;
 • Избор на седалка в самолета;
 • Сити такса;
 • Допълнителни екскурзии и входни такси;
 • Медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
 • Двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт в София;
 • Туристическа такса във Венеция в размер на 3 до 10 евро. Заплаща се на място от туриста.

Допълнителни екскурзии:
Туристическа програма във Венеция – 35 Евро;
*Забележка: От 1 май 2019г. във Венеция се въвежда туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място.

ТУРОВЕ

Тур „Милано“ –  включена в цената
Туристическата обиколка започва от Пиаца дел Дуомо площадът, на който се намира най-масивният готически храм в света, Дуомо ди Милано. Наричана „Чудото на Италия“, катедралата достига височина от 109 метра, украсена е от цели 3159 статуи, а във вътрешността й могат да се поберат 40 000 души. Следва разходка през Пасажа Виктор Емануил II – две малки, бутикови улици, пресичащи се на кръст, покрити с покрив от стъкло и ковано желязо. Има поверие, което гласи, че ако застанеш в центъра им, завъртиш се на 360 градуса и си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Излизайки от Пасажа, се озоваваме точно пред Миланската Скала – най-известния оперен театър. Точно срещу входа й са статуите на Леонардо да Винчи и неговите ученици. Ще видим също и мрачния Замък „Сфорцеско“ – огромна крепост от червени тухли с високи кули и назъбени защитни стени, символ на едновременно щастливата и трагична история на Милано. По желание, разходка до най-красивия парк на града – Семпионе или улицата с най-скъпите бутици в града – „Монтенаполеоне“.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА- Екскурзоводско обслужване на български език; Безжична аудио система по време на обиколката.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка; Лични разходи.

Тур „Верона“ –  включена в цената
Отпътуване за Верона – изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Започваме от площад „Бра“, най-просторният в града, на който се намира неокласическата сграда на Общината и известната „Арена ди Верона“ – римски амфитеатър, като Колизеумът, но много по-запазен. Продължаваме по една от най-хубавите търговски улици – „Мацини“, за да стигнем до най-красивия средновековен площад – „Пиаца деле Ербе“. Центъра на града през столетията, той е заобиколен от множество пъстри сгради – Търговският дом, който в Средновековието е служил за резиденция на гилдията. Тук се намира веронското Капитело – трибуната, от която са огласявани градските укази и където връзвали осъдените и ги замервали с гнили плодове. В средата на площада е римският фонтан “Веронската Мадона“. Преминаваме през Арката с Реброто, където ще чуете за местното предание на този паметник и излизаме на Пиаца дей Синьори – главния управленски площад. Отдясно се пада Общинският дворец и 83-метровата Торе ди Ламберти, наричана още „Кулата с камбаните”. А срещу нас се издига Дворецът на Скалиджери – династията управлявала Верона през нейния златен век, както и паметника на Данте Алигери, умислен и вперил поглед в далечината. Но тъй, като сте във Верона, няма как да не се запалите по мита за „Ромео и Жулиета“. Действието в едноименната трагедия се развива тук, по тези улици. Разположена недалеч от Пиаца дей Синьори, ще видим „Къщата на Жулиета“, с балконът, под които Ромео е пял и статуята на героинята, до която посетителите се докосват с желания за вечна любов. След историята на двамата влюбени, ще ви оставим свободно време, за да се разходите из малките, кокетни улички на Верона.

Туристическа обиколка на Венеция- цена за възрастен- 68 лв./ дете- 34 лв.
Венеция – за нея е казано, че трябва да се посети поне веднъж в живота, защото няма друго такова място на света. Качваме се на корабче до Венеция и веднага след като слезем пред нас се открива Мостът на въздишките – закрит мост, направен от бял варовик, с малки прозорчета и каменни решетки. Наречен така заради въздишките на осъдените, водени по него до затвора в Двореца на Дожите – готическо здание, което в миналото е било резиденция на управниците на републиката – дожите. Тук се намират градската тъмница, помещенията за изтезания и много „удавени“ в злато зали, стаи и коридори. Продължаваме към централния площад Сан Марко – приказната сърцевина на Венецианската Република с едноименната базилика „Сан Марко“. Църквата на Венеция, украсена с безсрамно задигнати византийски артефакти, през годините превърнала се в символ на венецианското могъщество и богатство. На север от базиликата, вдигнете поглед към Часовниковата кула със „зодиакалния” часовник – шедьовър на технологията за времето си. Напускаме „Сан Марко“ и се спускаме по тесните като лабиринт улици към мостът Риалто – търговския център на града, който в миналото е бил единственият начин да прекосиш Големия канал. От тук ще Ви предложим разходка с гондола по Канале Гранде – най-венецианското преживяване, което можете да си подарите. И да не сте влюбени, ще се влюбите…
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт с комфортен туристически автобус до пристанище Пунта Сабиони; Екскурзоводско обслужване на български език; Двупосочен билет за корабче до Венеция; Чек-пойнт такса за Венеция.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Туристическа такса във Венеция в размер от 3 до 10 евро ( за всички пътувания след 1 май 2019 г.).  Заплаща се на място. Входни такси на посещавани по желание музеи и забележителности.

Входни такси за музеи и други:
Венеция
Двореца на дожите – 19 евро, включва Двореца на дожите, Музеят Корер, Археологическия музей и  Монументалните зали на библиотеката Марчиана;
Намаления 12 евро за деца от 6 до 14г., както и за ученици/студенти от 15 до 25г.;
Кулата – камбанария на Сан Марко; – 8 евро;
Разходка с гондола – 80евро за максимум 6 човека. /времетраене; около 20минути/;
Ка Д‘оро – 7 евро;
Базиликата Сан Марко – Иконостаса – 2 евро + Венецианските коне – 5 евро.
Верона
Арена ди Верона; входна такса – 10 евро. Намаление за – Ученици и деца от 8-14г. – 1 евро; Деца 0-7г. – безплатно.;
Къщата на Жулиета – 10 евро. Намаления за Ученици/Студенти 14-30г. – 4,50 евро; Ученици и младежи – 8 – 13г. – 1 евро    – Старата крепост – 6 евро.
Милано
Катедралата Дуомо  3 евро ;   –  панорамна гледка – качване на терасата пеша 9 евро;
с асансьор –  13 евро;
Кастело Сфорцеско 5 евро (затворено понеделник и по празници);
Пинакотека Брера – 10 евро (затворено понеделник и по празници);
Музей към театър Ла Скала – 7 евро (отворен всеки ден, с изключение на национални и регионални празници).
* За Ваше улеснение, сме направили селекция на най-посещаваните музеи и туристически забележителности в градовете, включени в тази програма. Тези цени са информативни и Туроператорът  не се обвързва с тяхната абсолютна точност.
Часово време:  България 12 ч. – Италия  11 ч.
Парична единица: Италия – Евро (EUR) – 1 € = 1,9558 лв.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.