ИНДИЯ- ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК-ДЕЛХИ– ДЖАЙПУР– АГРА , НОЕМВРИ 2020! ✈

ПРОГРАМА 2020 – ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА
12 ноември-  20 ноември 2020
Гъвкава политика за плащане и анулации!
Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете.
Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще
!

Акценти по програмите:

 • Изключително атрактивни цени
 • Комфортни полети с Турски авиолинии от София
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
 • Посещение на Тадж Махал
 • Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур
 • Подбрани и проверени от нас хотели 5*
 • Нощувки с включена закуска и вечеря
 • Опитен водач на Туроператора

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Доха – Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Доха в 12.25 ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 18.05 ч. Възможност за разглеждане на Доха и панорамна обиколка на града. Полет за Делхи в 02.20ч.

Ден 2  Делхи
Кацане в Делхи в 08.25 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Делхи
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар – най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Делхи – Джайпур
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Джайпур (270 км – около 5-6 часа).  Настаняване в хотел. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.  Вечеря. Нощувка.

Ден 5  Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно, посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Джайпур- Агра
Закуска. Отпътуване за Агра (240 км, около 4 часа). Настаняване в хотела.
По желание посещение на Mohabbat the Taj – интересно театрално представление което показва романтичната любовна история между Шахджахан и неговата възлюбена съпруга Мумтаз Махал.
Вечеря. Нощувка. 

Ден 7 Агра
Закуска. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на Тадж Махал – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Агра- Делхи
Закуска. Отпътуване за Делхи (около 240 км, 4 часа). Пристигане в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 Делхи – Доха – София
Ранен трансфер до летище. Полет за Доха в 09.40 ч.Кацане в Доха в 11.45 ч. Полет за София в 17.00 ч. Кацане на летище София в 21.15 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ – 7 НОЩУВКИ / 9 ДНИ
12.11 – 20.11.2020

Хотели  Изхранване Човек в
двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло
Дете без 
допълнително легло
(2-11.99 г)
5* Golden Tulip Suites Gurgaon – Делхи(или подобен)
5* Clarion Bella Casa – Джайпур (или подобен)
5*Crystal Sarovar Premier Агра (или подобен)
HB € 1 065 € 1 365 € 995 € 910

Забележка: HB — нощувка със закуска и вечеря. Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен. Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583.

 • Програмата може да претърпи промени
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 24
 • Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване

Пакетната цена включва:

 • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
 • Летищни такси
 • Традиционно посрещане на летището в Делхи с гирлянди
 • 6 нощувки със закуски и вечери
 • Трансфер летище−хотел−летище
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
 • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
 • Водач по време на пътуването.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Индийска туристическа виза – 45 щатски долара
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Бакшиш(задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град).

Забележка:

 • Програмата може да претърпи промени
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване

ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис Туроператора.
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
• От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
• Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите

Гъвкави сме — смятаме, че това е най-важното в момента. Затова:
* 300 лв на човек депозит при записване
* Второ плащане да се допълни до 25% – до 60 дни преди заминаване.
* Доплащане – до 30 дни преди заминаване.
НЕУСТОЙКИ
До 60 дни преди заминаване – без неустойка.
От 30 до 59 дни преди заминаване – 25% от пакета.
По-малко от 30 дни – 100% от пакета.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Golden Tulip Suites Gurgaon 5*,
Хотелът е построен през 2017 г. в съвременна архитектура и модерен комфорт за своите гости. Намира се в район Guargaon, на 20 минути пеша от центъра на Гургаон и на 15 километра от летище Indira Gandhi Intl.
Golden Tulip Suites Gurgaon предлага климатизирани стаи с индивидуален интериор, минибар, микровълнова печка, всекидневна зона, бюро и диван, удобства за приготвяне на чай/кафе. Те включват също баня с вана, душ и сешоар.
В хотела се предлагат следните удобства: сейф, Wi-Fi,4-часова рецепция, основен ресторант – на бюфет обслужване, бизнес център,рум сервиз, рент-а-кар, сауна и фитнес център, външен басейн, парково пространство(градина).

Crystal Sarovar Premiere 5* в района на Тадж Махал
Хотелът е разположен на 2 км от Тадж Махал, в сърцето на Агра и същевременно встрани от шумотевицата на града. Международното летище е на 7км от хотела. Хотелът разполага с 237 луксозно обзаведени и климатизирани стаи с всички необходими удобства за баня, телевизор с плосък екран, обособена зона с мека мебел, кафе/чай прибори, минибар.
– Основен ресторант;  – Ресторант с международна кухня, разположен на покрива на хотела; – Кафене в лобито; – нощни барове; – Външен басейн; – Аурведа масаж център; – Бизнес център.

Clarion Bella Casa 5*- в близост до летището
Bella Casa се намира на 5 минути път с кола от международното летище Джайпур и разполага с открит басейн и 24-часово кафене. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi в цялата сграда.
Стаите са луксозно обзаведени и климатизирани с всички необходими удобства за баня, телевизор с плосък екран, кафе/чай прибори, мини бар.
Кафене Zodiac сервира местни и западни ястия и предлага румсървис. Алтернативно, NOS бар и салонът предлагат закуски и студени напитки.

Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. За повече информация попитайте в офиса ни.