ИНДИЯ- ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК-ДЕЛХИ– ДЖАЙПУР– АГРА- АПРИЛ, 2019- ЖЕНА за комбинация✈

 ИНДИЯ- ПРОГРАМА 2019- ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК-ДЕЛХИ– ДЖАЙПУР– АГРА

01 – 07 април 2019
7 дни/ 5 нощувки

Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

ИНДИЯ

Програмата  включва шедьоврите на индийската архитектурата и културата — величествения Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур и невероятната смесица от цветове и култури на многоликата столица Делхи.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 (01 АПРИЛ 2019) СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.05 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 17.25 ч. Полет за Делхи в 20.20ч.

ДЕН 2 (02 АПРИЛ 2019) ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР
Кацане в Делхи в 04.35 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до Джайпур (270 км, около 6 часа).  Пристигане и настаняване. Свободна вечер, възможност за почивка или посещение на колоритния пазар в Джайпур.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 (03 АПРИЛ 2019) ДЖАЙПУР
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-къснопосещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799 г. с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.
Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 (04 АПРИЛ 2019) ДЖАЙПУР – АГРА 
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (205 км – около 3 часа).  Настаняване в хотел. Посещение на Тадж Махал – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 (5 АПРИЛ 2019) АГРА – ДЕЛХИ
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.
Отпътуване за Делхи (230 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 6 (6 АПРИЛ 2019) ДЕЛХИ
Закуска. Обиколен тур на Делхи – разглеждане на старата част на града – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение нагробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Следобяд ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар – най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма, което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия”построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война.
Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 7 (7 АПРИЛ 2019) ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Ранен трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.15 ч.Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Полет за София в 13.50 ч. Кацане на летище София в 15.10 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 5 НОЩУВКИ
ИНДИЯ — ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
(
ДЖАЙПУР – АГРА – ДЕЛХИ)

Хотел  Изхранване Човек в
двойна стая
Единична
стая
 Допълнително
легло
  Дете без доп.легло
(2-11.99 г)
5*Golden Tulip Suites Gurgaon – Делхи
или подобен
HB € 895
1 750 лв
€ 1095
2142 лв
€ 855
1672 лв
€ 795
1 555 лв
5*Crystal Sarovar – Агра
или подобен
HB
5*The Fern – Джайпур
или подобен
HB

Забележка:
HB — нощувка със закуска и вечеря
Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

•Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
•Летищни такси
•Традиционно посрещане на летището в Делхи
•5 нощувки със закуски и вечери
•Трансфер летище−хотел−летище
•Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
•Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
•Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
•Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
•Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
• Водач по време на пътуването.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Индийска туристическа виза – 90 шатски долара, заплаща се в брой.
• Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.
• Бакшиши  — задължителен минимален бакшиш за местни екскурзоводи и шофьори ( 10 USD на човек, на град).

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
• От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
• Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите на Марбро Турс.

Програмата в MS Word формат можете да изтеглите тук.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

The Fern, ДЖАЙПУР, ИНДИЯThe Fern –ДЖАЙПУР, ИНДИЯ

The Fern се разглежда като най-добрия хотел в Джайпур, не само поради „зелената“ си концепцоя, а и заради добрата си локация – международното летище и жп гарата са само само на 3 км, центъра на града е на около 12 км или на 20 мин. път с кола.
СТАИ: Стаите в хотела с внимателно проектирани, за да се гарантира максимално удобство и наслада от престо на гостите в хотела.
Разполага с няколко типа стаи, които има следното основно обзавеждане: – екологично чисти стаи, – работно бюро, – минибар/хладилник, – гардероб, – LCD телевизор, – безплатни бутилки с минерална вода, – машина за чай/ кафе, – сейф, – сешоар, – високоскоростен интернет;
ЗА ХОТЕЛА: На разположение на гостите в хотела са: – Аюрведа СПА център, – Lounge Bar – тук ще имате удоволствието да се насладите на музикални изпълнения на местни изпълнители, – 3 ресторанта – The Grand Trunk Route –  ресторантът предлага пет различни кухни – афганистанска, пенджабска, пешавари, авадхи  и бенгалска. Тук също се предлагат изпълнения на живо, а петък и събота се правят DJ партита; Conversation2 е приятно място за приятелски срещи и разговори, предлага внимателно подбрано международно меню; Gourmet Lounge – това ресторантче е приятно място за небрежна наслада на специалитети от цял свят; Grounge – The Fashion Lounge – това е добре зареден бар, представящ музика на  живо, DJ партита и изкушения от гастрономията, които да Ви изкушат и да Ви помогнат да се отпуснете след дългия ден!

Clarks Shiraz, АГРА, ИНДИЯClarks Shiraz  АГРА, ИНДИЯ
Хотелът е разположен на 2 км от Тадж Махал, в сърцето на Агра и същевременно встрани от шумотевицата на града. Международното летище е на 7км от хотела.
СТАИ: Хотелът разполага с 237 луксозно обзаведени и климатизирани стаи с всички необходими удобства за баня, телевизор с плосък екран, обособена зона с мека мебел, кафе/чай прибори, минибар.
В ХОТЕЛА: – Основен ресторант, – Ресторант с международна кухня, разположен на покрива на хотела, – Кафене в лобито, – нощни барове, – Външен басейн, – Аурведа масаж център, – Бизнес център

Golden Tulip Suites Grgaon, ДЕЛХИ, ИНДИЯ

Golden Tulip Suites Grgaon 
ДЕЛХИ, ИНДИЯ

Хотелът е построен през 2017 г. в съвременна архитектура и модерен комфорт за своите гости. Намира се в район Guargaon, на 20 минути пеша от центъра на Гургаон и на 15 километра от летище Indira Gandhi Intl.
Golden Tulip Suites Gurgaon предлага климатизирани стаи с индивидуален интериор, минибар, микровълнова печка, всекидневна зона, бюро и диван, удобства за приготвяне на чай/кафе. Те включват също баня с вана, душ и сешоар.
В хотела се предлагат следните удобства: сейф, Wi-Fi,4-часова рецепция, основен ресторант – на бюфет обслужване, бизнес център,рум сервиз, рент-а-кар, сауна и фитнес център, външен басейн, парково пространство(градина).

ТУРОВЕ

Обиколен тур на Новия град ДелхиОбиколен тур на Новия град Делхи

Ден и час на провеждане: на 6 -тия ден от екскурзията ;
Включен в екскурзията.
Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар – най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. И накрая ще завършим нашата обиколка с посещение на храма Акшардам които е хиндуистки храма показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура.

Обиколен тур на Стария град ДелхиОбиколен тур на Стария град Делхи

Ден и час на провеждане: на 6 -тия ден от екскурзията ;
Включен в екскурзията.
Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина погледнато от града и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – това е нов модерен храм в чест на богинята Лакшми която е богиня на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи с един от най-старите и натоварени пазари построен през 17 век.

Екскурзия до древната столица АмбърЕкскурзия до древната столица Амбър

Ден и час на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията ;
Включен в екскурзията.
Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, ако не изкачването става с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсулмански маниер на декорация и украсяване.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.

Посещение на Тадж МахалПосещение на Тадж Махал

Ден и час на провеждане: на 4 -тия ден от екскурзията ;
Включен в екскурзията.
Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор и блестящото отражение във водите на канала е наистина спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Посещение на Крепостта АграПосещение на Крепостта Агра

Ден и час на провеждане: на 5 -тия ден от екскурзията ;
Включен в екскурзията.
Крепостта Агра също позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Това е най-дългата крепост в Индия която е обградена от 70 метрова висока стена. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.