ХЪРВАТИЯ- Загреб- Коледни базари!🚌

КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ НА ЗАГРЕБ
Най-добър коледен базар в Европа за 2016, 2017 и 2018 година
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 10.12 – 13.12.2020
Продължителност : 4 дни / 3 нощувки
Включен пансион: 3 закуски, 3 вечери


Три пъти поред номинирана за „Европейски най-добър коледен базар“, столицата на Хърватия със сигурност е една от най-добрите дестинации за празнуване на Коледа в Европа. През това време на годината магията е навсякъде в Загреб. Елате и вижте сами защо хърватската столица е посещавана от все повече туристи по времето на коледните празници. Запознайте се с традициите на града и участвайте в множеството тематичните програми, които се провеждат. По време на събитието Загреб предлага специална празнична атмосфера, която просто трябва да бъде преживяна. На всяка крачка се организират забавления, градските улици и площади ви приканват да участвате в песни, танци и други развлечения със семейството и приятелите си. Можете също така да опитате местните традиционни деликатеси и греяно вино.

ПРОГРАМА
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване в 07.00 часа. от София от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН ЗАГРЕБ
Закуска.
Туристическа програма в Загреб – столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на планината Медведника, по бреговете на река Сава, Загреб е един европейски град, който заслужава да бъде посетен, заради многобройните си исторически паметници и средновековна архитектура. Пешеходната обиколка е най-добрият начин да разгледате всички живописни исторически забележителности на Загреб, малките алеи и улички и най-вече централния площад на града. Центърът на Загреб е разделен на две части: Горни Град и Долни Град. Заради историческите си структури, църкви и религиозни паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически рай. Долни град от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамна обиколка с автобус след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, греяно вино, различни форми и цветове….. достатъчно е просто да се насладите на атмосферата! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата. Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб.
Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ДЕН /ЗАГРЕБ – (Любляна*)
Закуска.
Свободно време в Загреб или по желание екскурзия до Любляна. Отпътуване за Любляна – столицата на Словения. Символ на града е Люблянският Дракон, разкриващ сила, кураж и величие. Пешеходна разходка в централната част на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЗАГРЕБ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ЦЕНА:

човек в двойна стая единична стая трето възрастен в стая дете до 12 години в стая с двама възрастни
349лв. 469 лв. 349 лв. 299 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Загреб;
– Транспорт с туристически автобус 3*;
– Водач от фирмата организатор;
– Екскурзоводски услуги;
– Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро .

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Входни таски за забележителности;
– Екскурзия до Любляна – 20 евро (организира се при група от 30 души желаеши);
– Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 6 лв.;
– Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
– Валидна лична карта или задграничен паспорт.
– За дете под 18 години, пътуващо без единия или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
– За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
– Депозит в размер на 100 лева на човек при записване
– Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
– До 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
– От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
– От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
– От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
– Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията – 30 души.
–  Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
– 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
– 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
– 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
▪ При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува – ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на „ЗД ЕВРОИНС“, гр.София, бул. „Христофор Колумб“ 43.
МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19
С цел осигуряване безопасността на туристите, са въведени следните мерки по време на пътуване:
Използваната запълняемост на автобуса е 65 % от наличните седалки;
Извършва се основна дезинфекция на автобусите преди и след пътуване;
Дезинфекция на автобуса по време на почивка;
Лица с висока температура или кашлица няма да бъдат допускани в автобуса. В този случай, агенцията няма да възстановява внесената сума от туристите;
В автобуса има дезинфектант, който всеки турист може да ползва.
Консумацията на храна в превозните средства е абсолютно забранена;
По време на пътуването в автобуса носете лични предпазни средства – маска, шлем, по желание – ръкавици. В автобуса има дезинфектант, който всеки пътник може да ползва.
Климатикът в автобуса може да се ползва само в режим вентилация.