ХЪРВАТИЯ- Любляна- Постойна яма- Риека- Плитвички езера- Загреб! Тръгване от Велико Търново🚌

ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА ЯМА – РИЕКА –
ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАГРЕБ
Дата: 29.03.2019, 6 дни / 3 нощувки
Цена от: 395 лв.
Маршрут: Любляна – Постойна яма – Риека – Плитвички езера – Загреб
ПРОГРАМА
Първи ден: 
Отпътуване вечерта от Велико Търново за Словения. Нощен преход.
Втори ден: 
Пристигане ранния следобяд в Любляна – туристическа програма: Стария град с неговите площади, Люблянският замък, Тройният мост над р. Любляница, Парламента, Операта, Университета, Урсулинската и Францисканската църкви. Настаняване в хотел. Нощувка. 

Трети ден: 
Закуска. Отпътуване за Риека. По път посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългият туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по-известен като „човешка риба”, който е най-голям. Продължаване за Риека – днес най-голямото хърватско пристанище и един от най-динамичните хърватски градове, носещи обаянието на Адриатика и запазил великолепни архитектурни паметници. Посещение на Тръсат (т. нар. Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Отпътуване за Плитвички езера. Настаняване в хотел в района. Нощувка 

Четвърти ден: 
Закуска. Отпътуване за национален парк „Плитвички езера“. Разглеждане на Плитвичките езера, най-красивия и известен хърватски национален парк – серия от 16 планински езера. През 1949г са обявени за национален парк , а от 1979 г. са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях – Прошчанското езеро се намира на на 639 м. надморска височина, а най-ниското – Новаковича борд, е на 503 м. Езерата се разглеждат с панорамно влакче и корабче, които са включени в цената на входната такса и маршрута е около 4 часа. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки. Отпътуване за Загреб. Пристигане привечер. Настаняване в хотел. Нощувка. 

Пети ден: 
Закуска. Кратка туристическа програма в Загреб – аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма Градец с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президента.
Около обяд отпътуване за България. Нощен преход. 

Шести ден: 
Пристигане във Велико Търново рано сутринта. 

Цената включва: 
• Транспорт с комфортен автобус; 

• 3 нощувки със закуски – 1 в хотел в района на Любляна, 1 в хотел в района на Плитвички езера, 1 в хотел в района на Загреб ; 
• Екскурзоводско обслужване по маршрута; 
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000 евро покритие. 
Цената не включва: 
• Входните такси на посещаваните обекти; 

• Билети за градски транспорт, корабчета и пр. 
•Музейни такси и разходки с корабчета: 
Входна такса за Плитвички езера – 100 куни (около 14 евро), за възрастен, деца 7 – 18 г – 50 куни (около 7,50 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта – 75 куни (около 11 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата – цените са информативни и се заплащат на касите на резервата.
Входна такса за Пещерата Постойна- 25,80 евро възрастни; 20,60 евро студенти(16-25г); 15,50 евро – деца 6-15г.
Входните такси на обектите са с ориентировъчен характер и подлежат на препотвърждение!
Цената е валидна при минимум 40 плащащи. 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Условия за резервация:
Депозит- 30 %;
Доплащане – 15 дни преди отпътуване;
Дата на отпътуване: 29 март 2019

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.