ХЪРВАТИЯ- Екскурзия до остров Брач – с най-красивите плажове на Адриатика

Екскурзия до остров Брач – с най-красивите плажове на Адриатика

Екскурзия до остров Брач - Май


Всички дати по програмата: 06.10. – 11.10.2018
Престой: 6 дни / 5 нощувки
Цени от: 640 лв. при записване до 28.02.2018
Маршрут: Загреб, Плитвички езера, Задар, Сплит, остров Брач, Златни Рат

   Цената включва: 
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Загреб;
 • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в Resort Velaris 3* в град Супетар, на остров Брач;;
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Сараево;
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
 • водач от фирмата организатор;
 • екскурзоводски услуги;
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
   Цената не включва:
 • входни такси за туристически обекти, музеи, разходи от личен характер;
 • Входен билет за Плитвичките езера – за възрастен 110 kn., за деца до 18г. – 55kn;
 • Допълнителна екскурзия до остров Хвар – 35 евро на човек, включва билет за ферибот (при минимум 25 записани);
 • Допълнителна екскурзия до плажът Златни Рат – 10 евро на човек (при минимум 25 записани);
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани;
 • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева
Забележка:
Минимален брой участници: 30
Срок за уведомяване за ненабран брой: 5 дни преди датата на отпътуване
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 100лв. на човек при резервация;
Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

 • валидни лична карта или задграничен паспорт;
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие;
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува – ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
  ЦЕНИ: 
Настаняване / Дати 06.10. – 11.10.2018
Легло в двойна стая 640 лв.
Самостоятелна Стая 750 лв.
Възрастен на допълнително легло 620 лв.
Дете от 0-13.99г. в стая с двама
възрастни на допълнително легло
550 лв.
   ПРОГРАМА: 
1-ви ден София – Загреб

Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.


2-ри ден Загреб – Плитчивки езера – Задар – Остров Брач

Закуска. Отпътуване рано сутринта за Плитвички езера – тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3 часа. Продължаване по пътя за Задар. Кратка туристическа програма в Задар- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си – кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата. Отпътуване за Сплит – културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Качване на ферибота за остров Брач. Островът е известен със своя бял камък и каменоделната си индустрия. Камъкът използван за строежа на двореца в Сплит на римския император Диоклециан е с произход именно от този остров, а в днешно време камък от остров Брач е използван при строежа на Белия дом във Вашингтон. Пристигане на остров Брач, трансфер и настаняване в хотел в град Супетар. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден Супетар – Хвар*

Закуска. По желание срещу доплащане – екскурзия до съседния остров Хвар.Туристическа програма в град Хвар – разглеждане на Хварската крепост, катедралата Св. Стефан и Францисканският манастир. Запазената до днес крепост наречена Фортика е построена през XIII в. по време на Венецианското владение на острова. Тя е проектирана от испански инженери, наети от Венеция и именно затова е останала известна и с името Испанската крепост. Продължаваме към централния площад (пешеходна зона) на град Хвар, където се намира и катедралата Св Стефан. Строежа на катедралата започва още през XVI в., но е окончателно завършена чак през XVIII в. Поради дългото време на строежа в конструкцията на сградата могат да се видят елементи от няколко архитектурни стила – Готически, Романски и Ренесанс. Обиколката на град Хвар продължаваме с разположения на около 500 м. от централния площад Францискански манастир. Манастирът е известен главно с великолепната картина на „Тайната вечеря”, която е с размери 8х2 м. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден Супетар – Бол*

Закуска. По желание срещу доплащане – посещение на известния плаж Златни Рат. Пясъчния плаж Златни Рат е една от най-големите атракции на острова – представлява издаден навътре в морето нос с дължина около 500 м., който постоянно променя размера си, според смяната на теченията в морето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5-ти ден Супетар – Мостар – Сараево

Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибота от Сумартин за Макарска (или Супетар за Сплит в зависимост от атмосферните условия). Продължаваме към град Мостар в Босна и Херцеговина. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в./. Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Продължаваме към столица Сараево. Панорамен тур на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден Сараево – София

Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на Сараевои свободно време за разходка по Баш Чаршия – пазарът на града. Отпътуване за България по маршрут Сараево – Вишеград – Чачак – Ниш – София. Пристигане в София късно вечерта.


   КАРТА: 

 

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.