ХЪРВАТИЯ- Екскурзия до остров Брач – с най-красивите плажове на Адриатика🚌

Екскурзия до остров Брач – с най-красивите плажове на Адриатика

Дати на отпътуване: 06.10 – 11.10.2018

Екскурзия до остров Брач - Май


Продължителност: 6 дни / 5 нощувки (1 нощувка в района на Загреб, 3 нощувки на остров Брач, 1 нощувка в Сараево)
Включен пансион: 5 закуски и 5 вечери

Хотел на остров Брач: Resort Velaris 3* – http://www.velaris.hr

Маршрут: Загреб, Плитвички езера, Сплит, остров Брач, Златни Рат*, остров Хвар*, Мостар, Сараево

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас  55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

ПРОГРАМА

1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб.  Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА –  ОСТРОВ БРАЧ/
Закуска. Отпътуване рано сутринта за Плитвички езера – тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3 часа. Отпътуване за Сплит – културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Качване на ферибота за остров Брач. Островът е известен със своя бял камък и каменоделната си индустрия. Камъкът използван за строежа на двореца в Сплит на римския император Диоклециан е с произход именно от този остров, а в днешно време камък от остров Брач е използван при строежа на Белия дом във Вашингтон. Пристигане на остров Брач, трансфер и настаняване в хотел в град Супетар. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /СУПЕТАР – ХВАР*/

Закуска. По желание срещу доплащане – екскурзия до съседния остров Хвар.Туристическа програма в град Хвар –  разглеждане на Хварската крепост, катедралата Св. Стефан и Францисканският манастир. Запазената до днес крепост наречена Фортика е построена  през XIII в. по време на Венецианското владение на острова. Тя е проектирана от испански инженери, наети от Венеция и именно затова е останала известна и с името Испанската крепост. Продължаваме към централния площад (пешеходна зона) на град Хвар, където се намира и катедралата Св Стефан. Строежа на катедралата започва още през XVI в., но е окончателно завършена чак през XVIII в. Поради дългото време на строежа в конструкцията на сградата могат да се видят елементи от няколко архитектурни стила – Готически, Романски и Ренесанс. Обиколката на град Хвар продължаваме с разположения на около 500 м. от централния площад Францискански манастир. Манастирът е известен главно с великолепната картина на „Тайната вечеря”, която е с размери 8х2 м. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 4 ДЕН /СУПЕТАР – БОЛ*/

Закуска. По желание срещу доплащане – посещение на известния плаж Златни Рат. Пясъчния плаж Златни Рат е една от най-големите атракции на острова – представлява издаден навътре в морето нос с дължина около 500 м., който постоянно променя размера си, според смяната на теченията в морето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 5 ДЕН /СУПЕТАР – МОСТАР – САРАЕВО/
Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибота от Сумартин за Макарска (или Супетар за Сплит в зависимост от атмосферните условия). Продължаваме към град Мостар в Босна и Херцеговина. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в./. Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Продължаваме към столица Сараево. Панорамен тур на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / СAРАЕВО – СОФИЯ/

Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на Сараевои свободно време за разходка по Баш Чаршия – пазарът на града. Отпътуване за България по маршрут Сараево – Вишеград – Чачак – Ниш – София. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА

Дати: човек в двойна стая единична стая трети възрастен в стая Дете до 13,99 г. в стая с 2-ма възрастни
Цена при записване до 28.02.2018 600 лева 710 лева 580 лева 510 лева
Цена при записване след 28.02.2018 640 лева 750 лева 620 лева 550 лева

 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Загреб;
*3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в Resort Velaris 3*в град Супетар, на остров Брач;
*1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Сараево;
*транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/ ;
*водач от фирмата организатор ;
*екскурзоводски услуги ;
*групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец .

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*входни такси за туристически обекти, музеи, разходи от личен характер
*Входен билет  за Плитвичките езера –  извън летния сезон: за възрастен 130 kn., за деца до 18г. 70 kn
*Допълнителна екскурзия до остров Хвар – 35 евро на човек, включва билет за ферибот (при минимум 25 записани)
*Допълнителна екскурзия до плажът Златни Рат – 10 евро на човек (при минимум 25 записани)
*доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
*доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
*валидни лична карта или задграничен паспорт.
*за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
*за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
*при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек;
*доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
*Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
*За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува – ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
*Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
*Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
*Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
*Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
*Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 30 души.
*Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
*Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

*Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 18 902 1315 0000616947 в ЗАД Армеец

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.