ГРУЗИЯ – ДРЕВНА И КРАСИВА в полите на величествения Кавказ! ЖЕНА за комбинация!✈

ГРУЗИЯ – ДРЕВНА И КРАСИВА
в полите на величествения Кавказ
21.05.2019 – 27.05.2019
7 дни/ 6 нощувки / 6 закуски/ 1 вечеря

София – Истанбул – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гергети – Гудаури – Мцхета – Гори – Уплисцикхе – Тбилиси – Греми – Цинандали – Телави – Бодве – Сигнаги – Тбилиси – Истанбул – София

ПРОГРАМА 

1 ден- София – Истанбул – Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 10.00 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.25 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден- Тбилиси
Закуска. Начало на панорамна обиколка на грузинската столица. Градът създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

3 ден- Тбилиси – Ананури църквата Св.Троица /Казбеги/Гергети – Гудаури /разст. 220 км/
Закуска. Отпътуване в посока Ананури и спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създадена още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости са били едни от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Най-високата точка по пътя е на 2395 м надморска височина при преминаване на прохода, където могат да се направят няколко спирки, за да опита минерална вода, да се наблюдават заснежените върхове на красивите планини и водопади. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили 4 x 4 WD Jeeps към прочутата църква Св. Троица или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек глетчер /5047 м/. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден- Гудаури – Мцхета – Гори – Уплисцикхе Тбилиси /разст. 280 км/
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно  религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най – ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, отпътуване за столицата Тбилиси. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден-  Тбилиси – Греми – Цинандали – музей Чавчавадзе – Телави/разст. 150 км/
Закуска. Отпътуване към Греми. Крепостта, стъпила на скала на бреговете на р. Инцоба е един от най-важните паметници на средновековната архитектура в Грузия. Продължаване към Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Продължаване към Телави – град, разположен в изненадващо красив район, заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, където кехлибарено грозде расте под топлите лъчи на слънцето. Обиколката включва посещение на крепостта Батонис Цикхе, конната статуя на Еракли II и най – старото дърво в Грузия. Настаняване в хотел в района на Телави. Нощувка.

6 ден-  Телави – манастирът Бодбе – Сигнаги – Тбилиси/разст. 170 км/
Закуска. Отпътуване от Телави. Програмата този ден започва с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя  наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден-  Тбилиси – Истанбул – София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.40 ч. Кацане в 12.05 ч. Следващ полет за София в 13.50 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.

КРАЙНА ПАКЕТНА ЦЕНА с включени летищни такси: 1859 лв.

Пакетната цена включва:
самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси /178 EUR към дата 08.12.2018 г./, с включен 1 бр. основен багаж до 30 кг;
6 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4 – в Тбилиси, 1 – в Гудаури, 1 – в Телави,  1 вечеря;
трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/ ;
туристическа програма;
местен екскурзовод на английски/руски език с превод от водача на групата;
всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата;
всички екскурзии и посещения, включени в програмата;
изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси;
една бутилка вода на ден;
водач-преводач от агенцията.
Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Пакетната цена не включва:
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/;
бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.
Доплащане за:
единична стая – 225 лв.;
пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR /заплаща с основния пакет/;
вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 22 EUR /заплаща се с основния пакет/;
дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район – 7 EUR /заплаща се с основния пакет/;
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 10.00 лв., за лица над 65 г. – 15.00 лв., над 70 г. – 20.00 лв.
при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 55 EUR.
Примерни хотели, предвидени по програмата:  хотел Citadines City Center Tbilisi – 4* (https://www.citadines.com/georgia/tbilisi/citadines-city-centre-tbilisi/index.html?utm_source=google&utm_medium=gmb&utm_campaign=CitadinesCityCentreTbilis) или подобен в Тбилиси, хотел Marco Polo 4* (https://marcopolo.ge/) или подобен в Гудаури, хотел Savaneti – 4* (http://www.savaneti.com/en/) или подобен в Тeлави.
Парична единица на Грузия лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 600 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус.
Туроператорът е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица №13160183000000030 /валидна от 31.07.2018 г. до 30.07.2019 г./. 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.