ГЪРЦИЯ- НОВА ГОДИНА 2019 НА ОСТРОВ КОРФУ- Хотел OlimpionVilage 3+*! Тръгване от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново🚌

НОВА ГОДИНА НА ОСТРОВ КОРФУ – Хотел OlimpionVilage 3+*
Дата: 29.12.2018 – 03.01.2019 г.
3 нощувки със закуски и вечери , Гръцка програма ,Празнична новогодишна вечеря с богата програма и  български  DJ водещ ,Панорамна обиколка на острова

Резултат с изображение за нова година на остров корфу

Отпътуване от *Добрич ,Варна, Шумен , Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

 Програма
1 ДЕН  29.12.2018 – ВАРНА – ШУМЕН- ВЕЛИКО ТЪРНОВО- СОФИЯ
Отпътуване от Варна около 15.00 ч.ул.“Антим I“
Отпътуване от Шумен 5 ти км. около 16:00ч./ при мин. 10 човека отпътуването става от паркинга на Била /
Отпътуване от Търговище бензиностанция ОМВ на кръговото за Търново около 16:45 ч.
Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг около 18:00 ч.
Отпътуване от Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт 19:00ч.
Отпътуване от София в 22.30  ч от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Кулата – Солун – Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица /пътува се само по магистрала/.

2 ДЕН  30.12.2018 – СОЛУН – ИГУМЕНИЦА – ОСТРОВ КОРФУ
Пристигане на пристанището в  Игуменица сутринта , от където се взема ферибота  до остров Корфу /пътува се с ферибот  1 ч/ пристигане и  настаняване в хотела. Свободно време.
Около 13.00 ч. * По-желание Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу –  Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Австрийскта Императрица Елизабет, известна като Сиси.Създаден да реализира страстта и копнежа на Сиси по Древна Гърция дворецът е построен през 1892 г. по проект на италианския архитект Рафаел Карито, дворецът е демонстрация на любовта на принцеса Сиси към гръцката митология. Наречен е „Ахилион“ в чест на любимия й гръцки герой – Ахил. Продължаване за град Корфу /Керкира/- Тук обаянието на отминалите епохи, очарованието на съвремеността и приказността на морето се съчетават по перфектен начин и не биха могли да съществуват едно без друго. В Стария град ще се докоснете до един различен и завладяващ свят, а стръмните и тесни улички ще ви отведат към внушителни паметници, великолепни визатийски шедьоври и мраморни фонтани, излъчващи градиция и изящество. В Корфу са разположени и две крепости, чието величие и мощ си личат и до днес. Площад Спианада се смята за един от най-красивите в Гърция, а в църквата „Св.Спиродон” се съхранява огромен саркофаг с мощите на светеца и покровител на града.  Обиколката на града започва от най – големия площад Спианада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие  на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най – стария квартал Кампиело в сърцето на Острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН 31.12.2018- ОСТРОВ КОРФУ – ПАЛЕОКАСТРИЦА+ ФАБРИКА ЗА ЗЕХТИН
Закуска. * По желание екскурзия до Палеокастрица, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие.Великолепна смесица от живи и ярки цветове, девствена природа,тишина и спокойствие Палеокастрица е едно от местата ,които всеки посетител на острова не пропуска. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби.Прекрасния манастир,се извисява на висок хълм, гледащ към безкрайната морска шир и синия хоризонт. В обителта се съхранява прелестна икона на „Св. Богородица” пред която посетителите оставят предмети, като се надяват по този начин тя да се смили над тях и да ги закриля. Свободно време за раходка .На връщане от Палеокастрица спираме на магазин от Гръцка верига за шопинг на  прахове и битови стоки с гръцко качество. Посещаваме най-старата автентична фабрика за зехтин на острова с малък музей към нея и възможност за покупка на качествен зехтин .Връщане в хотела ранния следобед.
Свободно време за почивка.

🎇Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с български DJ, гръцка програма, много танци и музика до сутринта.🍾

4 ДЕН / 01.01.2019 –  ОСТРОВ КОРФУ– ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
Честит Василйовден или както гърците наричат празника Василаки в паметта на всенародно любимия светец – Свети Василис. В негова чест се приготвя традиционен обреден хляб, наречен с неговото име “василопита”, в който при приготвянето слагат малка сребърна монета..На този ден семействата се събират за обяд. В тържествения момент на разчупване на “василопитата” се придържат към особен ритуал. Първото парче е предназначено за Христос или Свети Василис /.
Сутринта на Новата година всички Гърци се надяват, първият срещнат човек да е добър, и вярват че  тогава годината ще мине щастливо , за това и ние Ви предлагаме една приятна и спокойна разходка.
Късна закуска. Свободно време или  * По – желание екскурзия с обяд в таверна до столицата Керкира – В денят на Василаки ви предлагаме да се разходим до столицата Керкира с обяд в Таверна сгушена в кокетните малки улици на Корфу с рибно меню . Възможност да се разходите в централната част на острова, да си купите типичния за Корфу ликйор от Кумкуат , да запалите свещичка в Свети Спиридон и да изпиете първото си Гръцко кафе в Новата 2017 година. Връщане в хотела следобед. Вечеря с музкален реприз и  томбола с награди, за тези които все още имат сили J Нощувка.

5 ДЕН / 02.01.2019 – ОСТРОВ КОРФУ – СОФИЯ – ВАРНА
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.Във градовете по маршрута след полунощ .Във Варна – рано сутринта / в малките часове/ на 03.01.2019 г.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Hotel Olympion Village 3 +*

www.olympionvillage.gr

Отпътуване от :

 

На човек в двойна/ тройна стая Доплащане за единична стая 1- во дете

02 – 06 год. с двама възрастни в стая

1- во дете

06 – 11.99 год. с двама възрастни в стая

Варна / Шумен 380 лв 90 лв 185 лв 315 лв
Велико Търново / Севлиево/ Търговище 370 лв 90 лв 175 лв 305 лв
София 360 лв 90 лв 165 лв 295 лв

Отпътуването от Добрич се осъществява при минимален брой 12 човека – доплащане 10 лв.

Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:
транспорт с лицензиран автобус за международни превози/ климатик, ТV /
3 нощувки / 3 закуски на блок маса
2 стандартни вечери
медицинска  застраховка за лица до 65 год.
Магистрални . фериботни такси и билети
Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на острова с посещение на двореца на императрица Елизабет – «Ахилион»/ входната такса се заплаща отделно по желание /
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя

Цената не включва:
Празнична Новогодишна вечеря с гръцка танцова програма, БГ DJ водещ, включено едно узо на човек или каничка вино за двама човека и шампанско – 40 лв възрастен / 20 лв дете до 11год.
Входната такса за Двореца на императрица Елизабет «Ахилион» – 5 евро
Екскурзия до Палеокастрица с посещение на фабрика за зехтин– 10 евро за възрастен
Екскурзия до централния град Керкира с обяд с рибно или месно меню в таверна – 28 евро. Цената включва: Транспорт , Обяд с рибно меню и музика / Ципура или друг вид риба , салата , разядка, десерт , чаша вино или узо по избор /или / Месо по избор с гарнитура, салата,разядка,десерт , чаша вино или узо по избор /.
Такса престой в Гърция за хотел 3* – 1.5 евро на ден на стая /заплаща се на екскурзовода преди пристигане в хотела задължително /

  • Поредността на мероприятията на острова е предварителна и може да претърпи промени в поредността и часовете.
  • Трети възрастен се настанява на редовно легло
  • Новогодишната вечеря се доплаща преди отпътуване в лева.
  • Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /
  • Часовете на отпътуване от съответния град са приблизителни и могат да претърпят промени поради промяната на разписанията на фериботите към острова
  • Резервации направени по цени за Ранни записвания могат да бъдат анулирани без неустойка в рамките на 7 работни дни след подписване на договор. При анулация след изтичане на упоменатия срок се удържа капарото като неустойка.

Mинимален брой участници: 45
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: депозит от 30 % от пакетната цена; доплащане 10 дни преди датата на отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме на своите клиенти сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.