ЕГИПЕТ- Приключения в земята на Фараоните и 3 дни Круиз по река Нил!✈🚞🛳

Египет – приключения в земята на Фараоните
11 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 10 обяда / 10 вечери
Дати: 26.10- 05.11.2019, 23.11-03.12.2019

По течението на Нил, под зоркия поглед на божествените статуи, се крият хилядолетни тайни.
Те се разкриват само на смелите пътешественици, дръзнали да се докоснат до сърцето на Египет.
А за награда ще получите луксозен отдих край бреговете на Червено  море. Едно пътуване за истински откриватели.
Маршрут: София – Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада – София

Свързано изображение
Къде ще спим/ къде са нощувките:

 • 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter или подобен
 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан с вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан – Basma Hotel 4* : http://basmahotel.com/ или подобен
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess Sarah II оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор
 • 3 нощувки на база всичко включено Ail Incl. в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада

Кои забележителности се посещават?

 • Александрия – Ком Ел Шокафа, „Залата на Каракала“,Колоната на Помпей, Форт Кейтбей, Александрийският фар
 • Пирамидите и големия Сфинкс – пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин, Свинкса и останки от древно селище.
 • Египетския музей на площад Тахрир – с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство
 • Асуан – Високата стена (High Dam) на язовир Насър, храмът Абу Симбел, храма на Изида.
 • Абу Симбел
 • плаване с фелука – египетска платноходка
 • Ком Омбо
 • Храма в Едфу
 • Храма в Луксор
 • Долината на царете – гробница на Тутанкамон, храм на Хатшепсут, колосите на Мемнон Обяд в местен ресторант.

Ще има ли водач от България?
Служител на агенцията ще пътува с Вас по време на цялата екскурзия
Какви са полетите до Египет?
Полетите са с Турски авиолинии – София – Истанбул – Кайро и Хургада -Истанбул – София
Има ли включен багаж в цената?
Има един брой ръчен багаж до 8 кг. и един брой чекиран багаж до 23 кг. Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100  мл.
Колко голяма е групата?
Групата ще бъде 20 туриста, което означава, че групата ще се придвижва бързо, могат да се посетят недостъпни за голяма група места и ще имате повече свободно време според личните ви интереси;
Степен на трудност:
Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.

ПРОГРАМА:

1-ви ден,  София – Истанбул – Кайро
Отпътуване от  летище София, Терминал 2 в 09:50 ч. с  полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор.
Трансфер до Hotel Oasis 4*.
Настаняване. Нощувка. 

2-ри ден,  Кайро – Александрия (около 2,5 часа)- Закуска – хотел, Обяд – местен ресторант, Вечеря.
Закуска. Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет.
Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г.
След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.
Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря.
Настаняване в хотела. Нощувка.

3-ти ден,  Кайро – Гиза – Асуан- Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак
Закуска. Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро, освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Обяд. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон.
Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан. Вечеря. Нощувка във влака.

4-ти ден,  Асуан- Закуска – влак, Обяд – местен ресторант, Вечеря – хотел
Закуска. След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Обяд. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Настаняване в Basma Hotel 4* в Асуан.
Хотелът се намира на разстояние от: Nubian Museum – 0.2 км, Unfinished Obelisk – 0.8 км, Aga Khan Mausoleum- 1.4 км, Kitchener’s Island – 1.8 км, Tombs of the Nobles – 2.8 км
Temple of Philae – 4.4 км, Aswan High Dam – 12 км
Свободно време в Асуан. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден,  Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо- Закуска – сух пакет, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел – един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър.
Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка. Възможност за екскурзия по желание  „Нубийско село и Ботаническата градина в Асуан“, срещу допълнително заплащане.
Връщане на кораба. Вечеря. Нощувка на кораба.

6-ти ден,  Едфу – Есна – Луксор- Закуска – круизен кораб, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
Закуска. Обяд. В 14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.
Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу. Нощувка на кораба.

7-ми ден,  Луксор- Закуска – круизен кораб, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
Закуска. След закуска, рано сутринта към 07:00 ч. посещение на Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Обяд. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна.
Следобед към 16:00 часа пристигаме в Луксор. Посещение на Храма в Луксор. Вечеря. Нощувка на кораба.

8-ми ден,  Луксор – Хургада (около 4 часа)- Закуска – круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря – хотел
Закуска. Рано сутринта, след закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър. Обяд в местен ресторант.
После се отправяме към Карнак. Това е най – големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазин за папируси.
Трансфер до Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на брега на  Червено море в 22:00ч.
Настаняване в хотел на база Аll inclusive. Вечеря. Нощувка в Caesar Palace Hotel and Aqua Park 5* в Хургада.
Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.
Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;
Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.
Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.
Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час.
Хранене:
Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.
Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).
Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.
Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.
Сладолед
Барове:
Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки  24 часа.
Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.

9-ти ден, Хургада, All inclusive
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

10-ти ден,  Хургада, All inclusive
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

11-ти ден, Хургада – Истанбул – София
Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч.

Великденска промоция до 30.06.2019

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло Дете на доп. легло
26.10 – 05.11.2019 2895 лв.

2795 лв.

3223 лв.

3123 лв.

2575 лв.

2475 лв.

2575 лв.

2475 лв.

23.11 – 03.12.2019 2895 лв.

2795 лв.

3223 лв.

3123 лв.

2575 лв.

2475 лв.

2575 лв.

2475 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
 • Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери описани по програмата
 • 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter или подобен
 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан – Basma Hotel 4* : http://basmahotel.com/ или подобен
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess Sarah II оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор
 • 3 нощувки на база всичко включено Ail Incl. в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада
 • Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
 • Обяд по време на тура в Кайро
 • Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
 • Обяд и вечеря по време на тура в Александрия
 • Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
 • Обяд на круизния кораб след тура до Абу Симбел
 • Обяд в местен ресторант в Ден: 08
 • Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
 • Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
 • Обслужване от местни екскурзоводи на английски/руски език по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
 • Водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет.

Цената HE включва: 

 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Бакшиши за екскурзовода – $50
 • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
 • Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
 • Допълнително изхранване или напитки
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация.
Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Вид използван транспорт:
Самолет
Влак
Автобус
Круизен кораб

Полетно разписание:
Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

TK1028 26OCT SOF IST 09:50ч. 12:10ч.
TK 694 26OCT IST CAI 19:10ч. 20:30ч.
TK 703 05NOV HRG IST 03:55ч. 07:45ч.
TK1029 05NOV IST SOF 14:45ч. 15:05ч.

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
– до 90 дни преди датата на отпътуване – без неустойка;
– от 89 дни до 46 дни – стойността на депозита;
– от 45 до 0 дни: 100 % от договора.
Забележки:
– Минимален брой туристи: 20 човека;
– Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване;
– При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
– Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
– По програмата всички времена са местни.
– Тур Операторът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
–  Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
– Местната валута в Египет е Египетска лира.  1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,91 EGP.
– Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
– Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това.
Гарант на Туроператора по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД “Армеец”, застрахователна полица №1854013150000692471 от 28.11.2018 г.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 дни от датата на подписване на договора за туристическо пътуване, от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.