АВСТРИЯ- ВИЕНА за Трети март! Полет от ВАРНА!✈

Класическа Виена с полети от Варна
1 март  – 5 март 2020
3* хотел в центъра на Виена
Пакетна цена: 599 лв на турист

Виена  

ПРОГРАМА
1 март неделя
Отпътуване от Варна за Виена с редовен полет на а/к Уиз Еър в 14:05 ч. Пристигане във Виена в 14:55 ч. Посрещане от представителя на туроператора.Трансфер до хотел IBIS Mariahilf 3*, разположен в непосредствена близост до Марияхилферщрасе, главната търговска артерия на града. Настаняване.Кратка опознавателна разходка.Нощувка.

2 март понеделник
Закуска.Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език / 3,5 часа/: Мариетерезиен Платц – с Природоисторическия музей и Музея на историята на изкуствата на Виена, дворецът Хофбург, следва предварително резервирано посещение на Съкровищницата /билетът и беседата са включени в цената/. В Съкровищницата се съхраняват най-значимите ценности на Хабсбургската династия – корони, кралски регалии, скъпоценности и други уникални предмети, които демонстрират властта и престижа на фамилията. Обиколката продължава покрай сградата на Операта, Парламента, Кралския театър, Кметството,улица Грабен, Катедралата Св.Стефан и др. Следобед – свободно време за самостоятелно посещение на Пратера, Музея на Мадам Тюсо и др. Нощувка.

3 март вторник
Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: посещение на двореца Шонбрун –  лятната резиденция на Хабсбургите с екскурзовод на български език. Цена –  65 лв на възрастен турист при минимум 10 туристи.Цената включва такса резервация и беседа. По време на беседата се разглеждат част от апартаментите, в които са живели австрийските императори и техните семейства и се добива представа за дворцовия начин на живот. Необходимо е ползване на градски транспорт.

4 март сряда
Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: целодневна екскурзия до Братислава с посещение на търговския център Parndorf. Цена – 110 лв на турист при минимум 10 записани туристи. Туристическа програма в столицата на Словакия: Кулата Св.Михаил – единствената запазена от средновековната крепостна стена, Катедралата Св.Мартин, в която са короновани унгарските крале, Народния театър, Старото кметство с кулата, в което днес се помещава Градският музей на Братислава,Двореца на Архиепископа от 18 век, в който е подписан мирния договор между Наполеон и Австрия след битката в Аустерлиц, днес Ново кметство на Прага, Хвездославовия площад – сърцето на Братислава, паметника на „Наблюдателя”- най-сниманият паметник на града, Главният площад, Стария пазар./1,5-2 часа/.
Връщане във Виена. По пътя – посещение на търговския център Parndorf, в който се предлагат над 100 модни и лайфстайл марки с над 70 % отстъпки. Продължителност на екскурзията 9 часа  /8.30.ч17.30.ч./

5 март четвъртък
Закуска. Свободно време.Трансфер до летище.15.25 ч – излитане за Варна с полет на а/к Уиз Еър, пристигане в 18.10 ч. във Варна.

Пакетна цена на турист:

Хотел 3* На турист в двойна стая Трети възрастен на доп.легло Дете до 12 г. на доп. легло
 

Пакетна цена

 

599 лв

 

409 лв

 

409 лв

 Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет Варна – Виена  – Варна на а/к Уиз Еър без кетъринг;
 • Малък ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20 см;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Съкровищницата с екскурзовод на български език и включен билет;
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* във Виена;
 • Представител на ТО на български език по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на компания Алианц.* . *Задължително се доплаща застраховка медицински разходи за всички туристи над 66 години.

В цената не се включват:

 • Багаж 42х 32х 23 см до 10 кг – цена 92 лв на пътник двупосочно към дата 13.10.2019;
 • Багаж до 20 кг – 110 лв на пътник двупосочно дата 13.10.2019;
 • Екскурзия в Двореца Хофбург – 69 лв на турист при минимум 10 записани туристи;
 • Посещение на двореца Шонбрун-  65 лв на турист при минимум 10 записани туристи;
 • Екскурзия до Братислава – 110 лв на турист при минимум 10 записани туристи;
 • Разходи за градски транспорт: 2,40 евро – еднократен билет, 16 евро – целодневна карта;
 • Входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор.

Внимание: може да се заявява само единия от двата вида багаж. Не се гарантират места едно до друго на полетите.
Допълнителните екскурзии и багаж се заявяват при записване, тъй като са свързани с предварителна организацияи резервации.

Описание на хотела:
Хотел IBIS Mariahilf 3*- в центъра на Виена, на 500 м от Марияхиферщрасе, на 5 минути от спирка на метро, на 2 км от Квартала на Музеите.
В хотела – безплатен безжичен интернет, 24 часова рецепция, бар, ресторант. В стаите: 17 кв.м, климатик, телевизор,отопление, асансьор, допълнително легло – разтегателен диван.

Часове на полетите:
1 март Варна  – Виена                   14.05.- 14.55
5 март Виена  – Варна                   15.25.- 18.10
Разписанието подлежи на промяна от страна на авиокампаниите!
Необходими документи за пътуване: лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. – нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 12 човека.
Срок за уведомление – 10 февруари 2020.
Условия за записване:депозит от 250 лв при записване, доплащане – до 10 февруари 2020
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 18 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 18 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.
Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Препоръчваме сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, разходи за съкращаване и прекъсване на пътуването, разходи за удължаване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия, негови близки или др. не медицински причини. Валидна за цял свят, както и за територията на Република България. Застраховката може да сключите в офиса ни до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит за туристическо пътуване от закупуването на самолетен билет , или резервиране на хотел.Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума.
Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Повече информация в офиса на фирмата.